АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 755
  • 622
  •   1
Отговори
# 540
Не знам къде се следиш и с каква апаратура те гледат.
В моята болница е старичка. Първото дете го мереха към 3,900 кг и ме гласяха за секцио, а то се роди 3,180.
Всичките ми раждания са нормални, със стандартни размери бебета. И винаги се е налагало да ме шият, винаги съм имала разкъсвания (къде малко, къде повече).
Разбира се, че вагиналното раждане е за предпочитане пред секциото, но ако е надеждна техниката, довери се на докторите 😉

# 541
В моята болница е старичка. Първото дете го мереха към 3,900 кг и ме гласяха за секцио, а то се роди 3,180.
Всичките ми раждания са нормални, със стандартни размери бебета. И винаги се е налагало да ме шият, винаги съм имала разкъсвания (къде малко, къде повече).
Разбира се, че вагиналното раждане е за предпочитане пред секциото, но ако е надеждна техниката, довери се на докторите 😉

Тук не съм съгласна. 4 часа след моето секцио, аз ходех. Чувството беше като яка мускулна треска, но нищо фрапантно. В сравнение с жена, родила нормално (нейното бебе беше 4кг, моето 3кг), не можеше да си седне на г-за с извинение. Не знам защо всички казват, че по-хубаво нямало от нормалното раждане. И ако сте решили, че ще имате само 1 дете, ок.. Ама от второ нагоре, при всяко кихане ще се напикавате. Съжалявам, но това е истината, която никой не ви казва.

# 542

Тук не съм съгласна. 4 часа след моето секцио, аз ходех. Чувството беше като яка мускулна треска, но нищо фрапантно. В сравнение с жена, родила нормално (нейното бебе беше 4кг, моето 3кг), не можеше да си седне на г-за с извинение. Не знам защо всички казват, че по-хубаво нямало от нормалното раждане. И ако сте решили, че ще имате само 1 дете, ок.. Ама от второ нагоре, при всяко кихане ще се напикавате. Съжалявам, но това е истината, която никой не ви казва.

Извинявам се, но това за напикаването е толкова смешно и глупаво изказване. Още повече от човек, който не е раждал нормално. Разбира се, че нормалното е за предпочитане пред секциото, не само заради по-бързото възстановяване, а и за в близко и далечно бъдеще. Няма да навлизам в подробности, но всяка една операция е потенциален проблем.
Не отричам, че вие може да сте се възстановили бързо от секцио или че някоя жена може да се е възстановявала по-бавно от нормално раждане. Всичко е много индивидуално и зависи от много неща. Но операцията си е операция и дори след 10, 20 или 30 години може да се случи така, че да се окаже проблем. Говоря не на изуст, а от личен опит в семейството ми.
Разбира се, че когато се налага и няма друга опция, ще се пристъпи към секцио, но да го рекламирате, като нещо хубаво и даже по-добро от нормалното раждане в обществен форум, където четат хиляди жени... това направо си е престъпно.

# 543
.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 22:33 от Sash i

# 544
Posh95
Да, за това ми бяха казали, че ако мине 4кг е по-добре да е секцио. Но както написах - стара техника, не измерва правилно.
За Мен беше трудно възстановяването и шевовете "отдолу", но други родилки си бяха Топ. Всичко е до организъм.
Както е и с кърмата - стига да я има ще тръгне веднага и след секцио и след нормално раждане.

# 545

Аз съм съгласна, че естественото раждане е много рисково. Възможните последици от него се омаловажават. Вярно е и, че операцията не е безрискова.  Не виждам как жена, родила много пъти естествено, няма да има проблем. Защо всяко следващо раждане е по-лесно.... Същото би трябвало да е и с операцията.
Родих два пъти естествено. Едно от първите неща, които направих и двата пъти, беше да тествам дали имам проблеми с незадържане и липса на чувствителност - никакъв проблем, но зная, че имам късмет.

# 546
Леле какво питах, а каква дискусия се разрази.
Всички сме различни и едни имат хубави спомени и са без усложнения след нормално раждане, други след секцио.
Лично аз с първото не усетих една контракция, решиха да ме режат на датата на термина и плашлива си отидох. Сега положението е почти същото. Първо не знам колко си заслужава риска да опитам нормално (предвид и уж голямата глава), понеже в България е голяма екзотика да пробваш да родиш нормално след секцио /VBAC/ и дори да ти позволят да пробваш, в повечето случаи с разкритие те вкарват в операционната. Второ, обаче, не искам да се вади бебето преди то да е готово, тоест без контракции. Доктора не е съгласен. Не се правело така.
Ох, да, едни такива бременни неволи.

