Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 39 760
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
За разговора с изследвания на мен ми пуснаха урина, пълна кръвна, кръвна група (защото не си я знаех 😀), общ белтък, глюкоза, спин, васерман, хепатит Б.
Излязоха ми за 1 ден, в лаборатория синево ги пусках.
Всичко е в норми, единствено имам кетонни тела в урината.
Утре съм на преглед от 14:30ч. и ще видим какво ще каже, нямам търпение да видя бебчето 😁 Бях преди седмица за бхс, но нали тогава въобще не го видях, та вече са 3 седмици без да го видя.
Между другото бяхме писали за това дали се усеща в 14 седмица, аз съм сигурна, че е бебето защото вече усещам крампите по-силни от време на време (не е всеки ден).

# 661
Елвира, каква е бактерията?

Бактерии-106 на поле,това пише единствено на резултата…
Момичета,понеже ми откриха бактерии в урината,много се притесних и смятам утре да дам нова проба за да съм сигурна ,че наистина имам.Но притеснението ми е ,че моята лекарка е в отпуск и то чак до средата на септември ,а чета в интернет ,че тези бактерии водят до увреждания и пр.страхотии.Вие безпокоите ли гинеколозите си извън работното им време или докато са в отпуск .Чудя се да ѝ звъня ли или да отида при друг лекар…Ще се радвам някоя да ми даде съвет ,че съм много ошашавена .. 😱

# 662
106 на поле, но трябва да пише и какви са.

Момичета,понеже ми откриха бактерии в урината,много се притесних и смятам утре да дам нова проба за да съм сигурна ,че наистина имам.Но притеснението ми е ,че моята лекарка е в отпуск и то чак до средата на септември ,а чета в интернет ,че тези бактерии водят до увреждания и пр.страхотии.Вие безпокоите ли гинеколозите си извън работното им време или докато са в отпуск .Чудя се да ѝ звъня ли или да отида при друг лекар…Ще се радвам някоя да ми даде съвет ,че съм много ошашавена .. 😱

# 663

Това според мен не значи, че имаш бактерия. Те и "добрите" бактерии са бактерии. По принцип, когато се изолира бактерия, винаги пише каква е тя и с какви антибиотици може да се лекува.

# 664
И аз знам ,че трябва антибиограма при изолирана бактерия, а на моя резултат пише единствено не дава развитие на патогенни бактерии и отрицателен за кандида,нещо такова. То има много видове бактерии,изолират се сами тези,които са проблемни и над допустимата норма,поне аз така го разбирам. Звънни в лабораторията и попитай.

# 665
Благодаря ви,момичета .Ще звънна в лабораторията да ги попитам за какво иде реч ..

# 666
Mimird, честно и аз имам странни нови бълбукания, днес съм в 14+2

За разговора с изследвания на мен ми пуснаха урина, пълна кръвна, кръвна група (защото не си я знаех 😀), общ белтък, глюкоза, спин, васерман, хепатит Б.
Излязоха ми за 1 ден, в лаборатория синево ги пусках.
Всичко е в норми, единствено имам кетонни тела в урината.
Утре съм на преглед от 14:30ч. и ще видим какво ще каже, нямам търпение да видя бебчето 😁 Бях преди седмица за бхс, но нали тогава въобще не го видях, та вече са 3 седмици без да го видя.
Между другото бяхме писали за това дали се усеща в 14 седмица, аз съм сигурна, че е бебето защото вече усещам крампите по-силни от време на време (не е всеки ден).

# 667
Lucie_ пише, че при по-слаби и чувствителни момичета може да се усети по-рано от 16г.с. като бълбукане, крампи, къркорене.
След 18-20 вече са ритници 😁 аз съм сигурна, че е бебчето, защото е точно под пъпа ми и са 1-2 крампи и спира…преди не съм изпитвала такова нещо. Пък и няколко дни подред вече..

# 668
Моля, нека някой види тези резултати, докато доктора отговори ще се побъркам. Знам, че на ехографа каза, че няма нищо притеснително, но все пак...

# 669
Моля, нека някой види тези резултати, докато доктора отговори ще се побъркам. Знам, че на ехографа каза, че няма нищо притеснително, но все пак...

Mrvv,не се притеснявай, малко стойностите за Даун са по-високи,в смисъл биохимичен и комбиниран риск,но това също се води в норма. И не забравяй,че това е статистика само. Най-много да ти препоръча пренатален тест,но моето мнение не е компетентно. Моят АГ дори не ги коментира моите, което ме кара да мисля,че не вижда проблем.

Виж и на самото изследване,при биохимичен риск под 1000 се препоръчва второ бхс или пренатален тест.

# 670
От лабораторията ми обясниха, че се изчислява на база PAPP и. free bCG и казаха че те били в норма. Щом на прегледа се е видяла и носна кост, както и гънката не е над 3 нямало място за притеснение. Още на прегледа док каза, че не вижда нищо притеснително, но сега тези резултати.

# 671
Момичета,как са ве коремите 😀 личи ми ви,аз съм в 12г.с и ми личи определено,по принцип съм слаба,не съм качила по кантар нищо,а съм се издула 😀

# 672
Mrvv, както ти е казала и Irnata, това е само статистика. Не се притеснявай излишно и изчакай компетентно мнение на лекар.

От лабораторията ми обясниха, че се изчислява на база PAPP и. free bCG и казаха че те били в норма. Щом на прегледа се е видяла и носна кост, както и гънката не е над 3 нямало място за притеснение. Още на прегледа док каза, че не вижда нищо притеснително, но сега тези резултати.

# 673

Те много често само плашат и затова много жени си правят пренатални тестове,но наистина притеснително би било риск под 100-200. АГ ще ти пише и ще ти обясни да се успокоиш. 🍀

# 674
Mrvv, и аз знам, че е само статистика, а и в лабораторията щом са ти казали, че двата показателя са в норма, и док на прегледа - 🥰 най-досаното, което ще кажа е "спокойствие" 🤗- представи си едно малко розово бебче 🥰 аз така си го представям моето
Mimird , аз много напълнях по време на пандемията, но може би съм чувствителна 😁
Mimsd, определено ми е по-три-измерен стомаха, някак си по-отстрани се надига, започва от ниско долу, и се разстила в страни - като тези възглавнички за плаж 😁

Lucie_ пише, че при по-слаби и чувствителни момичета може да се усети по-рано от 16г.с. като бълбукане, крампи, къркорене.
След 18-20 вече са ритници 😁 аз съм сигурна, че е бебчето, защото е точно под пъпа ми и са 1-2 крампи и спира…преди не съм изпитвала такова нещо. Пък и няколко дни подред вече..

Общи условия

Активация на акаунт