СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 803
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Аз не съм подготвяла гърдите миех ги леко  с вода, но дори това не е много подходящо защото изсушава кожата. Може да се мажете с крем за зърна ако усетите някакъв дискомфорт.

# 151
Слизането на кърмата няма връзка с начина на раждането. Процеса започва след отстраняване на плацентата.
Коластра има още преди самото раждане, не е нужно да се чака или някой да ви стиска и проверява гърдите, както масово се прави.
Има възможни затруднения при кърмене следствие секцио, но те са свързани с медикаментите, които вливат.
За по-бързо "слизане" на кърмата е нужда по-навременна стимулация. Ако няма налично бебе, лек масаж с ръка след самото раждане и после често слагане на бебето на гредата. Като тук вече е важно засукването, не само за да не ви разрани зърната, а защото правилното засукване стимулира правилното гърдата за да произвежда кърма. При неправилно засукване или при употреба на силиконови зърна, стимулацията е компроментирана. Simple Smile

# 152
  • Бургас
На мен акушерка ми каза, че обикновено слиза по- късно кърмата /3, 4 ден/ при секцио и е добре да се стимулира от втория още с помпа/ някои електрически имат такава функция/. Моят опит с първото секцио е сходен, кърмата ми слезе към 4 ден.

# 153
  • София
Ми акушерките както винаги не са наясно, или поне си повтарят бабините деветини от едно време. И аз така бях чела за секциото. Но при мен слезе на 2 ден, тъкмо излязла от интензивното. И понеже не очаквах,а и ми беше първо,  направих жесток мастит още там. Alove е права и всичко е до организъм. Имам приятелка, на която и слезе след 6 дни. Малко и завидях, защото предпочитам да съм вкъщи за тази гадост кърменето. Но съм подготвена и сега за ранно слизане. Поне знам какво да очаквам. Не помня да съм се мила, аз едва ходех, а и психично бях много зле. Почти не помня да съм ставала от леглото тия 5 дни тогава. Само ревях. Не помня даже да съм се къпала. Май се завлякох преди изписването, но имам много блед спомен. И ярко помня разстройството след рибното масло🤣 също ужасен спомен.

# 154
  • Варна
Аз също ще раждам в МД.
Jinx_  какво си приготви като багаж за в болницата.Акушерката ми каза само нощница, бельо, помпа за кърма, подплънки и крем за зърна, а и шампоан, паста и четка за зъби и това е. Само това ли трябва да си носим ? 😳

Мони, ето такъв списък ми даде следящата  АГ предишния път:

Не съм носила нищо допълнително, бях с малък спортен сак. Grinning Даже бях забравила чехли и ми дадоха техни оборотни. Имаше и мокри кърпи за бебето, въпреки че искат да носим. Реално дори да си забравиш багажа и да отидеш само с дамската чанта, пак ще се оправиш.
Аз си бях сложила и 2-3 шоколада, за да не се разкарвам до магазинчето като ми се дояде, тъй като се притеснявах да оставям бебето на другата майка в стаята. Този път мисля да съм сама в стая и със сигурност пак ще си заредя нещо за хапване. Иначе храната беше супер, но аз обичам да си хапвам сладичко. 
Помпа не си носих и не ползвах там. Не се справях много добре с кърменето, но като се прибрахме вкъщи се оправиха нещата. Поне по мое мнение - не е спешна нужда.
Извън списъка си носих и силиконови зърна.

Другата майка в стаята беше с огромен куфар и носеше всякакви неща като например дрешки за бебето за там и за изписването. Аз не носих дрешки, защото там го обличаха постоянно с чисти и изпрани хубави бодита и пижамки, а комплекта за изписване го донесе таткото в деня на изписването. Simple Smile

Май това е общо взето. Blush Като цяло постоянно някой може да дойде да остави багаж за теб на регистрацията дори да забравиш нещо или в последствие да решиш, че имаш нужда.

# 155
Като заговорихте за багаж, аз също съм в процес на приготвяне на моя. Много се чудя дали да си взема помпата за кърма, също се чудя дали да приготвя еднократни бикини (нямам идея колко броя трябва да са) или някой беше споменал подобен вариант  https://www.decathlon.bg/p/302507-111568_bikini-za-byagane-yarkorozovi.html дали са подходящи тези Rolling Eyes

# 156
За съжаление масово акушерките не са добре запознати с кърменето и ако не пречат, то много често изобщо не помагат. Не знам дали го бях писала в тази тема или някое друга беше - но пак ще кажа: ако искате да кърмите се информирайте предварително от достоверни източници. Не може да се разчита на помощ в родилно отделение в 90% от случаите, колкото и тъжно да звучи това.

На мен / колкото и смешно да звучи/ ми е голям филм къпането на бебето. Някакво апокалиптични картини как ми се пръзаля из ръцете... Нали не могло във ваната, докато не му падне пъпа или поне така бях разбрала.
Моя приятелка е неонатологична акушерка и сигурно ще я викна на помощ за първата баня. Не знам защо е психирам така за пустото къпане. Grinning

# 157
Jinx, а знаеш ли дали има промяна в цените от юни месец, защото бях чула, че щели да вдигат цените на самостоятелните стаи?
И аз ми се ще да съм самичка с бебка въпреки, че ще ми е първо детенце, но и се притеснявам да сме самички. 😀
Аз също ще раждам в МД.
Jinx_  какво си приготви като багаж за в болницата.Акушерката ми каза само нощница, бельо, помпа за кърма, подплънки и крем за зърна, а и шампоан, паста и четка за зъби и това е. Само това ли трябва да си носим ? 😳

Мони, ето такъв списък ми даде следящата  АГ предишния път:

Не съм носила нищо допълнително, бях с малък спортен сак. Grinning Даже бях забравила чехли и ми дадоха техни оборотни. Имаше и мокри кърпи за бебето, въпреки че искат да носим. Реално дори да си забравиш багажа и да отидеш само с дамската чанта, пак ще се оправиш.
Аз си бях сложила и 2-3 шоколада, за да не се разкарвам до магазинчето като ми се дояде, тъй като се притеснявах да оставям бебето на другата майка в стаята. Този път мисля да съм сама в стая и със сигурност пак ще си заредя нещо за хапване. Иначе храната беше супер, но аз обичам да си хапвам сладичко. 
Помпа не си носих и не ползвах там. Не се справях много добре с кърменето, но като се прибрахме вкъщи се оправиха нещата. Поне по мое мнение - не е спешна нужда.
Извън списъка си носих и силиконови зърна.

Другата майка в стаята беше с огромен куфар и носеше всякакви неща като например дрешки за бебето за там и за изписването. Аз не носих дрешки, защото там го обличаха постоянно с чисти и изпрани хубави бодита и пижамки, а комплекта за изписване го донесе таткото в деня на изписването. Simple Smile

Май това е общо взето. Blush Като цяло постоянно някой може да дойде да остави багаж за теб на регистрацията дори да забравиш нещо или в последствие да решиш, че имаш нужда.

# 158
Момичета, които ходите на консултация в Майчин дом София, от коя седмица ви следят тоновете?

# 159
Понеже се говореше и за помпата. Мисля, че нужда от стерилизация на ваша лична помпа там няма. Така или иначе няма да позволят да цедите в шише и предлагате на бебето. Идеята на помпата по време на болничния престой е само за стимулация, докато бебето не е при вас.
Защо да не позволят? Аз бебето го хранех само с цедена кърма от шише. Носеха ми шишета, помпата не съм я стерилизирала в болницата.
Иначе на другия ден ми слезе кърмата, а бях секцио. Но бебето отказа да засуче и 2 месеца само цедях.

# 160
Като заговорихте за багаж, аз също съм в процес на приготвяне на моя. Много се чудя дали да си взема помпата за кърма, също се чудя дали да приготвя еднократни бикини (нямам идея колко броя трябва да са) или някой беше споменал подобен вариант  https://www.decathlon.bg/p/302507-111568_bikini-za-byagane-yarkorozovi.html дали са подходящи тези Rolling Eyes
Aз взех тези от dm. Дали са хубави не мога да кажа.

