Студенти в Нидерландия - 14

• 68 865
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Изпълнявам обещанието си:
ОТ DUO приеха без проблем декларация за липса на доходи подписана пред нотариус и след това преведена на английски. Освен нея подадох и от НАП декларация за доходи. И двата документа бяха за 2020г.
Детето вече си получи решение за студентската карта и субсидията/ стипендия/добавка. За кредита още няма решение, от една страна защото молбата беше подадена на 11.08, а за другите продукти на 22.07, и от друга страна, защото размерът на кредита зависи от размера на стипендията.
Много благодаря на Desislava777 и biborana за насоките как се доказва нулев доход.

# 271
Герка,
Баткото ни е студент в UK и вече 3 години е на трудов договор в БГ. Понеже единствените му приходи са от трудови правоотношения (няма доходи от наеми или граждански договори), само работодателят му  подава декларации в НАП.

# 272
mst, благодаря.
И аз смятам,че не е необходимо да прави каквото и да било,но нямаше да се изненадам и на някоя формалност, та реших да попитам тук.

# 273
Моя младеж също работи за бг работодател, нищо не е правил по въпроса в Нидерландия.
Днес е ходил до банката, променили картата на не студентска, защото не им е предоставил бележка от университета. Миналата година са си я поискали, тази година направо са действали. Разбрал се е с тях, но го имайте в предвид.

# 274
За коя карта става въпрос?

# 275
Картата от банката, мисля че е на ING банк.

# 276
Здравейте, някой беше написал назад в темата, че всяка следваща година трябва да се изпраща enrolment letter за записване А новата учебна година до банката, където е сметката, за да се запази стуфентския статут за таксите. Тива чрез апликация ли става или просто до контакт имейла ба банката? Благодаря предварително за отговора

# 277
Здравейте, някой беше написал назад в темата, че всяка следваща година трябва да се изпраща enrolment letter за записване А новата учебна година до банката, където е сметката, за да се запази стуфентския статут за таксите. Тива чрез апликация ли става или просто до контакт имейла ба банката? Благодаря предварително за отговора
[/quote
Синът ми го изпрати го по е-мейла, след като го получи от университета. Вероятно е възможно и през приложението.

# 278
Специално за ING - ако се получава финансиране под каквато и да е форма от DUO, не е необходимо да се изпраща потвърждение за записване. Те явно си го следят автоматично. Дъщеря ми вече трета година не изпраща нищо и не й трансформират сметката. А и това пише официално на сайта им:
"To keep using your Student Account, you are requested to do upload your proof of enrollment when you do not receive deposits from DUO (Dutch student loan)."

# 279
Специално за ING - ако се получава финансиране под каквато и да е форма от DUO, не е необходимо да се изпраща потвърждение за записване. Те явно си го следят автоматично. Дъщеря ми вече трета година не изпраща нищо и не й трансформират сметката. А и това пише официално на сайта им:
"To keep using your Student Account, you are requested to do upload your proof of enrollment when you do not receive deposits from DUO (Dutch student loan)."
Да, моят син не получава никакво финансиране през DUO и затова изпраща.

# 280

Благодаря, не не получаваме финансиране, просто исках да зная за банката какво се представя, за да се удостовери, че е записан за новата година.

# 281
Мъжът ми ще ходи в края на месеца при детето в Бреда. Може ли да препоръчате изгодно и прилично място за нощуване?
Цените на хотелите са стряскащи.
Аз бях в студио през airbnb, но не го препоръчвам. Не е на централно място и е малко нестандартно за нашите представи. А и цената беше около 400евро за 1седмица.
Последната вечер спах в хотел http://www.hotelsutor.com/ в центъра на Бреда на цена от 110 евро. Също не го препоръчвам, защото е много шумно от заведенията и камбаните на църквите. С много тясно стълбище, без асансьор.
Приятели холандци, които дойдоха от друг град, за да се видим, бяха в хотел Леонардо, до централната гара, за 80евро нощувка. Казаха, че е приемлив, но не много чист, да не кажа мръсен.
В хотел Премиер, който препоръчва Г.Д беше за 1 седмица дъщеря ми миналата година, като цена и условия е най-добрия вариант. Тя ползва колело, за което беше дала депозит 50 евро или градски транспорт, а спирката е отдалечена.
Мъжът ви, ако не е много придирчив към условията в хотелите и по-лесно приспособим към тоалетни/бани, и ползва колело, може да намери стая на приемлива цена.

# 282
  • София
Благодаря на отзовалите се. Мъжът ми избра хотелът препоръчан от G.D. Придирчив е, но заради детето ще изтрае. Но пък няма нищо против колелетата и ще пробва с удоволствие. Не е карал от ученик, а това беше много отдавна. Както се казва: Имало едно време ... Grinning

# 283
  • Бургас
колела могат ли да са наемат само за няколко дни

# 284
Лютиче, аз не знам придирчива ли съм или не, но този хоел много ми допадна. Първо, има вана , а аз обожавам. После  - термокана и избор от чайове, което за мен също е много важно.  Достатъчно полици, закачалки и пр. за да не ти е дискомфортно когато подреждаш багажа си. Чисто е, тихо е, хората са безкрайно мили и отзивчиви.  Колелетата им са чудесна опция, така  имаш възможност да се движиш бързо, сигурно и да се потопиш в атмосферата на града, а ако се налага транспорт - спирката е съвсем наблизо и за мое удивление, в точната секуна изписана на таблото, от нищото се материализираше  автобус. Освен всичко останало , региона е индустриален и много интересен. Аз обикалях с колелото доста и се натъкнах и на ферми с овце, и на на огромни вертикални паркинги, които поглъщаха колите на работещите в региона така, че улиците бяха свободни и незаети от паркирали коли. Успоредно с това сградата на паркинга не беше по висока от останалите в региона.  С две думи - нидерландска работа. Интересно и поучително.  Завиждам на всички които ще посетят децата си сега. Била съм там по това време на годината, много е хубаво.

колела могат ли да са наемат само за няколко дни

Да, срещу депозит. Ние наехме за  4 дни. После връщат депозита. За целта е добре да имате кредитна карта.

Общи условия

Активация на акаунт