Любители на кучета - 130

• 31 952
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Северозапада
Благодаря за милите думи!
Добре е днес момчето ни. Още снощи към 19-19.30 се оживи, качи се на прозореца и излязохме на разходка. Сега си яде закуската 🙂
П.П. Някой хани ли или да е чувал отзиви за храната Alleva? Братовчедка ми имат кавалерче и са доволни от нея. То при всяко куче е различно, но ако добрите отзиви с повече от лошите, сигурно е добра храна. Причината да мисля да я пробваме е, че така или иначе и сегашната храна не я тачи особено иначе добре я преработва.
https://alleva.bg/alleva-holistic/

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 09:35 от Ant G.

# 106
Здравейте,
имам някои питанки, защото кученцето все още е при нас..
Накапан е с пипета на Адвантикс преди седмица, тогава го и изкъпахме.. Да, но живинката нещо се е повмирисала и сега патова ситуация - едно къпане ще му наруши ли обезпаразитяването? Ако да, то какво мога да направя против миризмата му.

# 107
  • под тепетата
Първа опция - кърпа, напоена с оцет и го обтривате. Мисля, че за една седмица Адвантиксът вече е проникнал в кожата и може да го изкъпете.

# 108
  • Пловдив
Няма значение,  че е проникнал в кожата,
къпането с шампуан му намаля периода на действие.
Колко да се е вмирисало за една седмица?! Честото къпане не е добре за кожата и козината.Отмива му мазнините и ензимите , които са естествена защи та срещу бактерии,гъбички и микро кърлежи, които предизвикват два три вида краста. Може да мирише и при наличието на горните патогени, за което трябва системно лечение-прием на антибиотик, анти-микотик,  ивермектин, и локално-къпане със съответния медицински шампоан.
А съвсем да не мирише на куче няма как.
Понякога миришат повече и от някои храни, особено от такива с високо съдържание на фосфор. Писал съм в предишните теми как засмърдя моя "Мунчо" докато беше на диета с Virbac Weight Loss & diabetes. Ама това не се случва за седмица.
Ако се е опикало/оакало -оцета върши работа , ама ще смърди навсякъде на оцет. Има разни мокри кърпички за домашни любимци без химия и спирт с разни добавки -алое и тем подобни .

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 15:48 от whitefang

# 109
  • на чист въздух
Прекрасни муцунки Heart Eyes

Айде и от нас, само че сме я цензурирали Joy

Ние сме в една къща за гости в Балкана, с голяма полянка и на Мейпъл много и харесва да бяга напред назад, да се въргаля в тревата. Много се радвам, че си изкарва добре Grinning

Ох бееее, и вие ли и слагате пижама? И синът и снахата са накупили една дозина и  само я кипрят.  Казах им да спрат да ми тормозят внучката 🤣
Как ме разсмя като прочетох за внучката, пък то и при мен така се случи. Дойде кучето и след месец новината, че ще ставам баба, та да съм тренирала

# 110
  • София
Докато е жега и децата са на плажа, Чарли дреме пред вратите в хладния апартамент и все пак е нащрек...снимката е със зуум Blush

# 111
  • Бургас
Преди да вземем Елза, ММ имаше претенции - искал бял лабрадор, не щял черен, нито пък "л*йнян" (кафяв).
Представям лабрадор 3в1 - бял, черен и л*йнян едновременно!

# 112
  • под тепетата
Дупреждавайте, моля, че още пием кафе, че ни очакват стресиращи гледки в следващите фотоси Sweat Smile
 Щерката пита как се отмива после това нещо! Има талант Елза, признавам и го! Пък и удовлетворение се чете в очите от постигнатото Wink

# 113
  • Бургас
Не питай. Че тъкмо сега вдигат водата в Бургас с 60%. Отиде един кубик за това къпане.
Имам функция на слушалката на душа тип пароструйка, тя ме спасява при подобни инциденти.

# 114
  • Пловдив
Елза е дама, иска малко разнообразие. А предполагам в козметичен салон не я водиш,м?
Толкова старание е положила да се докара в тез модерни цветове, използвала натурална козметика, а ти ще я къпеш. Срамота!

# 115
  • sofia
В първият момент помислих Елза за Чоки! Joy

# 116

Здравейте! Хайде и ние да се включим в забавната ви темичка. Следя ви от известно време и сега се “престраших” да се представим. Снимката е актуална от сутринта - на двете ми принцеси. Рита(кафявата) на 1г и 10 месеца и Шери(бялата), която ще има рожден ден на 28.08 и ще стане на 1г. Две щури пекинезки, които са целият живот на мен и мъжа ми (засега) и които се разполагат така на спалнята в момента, в който станем. Нямат общо по между си, ние ги събрахме в общо съжителство 😃 И за да не става прекалено дълго: желаем здраве и игри на всички кучовци и много щастие на техните стопни! До скоро! Simple Smile

# 117
  • София
Ужас 🤣. Как успя да се докара така? Но пък толкова доволна изглежда.

# 118
  • Варна
Ужас 🤣. Как успя да се докара така? Но пък толкова доволна изглежда.

Как е бебето?

# 119
Представям лабрадор 3в1 - бял, черен и л*йнян едновременно!

Ще ме прощаваш, но бялото се вижда с доста въображение. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт