Нов колега с който не може да се разберем

• 6 306
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Стига с тази дума "тръшкам", става въпрос за правата ти като работник. Значи ще подвиеш опашка и ще си ходиш по невролози и рехабилитатори, защото в един момент ще започнат страничните ефекти на климатика да ти се отразяват. Ми, хубаво, защото аз не бих. Както се казва, няма без бой да се дам.

# 76
Ако ти духа в главата и гърба по цял ден 3-4 месеца в годината, друга песен ще запееш..

# 77
Работата в екип е това - компромиси и нагаждане според ситуацията. Иначе има и други местоработи, където всеки си е в отделен офис и може ако искада ползва или да не ползва климатик, парно или каквото там. При работата в екип "Аз-а" е на заден план, а "Ние-то" - на преден. Това се опитва да обясни thewishmaster.

# 78
Честно казано на мен до сега не ми се е случвало да ми откажат да ме преместят на бюро, където няма да ми духа. Мениджмънта винаги са се опитвали да се съобразят с нуждите на всички, в рамките на възможното разбира се.

От такова място бих избягала, защото не ги е грижа за здравето на работниците им, а колегите също не струват, ако не се съгласят на разместване.

# 79
Честно казано на мен до сега не ми се е случвало да ми откажат да ме преместят на бюро, където няма да ми духа. Мениджмънта винаги са се опитвали да се съобразят с нуждите на всички, в рамките на възможното разбира се.

От такова място бих избягала, защото не ги е грижа за здравето на работниците им, а колегите също не струват, ако не се съгласят на разместване.
В моя случай нямаше свободно бюро, а колегите не искаха да си сменим местата. Тогава какво трябва да направя аз? Да мълча, за да са доволни тези, на които им е постоянно топло, и да имам здравословни проблеми?
Затова според мен трябва да има някакви правила относно климатиците - например да са настроени на определена нормална температура и да не могат да се пипат, защото няма как да се угоди на 20-30 души в едно помещение.. Винаги има разправии за тези климатици и всеки държи на своето.

# 80
Ако ти духа в главата и гърба по цял ден 3-4 месеца в годината, друга песен ще запееш..
Не. Винаги съм обожавала да стоя на студено и на течение и за потрес на околните, още не съм загинала от хипотермия. Дори с ишиас и радикулит не съм се обзавела.

Крясъкът "аз без бой няма да се дам" е адекватен само в ситуации, които са наистина на живот и смърт. В останалите случаи говори за силна социална неадекватност на кряскащия.

# 81
  • София
Ами, да, здравето е буквално на живот и смърт. На живот по-скоро. Моето здраве срещу лигавщините на няколко човека, на които им е топло, но се скатават на завет. Да се съблекат, тогава! Социалната адекватност свършва там, където се нарушават правата на един от работниците за здравето му.

# 82
В моя случай нямаше свободно бюро, а колегите не искаха да си сменим местата. Тогава какво трябва да направя аз? Да мълча, за да са доволни тези, на които им е постоянно топло, и да имам здравословни проблеми?
Затова според мен трябва да има някакви правила относно климатиците - например да са настроени на определена нормална температура и да не могат да се пипат, защото няма как да се угоди на 20-30 души в едно помещение.. Винаги има разправии за тези климатици и всеки държи на своето.

Както казах, аз бих си намерила по-приятно работно място. Ти избираш да работиш в такива условия. А за климатиците си има правила, температурата трябва да е между 22-24 градуса. Но не ми се търси къде точно беше записано това.

Abadriel, значи тяхното е лигавщини, а твоето не? Откъде накъде? Високите температури също причиняват здравословни проблеми. Като ти е студено винаги можеш да се облечеш, но в горещината има един момент в който няма накъде повече да се съблечеш.

