Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 42 685
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Лека бременност ти пожелавам ❤ Всичко ще бъде наред.
Здравейте,
не съм се представяла до сега, защото изчаквах нещата да потръгнат. С термин 18.03 съм. Трета подред бременност, като втората завърши с мисед, а първата с едно здраво момченце на почти 4. Заради миседа зимата бях на тръни до сега, но слава богу всичко се развива както трябва, може би е било случайност тогава....
Имам час за БХС и фетална морфология на 08.09, което е след доооста време, почти 1 месец и нямам търпение да мине, за да си отдъхна съвсем Grinning

# 136
Привет, момичета.

Влизам да предупредя всички, които мислят да ходят на море. Пазете се, страшен вирус има - повръщане, коремни болки и диария. Аз съм с леката форма само леки болки в корема, но неприятна работа. Чакам да дойде неделя и да се прибираме.
Продължават болките в гърдите, което са и единствените ми оплаквания тази бременност. Моля се другият четеъртък да чуя за втори път сърчицето, че се притеснявам да не ми е лошо, имайки предвид първите две бременностти какви мъки бяха.
Бъдете здрави и се пазете!
ПС: Има ли тук бъдещи мами наближавайки 40г? Или съм единствена ?! 😄

# 137
Привет, момичета.

Влизам да предупредя всички, които мислят да ходят на море. Пазете се, страшен вирус има - повръщане, коремни болки и диария. Аз съм с леката форма само леки болки в корема, но неприятна работа. Чакам да дойде неделя и да се прибираме.
Продължават болките в гърдите, което са и единствените ми оплаквания тази бременност. Моля се другият четеъртък да чуя за втори път сърчицето, че се притеснявам да не ми е лошо, имайки предвид първите две бременностти какви мъки бяха.
Бъдете здрави и се пазете!
ПС: Има ли тук бъдещи мами наближавайки 40г? Или съм единствена ?! 😄

Не си единствена, аз вече съм на 40+.
И моите симптоми взеха да отшумяват полека. Остана само едно дискомфортно леко гадене сутрин и вечер, и разбира се -гърдите. От самата стимулация и последващия прогестерон, направо са огромни. Имам чувството, че ще се откъснат от мен. След като спря зацапването, все още съм в чуденка, дали да продължа да работя?! Някоя има ли представа, дали болничния влияе върху размера на последващото майчинство?!

# 138
Здравейте ,момичета.Аз малко късно се включвам,но ми е лека лудница с тази ми бременност и въобще не се сетих да търся тема тук в бг мама Wink В 9 седмица съм , с постоянно зацапване и контракции,трета бременност ми е и съм се виждала в такова чудо,но силно се надявам нещата да отшумят и да се радвам на спокойна бременност 🌺🌸🌺Елвира се казвам,на 31 от Русе ..отчетох се Simple Smile

# 139
Здравейте, момичета! Включвам се в новата тема, не съм писала от много време.  Беше ми доста тежки няколко седмици...  С гадене, повръщане, бактерия. От седмица нещата доста се подобриха, започнах да се завръщам към ежедневните задачки. Днес ми излязоха резултатите от vision test- всичко е наред. На 19ти записвам и женска консултация.
Как се справи с гаденето/повръщането, че и мен много ме мъчи Sad Коя седмица си?

# 140
Здравейте, момичета! Включвам се в новата тема, не съм писала от много време.  Беше ми доста тежки няколко седмици...  С гадене, повръщане, бактерия. От седмица нещата доста се подобриха, започнах да се завръщам към ежедневните задачки. Днес ми излязоха резултатите от vision test- всичко е наред. На 19ти записвам и женска консултация.
Как се справи с гаденето/повръщането, че и мен много ме мъчи Sad Коя седмица си?
Не съм се справила, не мисля, че нещо ми помогна нито сега, нито предния път. С предната бременност в 12 седмица всичко изчезна. Тази от 10та започна подобрение. Сега съм в 11та. Само си повтарях, че е период  и ще отмине..