# 161
  • София
Аз пък не мисля, че за кърменето може изобщо да си подготвен, никой не ти обяснява колко е гадно, колко е трудно и как трябва да се напъваш, да боли, да се гърчите с бебето и тн. Да не говорим за раните, за маститите, за бучките...а и да обяснява, нищо не се равнява с тоя ад, когато реално ти се случи. Така че всичко ще си проличи чак след раждането и като слезе кърма и ако слезе кърма.
И моите гащи са от тези, взех ги от приятелка, като раждах също бях с тях, но не съм носила повече от чифт, не ми е трябвало, на 2 след реанимация ден си се обувах с мои, а в реанимация бяхме с катетър и памперси или нещо подобно.
За къпането- аз не можех сама и не съм къпала. Само обтривах с влажна кърпа веднъж на няколко дни. То няма кво да му миеш на чисто бебе, което не мърда. Така съм карала до към годинка- къпане горе долу веднъж в месеца. Започнах да сгъстяявам като проходиха и почнаха да се валят в пясъка, но аз съм казвала, че рядко излизах сама с двете и си стояхме вкъщи, та пак рядко съм къпала.
Иначе когато майка беше вечер вкъщи като новородени, ги миехме на чешмата, затова този път въобще няма и да взимам вана. Но си трябват 2 човека.

# 162
Аз отидох за първи път в 33 седмица и от тогава 2 пъти съм била на тонове
Бебчето сме го поливали всяка вечер с водичка преди сън и през 2-3 дни със шампоанче, и на всяка смяна на памперс съм го измивала. Сега пак така ще процедирам.
Според мен кърменето боли само първите няколко пъти. Голямото ми дете то хранех на 3 часа с почивка през ноща и няколко дни след като започнах да го кърмя и си свикнахме на режима не съм имала проблеми

[video][/video]
Момичета, които ходите на консултация в Майчин дом София, от коя седмица ви следят тоновете?

# 163
Хахахах малеее сериозен проблем е било това, но аз да кажа, че около мен 90% от майките кърмиха бебетата си без кой знае каква драма- първите 4,5 дни , но ако не се откажеш тогава ставало все по- лесно 😊а по- хубаво от това здрве му кажи както се вика и за теб лесно и за бебето в пъти по- здравословно. Та не при всички е такъв ад😅🤗
Аз пък не мисля, че за кърменето може изобщо да си подготвен, никой не ти обяснява колко е гадно, колко е трудно и как трябва да се напъваш, да боли, да се гърчите с бебето и тн. Да не говорим за раните, за маститите, за бучките...а и да обяснява, нищо не се равнява с тоя ад, когато реално ти се случи. Така че всичко ще си проличи чак след раждането и като слезе кърма и ако слезе кърма.
И моите гащи са от тези, взех ги от приятелка, като раждах също бях с тях, но не съм носила повече от чифт, не ми е трябвало, на 2 след реанимация ден си се обувах с мои, а в реанимация бяхме с катетър и памперси или нещо подобно.
За къпането- аз не можех сама и не съм къпала. Само обтривах с влажна кърпа веднъж на няколко дни. То няма кво да му миеш на чисто бебе, което не мърда. Така съм карала до към годинка- къпане горе долу веднъж в месеца. Започнах да сгъстяявам като проходиха и почнаха да се валят в пясъка, но аз съм казвала, че рядко излизах сама с двете и си стояхме вкъщи, та пак рядко съм къпала.
Иначе когато майка беше вечер вкъщи като новородени, ги миехме на чешмата, затова този път въобще няма и да взимам вана. Но си трябват 2 човека.

# 164
Тъкмо влизам и щях да питам мамите, които са раждали секцио да кажат как се случват нещата със стимулацията и как потръгва самото кърмене Grinning
За мое голямо съжаление, вчера след като ни прегледа, док обяви, че надали ще стане нормално раждане без да се разкъсам вътрешно и избрахме дата за секцио. Даде две седмици, в случай че тръгне раждането - каза, че ще ми даде шанс да пробвам нормално, но след 39-та седмица щял да е голям и шанс без много шевове нямало. Бях ви споделяла, че искам нормално раждане, а и по никакъв начин не бях психически подготвена за такъв развой на събитията, та малко кофти го преживявам... Разбирам, че при всички положения можеше в течение на раждането да се стигне до там, но не и да е планово.
От светлата страна на нещата, с бебо сме здрави, тоновете са ок, според апарата е около 2,900. Дадоха ми направлението за прием и ще пуснем последните кръвни изследвания и урина, и общо взето остана да чакаме.

Общи условия

Активация на акаунт