# 83
Ами, да, здравето е буквално на живот и смърт. На живот по-скоро. Моето здраве срещу лигавщините на няколко човека, на които им е топло, но се скатават на завет. Да се съблекат, тогава! Социалната адекватност свършва там, където се нарушават правата на един от работниците за здравето му.
Този пост е отличен пример за социална неадекватност в работна среда. Ти имаш страхотен късмет, че през по-голямата част от живота си не си работила, а в малкото години, през които работиш, го правиш в отделен кабинет, в който приемаш децата. В противен случай, щеше много бързо да си се запознала с излитането от работното място за отрицателно време. Шансът да оцелее някоя подобна войстваща персона е около минус хиляда.

# 84

Както казах, аз бих си намерила по-приятно работно място. Ти избираш да работиш в такива условия. А за климатиците си има правила, температурата трябва да е между 22-24 градуса. Но не ми се търси къде точно беше записано това.

Abadriel, значи тяхното е лигавщини, а твоето не? Откъде накъде? Високите температури също причиняват здравословни проблеми. Като ти е студено винаги можеш да се облечеш, но в горещината има един момент в който няма накъде повече да се съблечеш.
Може да има правила, но никой не ги спазва. Служителите си настройват климатиците на каквато температура преценят.
И за пореден път ще напиша - като ми е замръзнала главата от студената струя, която ми духа цял ден отгоре, с шапка ли трябва да стоя на работа? Едно яке няма да ме спаси в този случай. За замръзналите ръце - да не говорим.
Просто трябва да седнете на такова място и ще видите за какво става дума иначе няма как да разберете. Едно е да си някъде отстрани и да ти е приятно хладно, съвсем друго е да си точно под струята. Тогава усещането не е за 20-22 градуса, а например за 15-16..

# 85
Е, Уиш, отдавна си във форума, не си ли видяла, че да спориш с някои потребители е като да се опитваш да спориш с радио?

Имала съм случаи да ходя лятото с вълнен пуловер на работа. Навън с пола и топ, в сградата - с вълнен пуловер. Всичкото това, защото няма как етажа да се съобразява с мен. Беше ми неприятно, но нито съм се поболяла, нито нещо ми е станало. Ако нямаше климатик щяхме да се издушим.

Адекватно е колегите да си смеят местата, ако искат да им е по-хладно, а на друг му духа. Но има един тип хора, на които вечно им е студено и все им духа ако ще 40 градуса навън да бъде.

# 86
  • София
Знаеш ли колко ще ми дреме, че някой ще ме обвини в социална неадекватност? Точно николко. На мен и сега не ми дреме особено. По-добре социално неадекватна, отколкото болна. Разчита се именно на приказки като твоите, че  човек ще се уплаши, че ще бъде отлъчен, "ще изхвърчи" или нещо такова. И какво? Трябва първо някой да се върже на тези приказки. Щом нещата са стигнали до точката на другите да не им пука за мен, защо тогава на мен да ми пука за тях? Свободата, Санчо, е на върха на копието!

# 87
Не ти дреме, защото друг те е издържал. Ако твоята прехрана и тази на децата ти зависеше от работното ти място, яко щеше да ти задреме.
Междувпрочем, много е забавен хъсът, с който спори за работна среда човек, който почти не е пребивавал в такава.

# 88
Аз не съм от този тип хора. Simple Smile Даже обичам да стоя в помещения с климатици, когато навън е 30-40 градуса, но не и да ми духа в главата и гърба, защото е ужасно. Направо мозъкът ти замръзва. Как се работи така?
Както написах и по-напред в темата - повдигнах въпроса няколко пъти, решение не се намери, даже не ме и отразиха особено затова след това си мълчах и търпях, защото не съм от хората, които постоянно ще мрънкат за нещо. Това обаче вреди на мен, а понякога е добре човек да помисли първо за себе си и собственото си здраве, а не само да угажда на околните..
И не, не съм чула досега някой да е докладвал някого, защото е имало спорове относно температурата в офиса, камо ли някой да изхвърчи за такова нещо..

# 89
Ако са само споровете за температурата, никой няма да изхвърчи. Но ако някой тръгне на война с колегите за каквото и да е, дори климатик, хвърчи и как още.

Общи условия

Активация на акаунт