Витамин В12 - тема 9

• 49 479
  • 802
  •   1
Отговори
# 270
В дефицит съм на В12 назначиха ми пет ампули 1000мг цианокпбаламин. Това дали ще е достатъчно? През какъв интервал се поставят?
Попитайте лекуващия лекар по схема в зависимост от дефицита.

# 271
Ето това са стойностите.
И това каза лекарят 5 ампули, когато имам възможност. След това най-вероятно ще имам орален прием още не е коментирано
Интересно ми е при други на инжекции, колко броя поставите, стойностите промениха ли се?

# 272
Ето това са стойностите.
И това каза лекарят 5 ампули, когато имам възможност. След това най-вероятно ще имам орален прием още не е коментирано
Интересно ми е при други на инжекции, колко броя поставите, стойностите промениха ли се?

Здравейте! При подобни стойности на мен ми правеха инжекция веднъж седмично.

# 273
bibikota колко инжекции ти поставиха общо. Сега приемаш ли нещо?

# 274
5. След това бях на спрей 1 флакон. Не помня за колко време свърши

# 275
  • София
Здравейте! Лятото, покрай други изследвания, пуснах Б12 на детето, на 8г. Това е резултата:

Миналата седмица, ортопед назначи Б12 и Д, както и други изследвания. Това са резултатите:

Ортопеда вижда проблем само във витамин Д и изписа спрей на Бетър Ю, 2 впръсквания. Още не съм го купила. Аз на своя глава пръскам б12, пак два пъти.
Обаче искам да се консултирам с някой, който адекватно ще ми каже какво,как и кога да давам на детето, че съм малко объркана вече. Може ли препоръки, ще съм много благодарна. И изобщо какво мислите за изследванията на детето?

Другият ми въпрос е относно различните мерни единици на Б12 в двете изследвания. Какво означава? Първите са от Синево, вторите от Рамус. Благодаря!

# 276
По лабораториите се изследва В12 в тези две мерни единици, на първа страница мисля, че имаше калкулатор за преминаване от едната в другата, в интернет също. Сметнах го това 231 от първите изследвания е 313pg/ml в мерната единица на вторите.
Нисък е В12, за дете трябва около 700pg/ml да бъде, или ако изследвате пак в първата лаборатория над 500.
Две впръсквания ако е пак спрей на БетерЮ са 600mcg, продължавайте така месец-месец и половина. После направете почивка поне 20 дни и проверете отново нивата

# 277
Здравейте!На своя глава пуснах изследвания.Може ли мнение?

# 278
Добре е резултата!

# 279
Здравейте!
Моля за съвет.
Приемах актив В Комплекс около 2 месеца с цел сваляне нивото на хомоцистеина.
Той е висок в следствие на мутация в MTRR.
Прилагам снимки на изследванията,които правих,преди да започна приема на Актив В Комолекс и за мутацията.
Въпросът ми е,ако не е спаднал разбрах,че обикновенно предписват ТМГ.
Не съм бременна,но не съм наясно при евентуална бременност продължава ли се приемът на ТМГ?
Благодаря,на всеки отзовал се за помощта❤   

# 280
Включвам се и в тази тема. Март месец бях с Б12-227, в момента е паднал на 115. Изпитвам силен дискомфорт в тялото при допира на кожа,изтръпване в ръцете и краката. Възможно ли е да е от него? Аз съм си и с желязодиф.анемия,но вече започвам да си мисля, че не е такава, а може би злокачествена или знам ли и аз... понеже рязко ми се вдигнаха и стойностите на желязо в кръвта, но пък феритина е твърде нисък също. Другата седмица съм на хематолог, но до тогава да си проясня нещата, доколкото е възможно, че вече съм много отчаяна и изплашена. Не разбирам каквл се случва

# 281
Здравейте!Пиша Ви по повод изследванията на моето детенце,коетое на 1,4месеца.Интересува ме b12,което според мен е мн ниско,но според двамата му педиатри е ок.Направих консултация и с хематолог и според него е ок,но мен ме притеснява!Какво мога да започна да давам и в какква дозировка?[/img]
B12. 214,4pmol/l

# 282
Включвам се и в тази тема. Март месец бях с Б12-227, в момента е паднал на 115. Изпитвам силен дискомфорт в тялото при допира на кожа,изтръпване в ръцете и краката. Възможно ли е да е от него? Аз съм си и с желязодиф.анемия,но вече започвам да си мисля, че не е такава, а може би злокачествена или знам ли и аз... понеже рязко ми се вдигнаха и стойностите на желязо в кръвта, но пък феритина е твърде нисък също. Другата седмица съм на хематолог, но до тогава да си проясня нещата, доколкото е възможно, че вече съм много отчаяна и изплашена. Не разбирам каквл се случва

# 283
Напълно възможно от ниско ниво на б12.Също фолиевата и тя е,важна.Не се панирайте  излишно.

# 284
Здравейте! 13 годишно момиче е с повишен Б12 активен. Имам ли повод за притеснения?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт