Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 439
  • 794
  •   1
Отговори
# 90
Момичета ровя два часа вече. Не мога да намеря капки без Семитикон. Явно се запича от него, и няма да го мъча повече, по лошо стана. Днес полудях, хвърлям ги Лефакса...
Гледам коментари за Mommys Bliss, но не смея да поръчам. На всяка опаковка пише Семитикон Confused
Чакам Био Гая днес и възглавничка имаме.
И Инфакол са със Семитикон.

Меджик я виж тези капки какво съдържат?
Тези са с лактаза. В България освен тези с лактаза са БиоАмика, АБОКоликен, предполагам, че има и други, бях давала и още едни, но не си спомням как се казваха.

# 91
При нас Лефакса не е зяпичял до сега, детето си пълни памрерсите редовно.
Обаче това което според мен наистина помогна да се намалят коликите е това, че минахме на козе мляко на хипп от аптамил комфорт.
Яде и доста малко Борис, по 60мл на всеки 2 часа, но и млякото е пре, а не 1ца или 2ка, тоест без допълнителни въглехидрати освен лактозата. За сега качва грамчета.

# 92
Точно тези Колийф ми се струват ненадеждни,  защото ги продават и във всичко по левче, така да го кажа...
Майка ми твърди, че Лефакса действал, изпокарахме се. Къркорели му червата, да, къркорят ама с триста зора пръцка. И за 24ч имам 1 пълен памперс, а преди бяха 3 - 4 ... Ще ги погледна все пак тея Колийф. А тези от БГ няма кой да ми донесе.
Лефакса свекърва ми го изпрати и довечера като звънне и с нея ще скарам сигурно, като й кажа че го спирам. Аман от съвети и заповеди вече. Усещам как се събужда звяра в мен. Едно и също всеки ден, вода му давай, настрани го слагай да спи, клизма му направи, с лъжичка да му давам да яде ... Побесняла съм... И като му каже майка ми "мамо"... И съм сигурна, че ми излизат дяволски рога като на анимационен герой. Утре си тръгва, другата идва на 1ви септември... Там ще е още по зле

# 93
Мажик ако има 1 пълен памперс на ден значи не е запечен. Запек е когато бебето не ака няколко дни и акото е на топчета, твърдо.

# 94
  • София
Да се запишем и ние тук с малката, въпреки че все още сме в болницата. Не съм я гушкала, освен за секунди след операцията. Днес ми позволиха да я погаля в кувьоза по крачето. Толкова мъчно ми стана, че не е истина. Казват, че е по-добре де, ЦРП е 7. Още продължавала да има мекониум и днес са и спряли АМ и ще дават само глюкоза и калций, за да се изчисти. Ще и направят кръвна група (тази неонатоложка, с която говорих днес, беше втрещена, че не и е направена), както и контролно ЦРП утре или другиден и ако всичко е наред, може и да я извадят. Тя си диша самостоятелно де.
Довечера ММ ще ми донесе помпата и почвам да се цедя. Ще запазя едно стерилизирано шише с кърма с утрешна, пък дано ми дадат да го пие. Тук може сведения и свиждане с бебето само на обяд, та не мога и да питам.
Надух ви главата. За колики вече имаме вкъщи Лефакс, поръчах да се запася. С баткото бях много доволна.

# 95
Меджик , и майка ми и свекърва ми викат понякога на бебето "мамче" или "на мама" или "маминото" особено свекърва ми.Не се ядосвай ,такива са бабите явно.Аз вода и чай давах няколко пъти по малко ,пие само ако е гладна и затова избягвам да не и се пълни стомахчето излишно,но не е фатално да предложиш малко предполагам.
Неизвестна ,🍀 гуш

