АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 841
  • 622
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря ви много момичета! Още сме в болницата, нагаждаме се. Опитвам на всяко хранене да давам от гърда, дано дойде и кърмата. После дохранвам с мляко. Трудно ми е , уча се как да го гледам това малко съвършенство. Вчера ме беше страх и да го гушна толкова мъничък. Първо ми е и съм в напълно нова ситуация. ☺️
Слагай бебчо на гърда всеки път когато е гладно, кърмата ще слезе и аз не усещах да имам кърма но бебка си засука каквото имаше още от първия ден и не ми се налага да я дохранвам.

# 526
Ако сте след секцио, кърмата идва по-късно /ден 3-4/ и то трябва да стимулирате с помпа. Бебето твърде слабо суче, че да тръгне бързо кърмата. Това е от моя опит с първото дете.

А относно заплахите - ще видиш какво те чака... Хич не си ги и слагайте.
Чака те щастие! Спала, недоспала, бебето си е щастие и любов!

# 527
Здравейте, бъдещи и настоящи мамчета 🥰

Моят термин беше на 10.04 , но днес с планово секцио се роди моят прекрасен Даниел.
Чакаме следващото бебче да се покаже 😀

# 528
Мама мързелана
Как изглежда тапата? 🤨 На мен гинеколога ми обясни, че била горе-долу голяма колкото пръста, слузеста и понякога имала жилки кръв в нея.  Аз дали ще я позная, дет се вика? 😂😂 Пък и, ако падне в тоалетната... Сега всеки път ще гледам вътре 😂😂

# 529
За тапата. Няма как да пропуснеш Такова количество секрет 😉 Този път беше тъмно кафява, слузеста.
Предната бременност беше ярко червена, сополива.
Първата бременност помня че се отделяше като розово желе.
Различно е всеки път, но не може да се сбърка с обичайния вагинален секрет.

За майките пръвкини и кърменето: при кърмене матката се контрахира (май така се казваше), което е много полезно. Т.е. нормално е при първите засуквания да усещате болка ниско в корема. Въпрос на дни е да свикнете. Седнете удобно, с подпрян гръб.
И ако изцедите жълтеникаво, маслоподобно нещо от гърдите - коластра е ( аз преди 13г се шашнах и си помислих, че нещо не ми е наред 😅)
В интернет има много информация и картинки как да помогнете на бебето да засуче правилно зърното. Въпреки това ще се изненадате какви рани може да направи малката беззъба уста.
Кърменето е финансово по-изгодно, но времеемко.
Едното съм го кърмила, другото беше изцяло на адаптирано мляко. Еднакво са боледували и двете. Затова за Мен лично няма връзка кърменето с имунитета. А и двете си ме обичат и са привързани към мен, т.е. бебето няма да ви "намрази", че не можете да го накърмите.

# 530
Към горния пост да добавя, че колкото и естествено и нормално да е кърменето, то може да е много трудно в началото. Потърсете консултант по кърмене. Има безплатни такива, има и медицински специалисти с платени консултации, има и тема във форума където ще намерите и много информация.
Не мисля, че кърменето е времеемко. Да, първите месец - два се кърми по-често отколкото се храни с адаптирано мляко, но цялата хамалогия по стерилизиране, правене на мляко, мъкнене на вода и АМ... а в един момент може и по 5 мин на гърда и детето да се е нахранило.

# 531
Съгласна ! Важно е да имаш подкрепа, в началото, за да се получат нещата с кърменето. Докато се нагласихме с бебето, бащата беше поел почти изцяло домакинството - ядене, чистене, пране. В началото се кърмехме през половин, един час и така до третия месец постепенно станаха два, два и половина. Бебо расте, суче по-хубаво, почва да търси с очи и да дава усмивки, когато разкопчаваш сутиена 😄

Понеже едното ми дете беше изцяло на адаптирано мляко, помня каква депресия и тревоги ме бяха налегнали, че няма да ме обича, че няма да е здраво. С времето видях, че са били неоснователни. Но определено имах повече време за домакинството, защото с адаптираното мляко още от началото се хранехме през три, три и половина часа.

Хубаво е в началото да имаш подкрепа от баба, леля, съпруг, но и да нямаш се оцелява Wink Само трябва да свикнеш с безпорядъка .

# 532
Аз мисля да храня с кърма, но от шише, за да може и таткото да се включва в храненето. Взела съм и едно адаптирано мляко за всеки случай ако се наложи дохранване да имам под ръка, тъй като ще съм секцио и не знам как ще се развият нещата с кърмата.
Иначе коластра имам от 6 месец при леко стискане, но това не е гаранция за успешно кърмене.

