АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 55 132
  • 622
  •   1
Отговори
# 390
Момичета здравейте ! Някоя случайно да получава схващане в областта на дясната гърда,без очевидна причина. Случва ми се 2-3 пъти вече и много трудно ме отпуска, последно стана снощи докато спях по гръб и се завъртях на една страна. JoyJoyJoy Трудно си поемам въздух при такова схващане, ако някоя има опит би ли споделила как се справя с това?

# 391
Не ми се е случвало, но по принцип за такива схващания и крампи предписват магнезий. Попитайте АГ.

Момичета здравейте ! Някоя случайно да получава схващане в областта на дясната гърда,без очевидна причина. Случва ми се 2-3 пъти вече и много трудно ме отпуска, последно стана снощи докато спях по гръб и се завъртях на една страна. JoyJoyJoy Трудно си поемам въздух при такова схващане, ако някоя има опит би ли споделила как се справя с това?

# 392
Здравейте момичета да ви питам от днес съм в 19г.с вчера бях на преглед АГ каза че бебка е добре чуй и се сърчицето и тн каза ми само на 21ва седмица да отида на фетална но тя не е от много обесняващите а ме притеснява факта че още не мисля че съм усещала да ме поритва дали е нормално или трябва да се притеснявам 😔

# 393
Щом всичко е било добре на прегледа, бъди спокойна. За движението, кога ще го усетиш зависи от много неща. Първо казват че при първа бременност се усеща по - късно, след това зависи каква ти е плацентата, ако е предна се усещат ритничетата по-късно пак. Горе долу казват мисля, че може да се усети от 18-20 седмица. Дано съм ти полезна. А каква ти е плацентата казват на феталната морфология.

# 394
Да но тя ме праща в 21ва  г.с на фетална а на първата ми каза че няма нужда да ходя тъй като си правих пренатален тест и сега съм малко вече притеснена  😔 че все пак е 19 г.с. А още не усещам нищо

# 395
21 седмица е съвсем нормално за втора фетална, навреме си. Запазила ли си си час? Защото в центровете където ги правят, трябва доста напред да се запишеш. Зависи и къде си се насочила разбира се. Ние първата правихме във фемина, а сега втората в Марковс. Доволна съм и от двете места, като на второто трябва по отрано да си запишеш час.

# 396
Да но тя ме праща в 21ва  г.с на фетална а на първата ми каза че няма нужда да ходя тъй като си правих пренатален тест и сега съм малко вече притеснена  😔 че все пак е 19 г.с. А още не усещам нищо

Аз съм в 20+ 6 дни и в понеделник съм на фетална. Щом всичко е било ок, няма причина да се притесняваш, при всеки е различно. Аз започнах в 17-та да усещам, но и на мен не са ми казвали с подробности какво, каква е плацентата и т.н… Казаха ми, че всичко е наред, та не се безспокой 🤗 И аче както е посъветвала и друга мама, звънни възможно най-скоро, аз моя час го запазих преди месец и горница.

# 397
Здравейте и от мен. Бременна съм с близнаци с термин м. април 2023г. Аз имам запазен час за фетална морфология за другия петък, когато ще бъда в 19 +5 г.с. Тази дата ми я даде док още на първата фетална. За първи път усетих бебетата в края на 16 г.с.  Усещането беше като пърхане на пеперуди в коремчето. Едва вчера (18+4 г.с.) отново усетих пеперудите.

# 398
Много ви благодаря за успокоителните отговори дано при всички ни мине леко пък очевидно за притесненията до последния ден ще си се притеснявам все за нещо 😊

# 399
Много ви благодаря за успокоителните отговори дано при всички ни мине леко пък очевидно за притесненията до последния ден ще си се притеснявам все за нещо 😊

Да, за съжаление все за нещо ще се притесняваш!
През първата ми бременност се притеснявах, че бебето не рита .
През втората се притеснявах, че Прекалено много рита .
Сега съм 21г.с. и още не мога да разбера бебето ли се движи, газове ли са 😅
Онзи ден ми беше втората фетална. Всичко е в норма . Т.е. не трябва да се тревожа, но ... сякаш бременея за пръв път и ми е притеснено 😒

# 400
Да всичко ме притеснява постоянно имам някви кофти мисли и от всичко се чувствам виновна да не съм объркала нещо и да навредя на бебето 😔 излизам на разходка с приятелки и почвам да мисля като се прибера че прекалих с разходката и ако нещо съм му направила…. Дано скоро се отърва от тези тревоги ама не ми се вярва 😔

# 401
Сега съм 21г.с. и още не мога да разбера бебето ли се движи, газове ли са 😅

[/quote]

И аз съм по същия начин 😅 от няколко дена усещам… “нещо”, но не мога да определя какво точно 😁 преди да забременея имах някакви проблеми с червата и доста често усещах пукания, къркорения, газове - беше точно все едно имам нещо в корема(бебе)… чакам си, да видим дали ще усетя нещо по-силно да знам със сис сигурност, че е бебешонито 🤩

# 402
Здравейте момичета днес сутринта получих леко кафеникаво зацапване и съответно веднага посетих АГ-то след прегледа се установи че имам плацента маргиналис (20г.с) съответно ми назначи лекарства и почивка в леглото искам да питам някоя мама има ли подробности за това състояние

# 403
  • София
Здравейте момичета днес сутринта получих леко кафеникаво зацапване и съответно веднага посетих АГ-то след прегледа се установи че имам плацента маргиналис (20г.с) съответно ми назначи лекарства и почивка в леглото искам да питам някоя мама има ли подробности за това състояние
https://thumbs.dreamstime.com/b/different-placental-locations-pr … tor-228648435.jpg

Ако плацентата не се повдигне малко с нарастването на матката, ще се наложи да родите секцио. Но още е рано да се каже, спазвайте инструкциите на АГ.

# 404
Да от момента на прегледа не съм ставала от леглото спазвам всичко което ми е казала, но изчетох всичко възможно в интернет за тази диагноза защото много се страхувам да не загубя бебето та ме интересуваше каква е вериотноста това да се случи 😔 иначе ще лежа ако трябва и до термина

Общи условия

Активация на акаунт