АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 55 168
  • 622
  •   1
Отговори
# 360
Аз не пия дуфастон, единствения прогестерон ми е циклогест. Притеснявам се да го спра , защото преди седмица имах отлепване и си имам контракции и за това мисля да му разредя приема, а да не го спирам от раз.
Аз ги спрях в 13та седмица. Питах лекаря дали изведнъж ли или по някаква схема. Каза, че няма никакво значение, защото плацентата вече работила. И като каза, че нямало значение, просто си доизползвах каквото имах - в случая 3 циклогеста. Слагах преди това 2х1, тези 3 си ги разпределих по 1 за 3 дни. А дуфастона от 2х2 пих 2х1 и накрая 1х1. Не знам дали е било правилно, но той каза "няма значение". На последния преглед всичко беше ок.

# 361
Аз също бях на 2×1 циклогест, но след скринига доктора ми каза че плацентата е ок и да си слагам каквото ми е останало по 1 на ден и да го спирам, така и направих...
Аз не пия дуфастон, единствения прогестерон ми е циклогест. Притеснявам се да го спра , защото преди седмица имах отлепване и си имам контракции и за това мисля да му разредя приема, а да не го спирам от раз.
Аз ги спрях в 13та седмица. Питах лекаря дали изведнъж ли или по някаква схема. Каза, че няма никакво значение, защото плацентата вече работила. И като каза, че нямало значение, просто си доизползвах каквото имах - в случая 3 циклогеста. Слагах преди това 2х1, тези 3 си ги разпределих по 1 за 3 дни. А дуфастона от 2х2 пих 2х1 и накрая 1х1. Не знам дали е било правилно, но той каза "няма значение". На последния преглед всичко беше ок.

# 362
Аз бях на кринон, като към 12 седмица го намалих вместо всяка вечер през вечер за една седмица и го спрях.

# 363
Благодаря Ви момичета! Ще спра циклогест поетапно, докато ми свърши опаковката и се надявам всичко да е наред! Пожелавам лека и спокойна бременност на всички!🍀

# 364
Гърлото ми мина, благодарение на вас, мами. Пробвах само с вашите препоръки и орофар спрея, и овладях нещата. Благодаря ви от сърце! 💐 И да попитам… вас мъчи ли ви безсъние? От около 2 седмици някъде при мен започна едно будене първо към 4:30 до към 6, и постепенно започвам все по-рано да се будя. Снощи в 2 😵💫. И няма заспиване, чак ме хванаха нерви…А не си лягам рано, някъде след 11 часа заспивам. И също през деня не спя, но спрях работа и съм си вкъщи, дали се дължи на това, че съм си починала? Някоя от вас има ли подобни проблеми и ако да, как борите вие безсънието?

# 365
И при мен е нещо подобно, но аз все още поработвам и това много ми пречи, защото работата ми е умствена. Аз обаче за себе си знам, че се дължи изцяло на притесненията ми, свързани с бременността. Когато се събудя през нощта ме налягат едни кофти мисли и минават часове, докато успея да заспя отново. Дали и при вас не е на нервна почва, било то осъзнато или не?

# 366
Не знам, надявам се да е от бременността и да отшуми…

# 367
Добър вечер, мамчета.

Използвах йод етилов разтвор за мазане, че имах врастнали нокти от лежането и много ме болеше, по съвет на мъжа ми и сложихме малко, но изобщо изключих да прочета преди това дали може или не.
После видяхме, че не се препоръчва при бременни и веднага го махнахме(след 5-10мин.).
Нямам рана, но знам, че и през кожата прониква лесно.
Има ли някой запознат дали е опасно и защо. Благодаря.

# 368
Здравейте ! Вие боядисвате ли се ? Питах доктора ми днес и каза ,че може ,но ще поизчакам малко май.Wink

# 369
Аз лично спрях цялостното боядисването преди 4-5 години. От тогава само балеаж съм си правила, та сега съм го изключила. Ноктите също не си правя, но имам приятелки, които си ходят и на фризьор, и на маникюр. Аз бих взела безамонячна боя, ако реша да го правя. Гледях един доктор говореше точно по този въпрос, и каза, че според него, ако не е нещо наложително, да се избягва. Аз например ми беше кофти, че трябваше да си махна маникюра и да спра да го поддържам, тена не си поддържам, но пък са само някллко месеца. Но не ми е нещо важно, не ми пречи да живея и без тези неща☺Според мен си е до лична преценка, аз не съдя жените, които искат да се поддържат, така си преценили, тялото/живота си е техен. Та, както си го чувстваш ти. То винаги ще се намери някой, който да ти осъди решението, независимо в какво отношение, а точно пък в това, знаем всички как се дават съвети от ляво и от дясно 🥱

# 370
Здравейте ! Вие боядисвате ли се ? Питах доктора ми днес и каза ,че може ,но ще поизчакам малко май.Wink
Аз от началото на бременността не съм, но тази седмица ще се боядисам в 12та г.с.

# 371
Боядисвам корени, защото имам вече бели коси.

# 372
Мами, някоя дама случайно да е правила фетална в Марковс, пуснаха ли съпрузите ви?

# 373
Мами, някоя дама случайно да е правила фетална в Марковс, пуснаха ли съпрузите ви?

Аз предстои да правя в края на месеца ,но попитах изрично и ме предупредиха ,че не допускат придружители . Така беше и Октомври 20та,явно не се е променило .

# 374
Мами, някоя дама случайно да е правила фетална в Марковс, пуснаха ли съпрузите в

Здравейте, аз бях преди 2 седмици и дамата преди мен беше с мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт