АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 875
  • 622
  •   1
Отговори
# 495
Аз избрах частна болница. В интерес на истината още преди забременяването се бях насочила към няколко клиники. За мен е важно удобството, държа да съм сама в стая, да може таткото да остава цял ден, да присъства на операцията и изобщо комфорта да ми е осигурен. Да скъпо е,  но за мен е оправдан разход. Капризна съм, но и храната и обстановката са ми важни, колкото и да се казва, че не отиваме на курорт, тези първи дни за мен са достатъчно стресиращи като първо раждане и искам да си създам максимално спокойствие и уютна атмосфера. Аз съм качила 8 кг и все още имам доста малко коремче, дори още си нося част от дънките от преди забременяването, коремчето ми е ниско долу и то наистина вечер се издува повече.  Вече в 7 месец и мен обаче ме заболява кръст, пия и магнезии за крампите, те започнаха в шести месец, докато спя.
С покупките всичко е готово, кошарата е сглобена, балдахина е сложен, дори сме сложили дървена табелка с името на бебето над креватчето, остана да залепим и стикери за стената , изобщо сега сме в очакване. Първо дете ни е и момиченце, така че постоянно се изкушавам да поръчвам разни дрешки, аксесоари и част от нещата осъзнавам, че не са наложителни, но все ми се иска да вземем нещо.

Коя болница избрахте, ако е удобно? Ходихте ли на дни на отворените врати?
Свети Лазар, там съм ходила на няколко прегледа, не съм ходила на отворените врати, но лекарката ми отговори достатъчно подробно за въпросите около раждането и престоя. Другите варианти които обмислях бяха Токуда и Вита.

# 496
Ха. Шашнах ви с малката общинска болница. Още по-забавното е, че акушерката, която изражда двете ми деца, е израждала и мен. Майка ми я помни, и аз я помня.
Миналата седмица бях на тонове, още е там ....
Като цяло нямаме млади специалисти. Но така е в малкия град.
От първото раждане бях супер наплашена. Изпаднах в депресия.
Второто беше много по-добре, но тогава си имах "мой човек".
 За феталните морфологии ходя във Фемина и Щерев , в София. Обстановката и на двете места ми се струва супер лукс. И за това сега обмислям да се поглезя и да родя в частна клиника.

# 497
Какво мислите за анатомична възглавница против обръщане? Има ли нужда от такава покупка?

# 498
Не съм купувала такава.
За какво точно обръщане става на въпрос?
Ако е за спане настрани - слагала съм навито на руло одеалце или възглавничка зад гръбчето и на двете.
Но от един онлайн семинар през декември разбрах, че спането настрани е опасно?!? и бебетата трябва да спят по гръб. Това показват новите проучвания.
(Преди 13 г , на училище за родители от едно списание, ни обясняваха, че бебетата Задължително трябва да спят настрани. По гръб било опасно )

# 499
Аз съм взела възглавничка от тези с дупка по средата, за да не се деформира главичката на бебето. Доколкото знам е добър вариант и за количката.

# 500
Не съм купувала такава.
За какво точно обръщане става на въпрос?
Ако е за спане настрани - слагала съм навито на руло одеалце или възглавничка зад гръбчето и на двете.
Но от един онлайн семинар през декември разбрах, че спането настрани е опасно?!? и бебетата трябва да спят по гръб. Това показват новите проучвания.
(Преди 13 г , на училище за родители от едно списание, ни обясняваха, че бебетата Задължително трябва да спят настрани. По гръб било опасно )
[/quote
Имам предвид такава ,че на моето бебче на втората фетална му и откриха ,че има АРСА. Това е някаква допълнителна аорта към сърцето и ,която може ,но не е задължително да притиска хранопровода и трахеята и има вероятност да повръща повече . И затова се чудих на тази възглавница.

# 501
В този случай си я вземи. Дано не ти се налага да я ползваш по предназначение.
Но, за да си Ти спокойна, я вземи. Няма да навреди.
Пазарът е пълен с неща, които ни се струват ненужни, но най-важно за бебето е да има спокойни и уверени родители. И точно за това са измислени всички тези разновидности на бебешки артикули. Да избереш този, който те кара да се чувстваш уверена, че даваш на детето най-доброто.

# 502
Благодаря много!

# 503
Здравейте момичета 😀 Надявам се , всички да сте добре и да няма много болежки.
Искам да попитам мамите с отрицателен резус фактор , колко пъти са ви изследвали за антитела и дали са ви казали за инжекцията , която се слага след раждането? 🤗
Слънчев ден на всички

# 504
Искам да попитам мамите с отрицателен резус фактор , колко пъти са ви изследвали за антитела и дали са ви казали за инжекцията , която се слага след раждането? 🤗
Слънчев ден на всички
Здравей,
Мен веднъж в началото на 6 месец и нямах антитела. Сега на 27 ми съм на консултация и лекаря каза, че пак ще правим изследване, но нищо не сме говорили за инжекцията

# 505
Благодаря ти 🌞

# 506
Здравейте ! Искам да попитам според вас дали е удачно да вземем сгъваем матрак за кошарата ? Мъжът ми смята ,че ще е по-добре ,тъй като може да ни се наложи често да пътуваме и да не заема много място.

# 507
Слънчев ден на всички
Един път в началото - 10 та седмица и нямах. Първа бременност е и лекарите не се притесняват. Ако е нямало кървене от отлепяне на сакчето или плацентата, няма как да се смеси кръвта на майката и бебето и да се образуват антитела. Инжекция ще сложат ако детето е с положителен фактор, веднага след раждането.

# 508
И аз реших, че е по-добре да вземем. Този, който е към кошарата ми се видя страшно твърд.
Здравейте ! Искам да попитам според вас дали е удачно да вземем сгъваем матрак за кошарата ? Мъжът ми смята ,че ще е по-добре ,тъй като може да ни се наложи често да пътуваме и да не заема много място.

# 509
Мила2510 благодаря за отговора 🤗🥰

Общи условия

Активация на акаунт