# 141
Ето и моят преглед мина! Човечето е цели 4.54,5 дни напред 😀,има предположение за момиче, направо много се зарадвах. Имам,както той се изрази,много дискретно отлепяне встрани и си продължавам на 2×2 утрогестан,но каза,че няма нужда да лежа. ☺️ Даде ми час за ранен скрининг в петък 19-ти,че нямаше други,трябва да взема и направление от личния,та тогава всичко и изследвания. Кръвоотоците са в норма,много съм щастлива.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 16:51 от Irnata_87

# 142
  • Видин
Ето и моят преглед мина! Човечето е цели 4.54,5 дни напред 😀,има предположение за момиче, направо много се зарадвах. Имам ,както той се изрази,много дискретно отлепяне встрани и си продължавам на 2×2 утрогестан,но каза,че няма нужда да лежа. ☺️ Даде ми час за ранен скрининг в петък 19,че нямаше други ,та тогава всичко и изследвания. Кръвоотоците са в норма,много съм щастлива.
Страхотно, поздравления 🍀
Ако не те затруднява, можеш ли да качиш снимката от днешният преглед😊

# 143
Еха, Ирна! Чаках да се включиш. Супер много се радвам, че всичко е наред и си спокойна и най-вече за кръвоотоците. Все така да върви всичко до края и дано лекаря се окаже прав за една малка госпожица 🥰🥰🥰
Привет на новите мами и да останете тук, заедно с всички нас, до края!
Захарно петле, бързо да се оправяш 🤗

# 144
Качвам я сега,но след час-два ще ги махна. Най-сладките моменти са прегледите,сега трябва да съм доволна,че след 6 дни съм на преглед,той гледа,гледа,вика, дай тук да я вместим,много е зает и явно нямаше часове.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 17:06 от Irnata_87

# 145
Ето и моят преглед мина! Човечето е цели 4.54,5 дни напред 😀,има предположение за момиче, направо много се зарадвах. Имам ,както той се изрази,много дискретно отлепяне встрани и си продължавам на 2×2 утрогестан,но каза,че няма нужда да лежа. ☺️ Даде ми час за ранен скрининг в петък 19,че нямаше други ,та тогава всичко и изследвания. Кръвоотоците са в норма,много съм щастлива.

Честито пожелавам на всички само такива хубави новини ♡

# 146
Запис и от мен- Ася на 27 , с термин 17.03- 9 седмица съм Simple Smile На 09.09 съм на бхс при д-т Михова- Надежда, втора бременност ще си следя при страхотния д-р Ташков❤
Имам момиченце на 1.9 месеца, а сега тайно се надявам на момченце ☺
Спряхме утрогестана,защото се чувствах лато парцал, зацапвания от тогава няма, а аз съм свежарка. Но-шпа при болки, биозин мама, аспирин протект и фолиева киселона всеки ден Simple Smile Миналата бременност от 20 до 36 седмица бях на фраксипарин всеки ден, вероятно и сега ще е така, но изследвания по-натам, след бхс.
Преди да родя имах и една куха бременносх, много лош спомен.
Успех на всички❤❤

# 147
Момичета,вие докога мислите да работите,аз се чувствам супер вече,но АГ настоява в края на месеца да ми дава болничен,понеже работя в аптека и влизат само болни.Мисълта да стоя вкъщи и да не работя малко ме притеснява,какво.ще правя толкова много време.

# 148
Стоенето вкъщи може да бъде депресиращо,но пък рискът в тази аптека не е малък. Аз не работя,но си имам какво да правя,да гледам двама щурака. 😀Ще излизаш,ще се виждаш с приятели,ще четеш книги и каквото искаш,свобода. 😀 Ако имах щях да се възползвам от нея. 😀

Момичета,в едната група във Фейсбук сме почти 80 и почти няма активност. Дали така ще е все? 😀 И в другата сме доста,пак няма активност.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 13:54 от Irnata_87

# 149
Аз съм болнични и отпуски вече 2месеца и половина и предполагам,  че ще е така до края. Също работя с много клиенти,  а и по 11часови смени.  Последно като се пробвах да работя на втория ден се озовах в спешното с кръвоизлив и от тогава вече месец съм на легло.  Така,  че да,....  Не е приятно,  но е за предпочитане.  Сега е момента да си починем и да се подготвим за предтоящото забавление. Запълвам си времето с четене на книги. Понеже ми е първа бременност се опитвам малко по малко да се подготвя.  Гледам клипчета от рода на "първи грижи за бебето"  и разни подобни. Дори се замислям дали да не изкарам някой онлайн курс.
 Момичета,  как ви е кръвното.  Аз от няколко дни съм доста замаяна и реших да го проследя и се оказа малко нисичко -  110/80. Дали е проблем това?  В петък съм на преглед и ще попитам,  но до тогава какви мерки мога да взема?

Общи условия

Активация на акаунт