# 96
  • Пловдив
Точно тези Колийф ми се струват ненадеждни,  защото ги продават и във всичко по левче, така да го кажа...
Майка ми твърди, че Лефакса действал, изпокарахме се. Къркорели му червата, да, къркорят ама с триста зора пръцка. И за 24ч имам 1 пълен памперс, а преди бяха 3 - 4 ... Ще ги погледна все пак тея Колийф. А тези от БГ няма кой да ми донесе.
Лефакса свекърва ми го изпрати и довечера като звънне и с нея ще скарам сигурно, като й кажа че го спирам. Аман от съвети и заповеди вече. Усещам как се събужда звяра в мен. Едно и също всеки ден, вода му давай, настрани го слагай да спи, клизма му направи, с лъжичка да му давам да яде ... Побесняла съм... И като му каже майка ми "мамо"... И съм сигурна, че ми излизат дяволски рога като на анимационен герой. Утре си тръгва, другата идва на 1ви септември... Там ще е още по зле

Аз пък точно Colief имам за колики, но не съм го купувала, а ми го даде братовчедката на ММ, защото “тяхното бебе нама колики” (завиждам й)..
Относно бодърстване, след всяко хранене има такова, като се старая да я занимавам през деня, както мога.

# 97
  • Бурса
Неизвестна бебката защо е в кувиоз? Ти май беше много близо до термин като се роди. Може да си писала във фейсбук, но аз нямам и само тук чета темите на още неродилите (че съм от тях) и на родилите. Дано скоро се гушкате Heart

# 98
Magic, запаметила съм си едни капки, за които имаше добри отзиви, имало дневни нощни, не зная какъв им е състава... Разгледай повечко мнения в нета Blush

# 99
Аз да ви се похваля от днес си хапва 75мл. Алекс. Сега на храненето в 9 не успя, но предходните две си ги хапна. Аз за колики давам Омнибиотик Панда и Абоколикен, за коликите не знам дали помага пробиотика, но поне не се запича, пълни памперса средно по 4-5 пъти на ден, макар че започва изхождания чак към 3 следобяд, понякога и в 6 на храненето.

# 100
  • София
Неизвестна бебката защо е в кувиоз? Ти май беше много близо до термин като се роди. Може да си писала във фейсбук, но аз нямам и само тук чета темите на още неродилите (че съм от тях) и на родилите. Дано скоро се гушкате Heart

Заради отлепена плацента. Нагълтала се е с кръв червени води и ще поседи още няколко дни там.

# 101
  • Бургас / Славейков
Вече ни изписаха.от болницата.Довечера трябва да си бъдем вкъщи.След 4дни мрънкане за конците ,най накрая и тях махнаха.Нямам търпение да се приберем.За капак и колата се е развалила и чакам вече много време да дойдат моите да си ме вземат.То как детето да не му правят клизма.Всичко при нас с клизма става.Засега Митко е добре .Яде ,ходи си по 4,5пъти.,но въпреки  това като се приберем ще го наблюдаваме и ако има промяна отново тук.Вчера доцента ме викна да говорим.Надявам се за напред всичко да бъде наред.и да идваме до Пловдив само за разходка.

# 102
Радвам се, че всичко е с добър край!
Вярвам, че и при Милото ще е така! Heartpulse

Вече ни изписаха.от болницата.Довечера трябва да си бъдем вкъщи.След 4дни мрънкане за конците ,най накрая и тях махнаха.Нямам търпение да се приберем.За капак и колата се е развалила и чакам вече много време да дойдат моите да си ме вземат.То как детето да не му правят клизма.Всичко при нас с клизма става.Засега Митко е добре .Яде ,ходи си по 4,5пъти.,но въпреки  това като се приберем ще го наблюдаваме и ако има промяна отново тук.Вчера доцента ме викна да говорим.Надявам се за напред всичко да бъде наред.и да идваме до Пловдив само за разходка.

# 103
И аз обичам
Позитивни новини !

quote author=Lizi:) Simple Smile link=topic=1470783.msg45149358#msg45149358 date=1660042259]
Радвам се, че всичко е с добър край!
Вярвам, че и при Милото ще е така! Heartpulse

[/quote]

# 104
  • Велико Търново
Момичета, имам един леко странен въпрос. Много често когато кърмя ме свива стомаха и трябва да прекъсна малката докато яде, за да отива до WC. Има ли и други или е някакъв бъг при мене 😃.

Общи условия

Активация на акаунт