За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 468
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Трябва ли да си предвидя по-големичък съд или да не очаквам да шупне много на котлона като добавя киселото?
Изобщо не шупва, добавяш сока тъкмо да заври. Винаги лимонов сок ползвам.

# 541
  • Мнения: 9 462
Съвсем малко се навдига, не ти трябва много голям съд .

# 542
  • на последния етаж
  • Мнения: 9 919
Моля ви за препоръка каква форма за кекс да си купя. Моята е на 100 години и вече много ме дразни (колкото и рядко да я ползвам). Искам да я сменя. Simple Smile

# 543
  • Мнения: 225
Моля ви за препоръка каква форма за кекс да си купя. Моята е на 100 години и вече много ме дразни (колкото и рядко да я ползвам). Искам да я сменя. Simple Smile
Аз също търся, мога да ви кажа какво да не взимате. Формите с дупка на Brio и S&S от Кауфланд изкарват 15-20 кекса и почва да им пада покритието, вече 4 смених.

# 544
  • In transit
  • Мнения: 14 221
Някаква с незалепващо покритие. Разгледай в някой магазин за домашни потреби, има огромно разнообразие.

# 545
  • Sofia
  • Мнения: 22 574
Някаква с незалепващо покритие. Разгледай в някой магазин за домашни потреби, има огромно разнообразие.
+1  Ползвам две такива едната си е форма за кекс,  другото е комплект за торта и към ринга има и такова дъно с отвор в средата (чаша).  И  гледай да са тъмни.
Лита,  само силиконова не ти препоръвам.

# 546
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
natka, не изхвърляй суроватката после. С нея стават разкошни мекици. Ако не веднага, замрази я и си я ползвай, когато и дойде моментът.

# 547
  • Мнения: 5 804
Имам една кръгличка йена, 20тина см диаметър и една дълга незалепваща форма за хляб от ИКЕА. Между тези двете и формулите ми за кексчета не ми е трябвало друго. Даже по-често ползвам хлебната, защото се режат на филийки по-лесно Simple Smile

# 548
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Моля ви за препоръка каква форма за кекс да си купя. Моята е на 100 години и вече много ме дразни (колкото и рядко да я ползвам). Искам да я сменя. Simple Smile
Препоръчвам ти да си харесаш на Tupperware. Скъпи, но вечни. Майка ми има купи на по 25 години и са като нови. Не съм дистрибутор, да не решите, че затова ги хваля.

# 549
  • Мнения: 2 333
Аз слагам винаги лист хартия за печене във формата и после миенето е минимално, а с тефлона нямам проблем. Така де,  формата ми е без дупка.

# 550
  • Мнения: 24 625
Благодаря за препоръките, мятам го след малко и каквото - такова. Щеше да бъде изхвърлено иначе.
natka, не изхвърляй суроватката после. С нея стават разкошни мекици. Ако не веднага, замрази я и си я ползвай, когато и дойде моментът.
Половината вкъщи не трябва да ядем тесто, та едва ли да дойде такъв момент, иначе наистина става вкусно със суроватка. Преди години си замразявах на малки дози и слагах в хляба... ама вече не правя хляб.

# 551
  • Мнения: 5 804
Имаме изобилие от мента в саксийките. Ще изсушим част, то е ясно. Попадна ми ментово песто из нета. Някой с мнение за такова? Малко ми е трудно да си представя на какво ще отива. Ментова пица и ментова паста не бих яла и до там приключват обичайните ми идеи Grinning

# 552
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
На  краставици, сетих се за тази салата, която много ми хареса
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B3
Метни , моля, рецептата за пестото от мента.

# 553
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Имаме изобилие от мента в саксийките. Ще изсушим част, то е ясно. Попадна ми ментово песто из нета. Някой с мнение за такова? Малко ми е трудно да си представя на какво ще отива. Ментова пица и ментова паста не бих яла и до там приключват обичайните ми идеи Grinning
Домашна лимонада? Доста ходи там, а и нали ще сушиш някаква част...

# 554
  • Русе
  • Мнения: 6 169
Скрит текст:
Имаме изобилие от мента в саксийките. Ще изсушим част, то е ясно. Попадна ми ментово песто из нета. Някой с мнение за такова? Малко ми е трудно да си представя на какво ще отива. Ментова пица и ментова паста не бих яла и до там приключват обичайните ми идеи Grinning

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_27.html

Общи условия

Активация на акаунт