# 547
Всеки сам си преценява. Моето секцио си беше по мой личен избор, за който не съжалявам, даже напротов. Просто някой като каже, че нямало по-хубаво от нормалното раждане и… Затова не се сдържах и изказах моето мнение, което не е ангажиращо по никакъв начин…

# 548
Всъщност, ако масово се работи над това, на бременните да се оказва адекватна помощ и да им се дават добри съвети от добри акушерки, ще намалее много страха от раждането и действително ще стане "по-хубаво от това няма". Защото реално 80-90% от проблемите идват от страха на жените. От всички ужасяващи истории, които са чували и от това, че в България все по-малко лекари подкрепят нормалното раждане, защото секциото просто им е по-удобно.
Тотално ни е сбъркана цялата система.

Иначе от личен опит - след първото раждане не съм имала проблем с изпускането. Сега след второто, ще видим как ще е. Но дори и да се случи, има си упражнения за целта и те не са нито тайни, нито сложни, всеки може да ги прави. 🤗

# 549
Вагинално или секцио - важното е да си гушкаме после здрави бебчета ❤️
А в болницата, където съм аз, няма анастезиолог  и недай боже трябва нещо спешно се чака да дойде от другия град. И за това тук по-отрано трябва да си решила как ще раждаш. Аз имам доверие на АГ-то си. Добър специалист е, нищо че е "опериран" от съчувствие.

# 550
Аз родих секцио на 30.03 , зора беше първите 2 дни и то не мога да кажа , че беше кой знае каква болка , по - скоро като мускулна треска. На третия ден си обикалях коридорите на болницата. Моето бебе се роди 4020 и не съжалявам , че избрах секцио , но всичко е до организъм , наистина.

Успех на бъдещите мамчета 🥰
Всичко се забравя в мига , който гушнеш бебчето.

# 551
Здравейте мамчета радвам се много ,че се включвам тук , малко късно се разбрах за тези форуми.
Терминът ми беше за 11.04 но нашата малка принцеса беше решила по рано да излезе на 3.04. Живеем в Германия и тук ми гледаха цялата бременност . Бих  споделила мнение , относно раждането тук. Аз бях много изплашена защото съм си паника и първа бременност , разбирате ме , родих естествено много бързо наистина много .Може би за около час . Бебка се роди 3.710 което не е малко никак хаха 57 см  .Мъжа ми беше с мен през цялото време и на раждането и на 2та дни престой . Преди бях си навила да раждам секцио от страх но тук не е като в България  хаха и са много против секциото и слава богу . Сега който и да ме пита съветвам нормално . 1 час след раждането аз се разхождах Успех на всички мамчета , жените сме по силни от колкото мислим .И колкото и хубаво да беше , решихме да се прибираме в България в най-скоро време.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 14:19 от Simonasavova

# 552
Здравейте, мами, моята бебка е с термин 14-ти април. Вчера вечерта получих прокървяване (нямаше слузести тапи, ами истинско си кървене), чух се с доктора и ме приеха в болницата с някакви минимални болки. При приема с вагинален преглед към 23:30ч. горе-долу се установиха цели 2см. разкритие хаха, днес сутринта към 8:00ч. разкритието си остава същото... болките също (минимални). Първа бременност ми е, не знам какво да очаквам, на 23 години съм и съм дооооста нетърпелива, нямам търпение да гушна бебка, но на нея май не и се излиза.

# 553
Здравейте, мами, моята бебка е с термин 14-ти април. Вчера вечерта получих прокървяване (нямаше слузести тапи, ами истинско си кървене), чух се с доктора и ме приеха в болницата с някакви минимални болки. При приема с вагинален преглед към 23:30ч. горе-долу се установиха цели 2см. разкритие хаха, днес сутринта към 8:00ч. разкритието си остава същото... болките също (минимални). Първа бременност ми е, не знам какво да очаквам, на 23 години съм и съм дооооста нетърпелива, нямам търпение да гушна бебка, но на нея май не и се излиза.
Търпение ще си дойде. Simple Smile

# 554
Снощи имах за секунди прорязваща болка ниско долу, дали е предвестник на раждане, макар и да беше еднократно? Ослушвам се, върша си нещата, но все се чудя дали няма да ме изненада (както си мисля, че ще пренося)?

Общи условия

Активация на акаунт