# 533
Здравейте, Мили Мами! Вече съм в 36 седмица и 3 дни, но съм със ужасни болки в кръста и ниско долу. Усещам тежест ниско долу понякога ударите на бебка са доста болезнени. Терминът ми е 30 Април! Бременността ми следи д-р Петър Зарзаланов! Какво е вашето мнение относно тези мои оплаквания Дали скоро раждането наближава и Какво е мнението ви за д-р Зарзаланов? Благодаря!

# 534
Болките в кръста може да са бракстънхикс контракции, а болката ниско долу от разширяването на тазовото дъно.
Някой мами сме така от 7-8 месец и още не сме родили.
След 37г.с. бебето се води доносено и може да родиш по всяко време.
Когато нещо те притеснява отиди на преглед. Докторите са за това - да видят, обяснят и успокоят.
Не познавам този доктор, не е от моя град.

Аз също имам ужасни болки и то при леки движения или смяна на позицията на тялото. Но с толкова качени килограми и трета бременност, стискам зъби и търпя. Болката е неприятна, но Нормална за този етап от бременността и Моето тяло.

# 535
Аз пък се чудя, че при мен има някакво затишие 🤨🙄 Дали не е пред буря?! 🤭
Аз докато пиех магнезия всяка вечер имах я контракцийка, я болки, пък сега нищо.. 🤷‍♀️
Ама да не дърпам дявола де, поне да го откарам още една седмица, че дрешките не съм изпрала още 😂😂
Аз пък нали съм пръвкиня и да питам вярно ли е наистина, че корема се смъква надолу дни преди раждането? Сега все се гледам на огледалото. Абе луда работа ще е това мое раждане 😂☺️

# 536
При някои се смъква очебийно - тези с високите коремчета през бременността .
Моят корем си е нисък и трудно съм улавяла разликата. Сега се сещам - ще си щракна снимка в огледалото, за да мога да сравнявам.
Първото раждане винаги е много вълнуващо и голямо приключение ❤️
Е, аз си се вълнувам и за третото, но все пак съм попретръпнала и паниката е по-малко.

Потърсете клипчета на Олга Дукат. Нейните лекции ми действат успокояващо. Харесва ми как обяснява за болката, за това, че тялото на жената е създадено да понесе тази болка, колкото и страшна и непосилна да ни се струва на моменти.

Важно за пръвкините! Към 37г.с. ще ви се направи вагинален преглед за разкритие. Отпуснете се максимално, не е приятно (поне за мен никога не е бил) и ако ви кажат 2 сантиметра разкритие не се шашкайте. С 2см съм си карала три седмици, т.е. не е сигурен признак за раждане.

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 20:33 от Мама Мързелана

# 537
Здравейте мами, тъй като скоро наближава да раждам (терминът ми е 18ти Април) и дойде времето да опаковам чантата за болницата затова исках да споделя с вас какво ще взема но под формата на видео защото започнах да водя видео дневниче за нашата бебка. И исках да ви питам ако някоя от вас реши да го гледа или по-точно да помоля гледалите видеото да споделят според вас пропускам ли нещо или дали трябва нещо друго да се добави тъй като с наближаване на датата доста почвам да се притеснявам… благодаря предварително. 🥹🥰

https://youtu.be/_qdPQSxLV9M

# 538
Успех, маминка!
Интересно ми стана, какво ще ви трябва в Англия.
Тук в България (или по точно е болницата, където съм раждала) си ни дават Нощници. И правилото е "сутрин - Без гащи" , за да се види на визитацията как е "положението долу".
Аз и с двете раждания имах шевове. Има дискомфорт и болка, но се преживява.
В България ни държат 3 нощувки за нормално и 5 за секцио. Ако има проблем или е събота-неделя и не им се разправя да те изписват - по повече 😅
Това е историята от първото ми раждане: родих в сряда, трябваше в събота да ме изпишат, но акушерката каза "няма кой да те изписват" и така събота-неделя си стояхме с бебето самички, защото нямаше други родилки. А дежурните акушерки също ги виждах веднъж на ден. Бях като господарка на отделението 😁
Понеделник, когато дойдоха докторите, завеждащия отделение ми се скара "защо си още тук и не са те изписали !"
"Защото ми е приятно да стоя  в тази "уютна" обстановка с мизерна тоалетна (баня няма!)" това само си го помислих. Реално ми се насълзиха очите, защото бях стресирана и депресирана от отношението на персонала.
Иначе самото раждане мина добре.

# 539
Колко измериха размера на главата на бебето в 36та-37ма седмица?
При мен излиза, че отговаря на 39та гестационна и е 96мм. При такъв случай ме гласят за секцио. Имате ли предишно успешно нормално раждане на бебе с голяма глава?

Общи условия

Активация на акаунт