Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 444
  • 794
  •   1
Отговори
# 105
Да мина да се отчета и аз. Много съм щастлива, че бебка е на ексклузивно кърмене (пу-пу както чувам по 100 пъти на ден, откакто родих 😂). За сега режим няма, на поискване е, но определено откарва повече от час и половина. Един ден тръгнах да си записвам по колко седи на гърда и колко често, колко пълни памперса има, но не са са мен тези статистики. Нощните кърмения тотално ги обърках и  проспах и се отказах от записките 😃😃 смятам, че щом пълни памперси и откарва такива интервали от 2.5-3 часа, кърмата стига.
И нещо интересно за бебка, тя си върти и мята главата накъдето реши, мислех, че новородените са по-статични. Появи се и ефекта на Моро, много и пречат на милата ръцете, снощи пробвах да ги повия и спа много по-спокойно.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 12:55 от M.Angelovaaa

# 106
Момичета, тези от вас, които хранят с АМ, бебчетата ви всеки път еднакво количество ли хапват? Притесних се, че малкият ей сега хапна по-малко..

# 107
Моята хапва понякога 60мл едвам, а понякога 90 и иска още .... и аз не знам нормално ли е. Зависи колко е спала и съответно будувала преди това и преди колко време е яла. Храня я когато поиска. Горе долу на 3.5 часа
Момичета, тези от вас, които хранят с АМ, бебчетата ви всеки път еднакво количество ли хапват? Притесних се, че малкият ей сега хапна по-малко..

# 108
Никол си яде всеки път едно и също количество. Ако дам повече и повече ще изяде. Като помпа е, но не мрънка, като свърши. Аз ги увеличавах мл, защото мрънкаше и се будеше по на често от 3 часа. Сега и да спи, аз си я будя за хранене на 3 часа от 7 до 1. Тя може да изкара и повече време, но е хубаво да си спазва режима. Днес например го развалихме, ама заради мен. Не успях да стана е 1 часа и сега се пробудих и я разбутах да яде.

# 109
  • Варна
Използвам приложението My Baby и пускам таймер за всяко хранене, спане и смяна на памперс. Много ми е удобно и смятам да го ползвам известно време, за да се ориентирам.

Иначе според мен е нормално да яде различно на всяко хранене, поне в книгата на Хедра така пише, особено с кърмата - няма как да знаем. Така че и с АМ - може не всеки път да е толкова гладно

# 110
М.Angelova браво на вас , добре се справяте!
Аз не давам винаги едно и също количество.Напоследък давам три лъжички АМ , но понякога яде по - малко , а понякога и повече иска....
За кърменвто и ходенето до тоалетна - тая сутрин ми се случи , но може и съвпадение да е било.
Аз ползвам приложението Baby +
Засича начало ,край и времетраене на кърменето , лява или двсна гърда , милилитри изядени мляко в колко часа   , какви памперси , и кога са пълни, препоръчвам го.А , и от кога до кога и колко спи също засича.
Момичета  , Аделина като се наяде винаги зспочва да църка , като пръцне се успокоява , дали пък млякото не я товари нещо или са просто колики....

# 111
Момичета, кога трябва да заведа бебетата на ортопед? И има ли други задължителни прегледа и кога?

# 112
Аз не съм водила на ортопед, може докторката да е пропуснала, но пък братовчедка ми дето е при същата докторка води нейната, но мисля, че беше към 6м. Нефролог е задължителен, май на 6м пак. Сякаш седяха седнали вече.

# 113
Преглед при ортопед за ехография на тазобедрените стави се препоръчва след първия месец.

# 114
Момичета, кога трябва да заведа бебетата на ортопед? И има ли други задължителни прегледа и кога?
На 1м ( аз го пропускам обикновено), на 6мес и след 1г като ходят стабилно, аз вече запазих за 6м час при Фурлакис, то и няма по-скоро Simple Smile
За нефролог педаитърът дава направление в някакъв момент, други май няма, освен ако детето няма специфичен проблем - примерно шум в сърцето и тем подобни..

# 115
Фурлакис преглежда в Надежда, но няма часове. Има часове при друг М. Алексиев, дали е добър?
На 1м ( аз го пропускам обикновено), на 6мес и след 1г като ходят стабилно, аз вече запазих за 6м час при Фурлакис, то и няма по-скоро Simple Smile
За нефролог педаитърът дава направление в някакъв момент, други май няма, освен ако детето няма специфичен проблем - примерно шум в сърцето и тем подобни..

# 116
Не съм раждала все още, така че не приемай мнението ми за чиста монета. При кърмене нали се стяга матката, възможно е от това да ти се ходи до тоалетна. При мен при всяка менструация от контракциите съм се "изчиствала".

Момичета, имам един леко странен въпрос. Много често когато кърмя ме свива стомаха и трябва да прекъсна малката докато яде, за да отива до WC. Има ли и други или е някакъв бъг при мене 😃.

# 117
За моите близнаци ми казаха при навършен 3-4 месец. Забравих коя кост се развива до тогава и по-рано нямало смисъл.
Ние минахме ехографа на главичката ( през фонтанелата), днес минахме и очният на по-лекичкият. Още не е съзряла ретината, но за сега не виждат проблем. Следващ преглед и на двамата след 6 месец.

Иначе имат голям проблем с повръщане, колики и май рефлукс имат. Много ревът и се изхождат с рев, все едно имат твърдо ако. Вчера взехме Фризолак ВОМ ( има лактоза клей от рожкови и се желира в стомахчето, предпазва от повръщане) , спаха една идея по-добре. Сега дадох кърма и пак се прививат на сън.

# 118
За д-р Фурлакис наистина ли толкова много се чака?
Исках да заведа каката след като родя, защото освен че падна скоро, но има нужда от преглед и  се свързах с него през Healee, но не ми отменя нуждата за преглед. Да взема да запиша час от сега..

Редактирам, също съм водила на ехограф, за да и видят органите с направление от ЛЛ, но забравих кой месец точно.

# 119
Джой и Никол е на фризовом. С другите е някакъв ад. Повръща по малко, но много на често и то нищо не остава в стомахчето. С него е добре.

Фурлакис само в Надежда ли преглежда? И там с направление ли е или е частен преглед?
Аз каката преди я бях завела при Ефремов, от който не останах доволна и после при Алексиев.

Общи условия

Активация на акаунт