Смешки от форума 39

• 86 253
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Не си права, St. Dobri, колкото и да те харесвам.Blush

В някои европейски чужбини има автомати за билети на повечето спирки и продават хартиени карти и билети, също се продават и старите билети-талони. Ако в квартала няма на никоя спирка автомат, то поне има малко магазинче, което също продава билети, а билетите продадени от шофьора са на същата цена като от автомата, не са по-скъпи.
На доста места в София има будки с вестници по спирките в крайните квартали, но се оказва, че те билети не продават.

# 736
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дени, сигурно е така, но и в Българи, по новите правила можеш да си купиш хартиен билет от водача. на цена 2 лева. срещи 1,6о с карта.
и в румъния е така, с тази разлика, че с карта можеш да купиш повече от един билет, в България не можеш.
в Турция има карти с брой пътувания, в Египет - също.
във Виена и Брюксел, Дубай... от автоматите сме купували карти за деня, седмицата... с карта. може да е имало плащане кеш, не помня.
Атина карта за деня за цялата градска мрежа е по-евтина от същата, включваща летището.
не помня някой някъде да ни е питал дали ни е по-евтино или по-удобно да е както в България - има си правила - спазваш ги.

пропуснах Simple Smile в Румъния с карта е по-евтино, отколкото да си купиш хартиено билетче. проверено е.

# 737
Където аз живея, ако няма автомат на спирката, задължително има автомат в самия трамвай, от който да си купиш билетче. Разликата между дигиталния и хартиения билет преди беше 5 цента. Сега не знам как е. Но 40 стотинки са си близо 25%. Чисто обирджийство.

# 738
приеми го като стимул за по-зелен транспорт Simple Smile всичко електронно, няма да режат дървета за билети.
тези 5 цента разлика колко % са? само любопитствам.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 13:12 от st. Dobri

# 739
Не е по темата и се извинявам.
То за мен това е основния проблем. Ние сме 4 души, но имаме 2 банкови карти, 2 са ученици, нямат. Няма, как да платя 4 билета с 2 банкови карти, това си е недомислица.
Иначе е ясно, че ще научим нещата, как от интернет да си купим 4 дневни карти през незнам кое си приложение, за да не ходим 2 км до спирката на метрото в Люлин, а да хванем дотам я автобус, я тролей.
Колкото до контрольорите, би трябвало да имат едно устройство  и за проверка и за писане на глоби.

# 740
На теория всичко е бомба, но аз имах сблъсък с практиката - няколко поредни дни при всеки втори опит за плащане на билет с банкова карта се оказваше, че интернетът е казал чао, писах някъде за това. И хайде пак при водача за хартиено билетче, което тогава още беше 1,60, а сега са му сложили наказателна цена. Реших си въпроса, като просто се отказах от опити със СКГТ да си бъдем взаимно полезни, но не всичките му ползватели имат този избор.

# 741
съвсем изместихме темата. Cry

Скрит текст:
точно затова написах, че в Румъния е решено по-добре - с една карта плащаш колкото си искаш билети. може би и на нашите ще им светне някой ден.
в друга тема го коментирахме - за ежедневно пътуващи е най-добре годишна карта. излиза по 50 ст на пътуване, ако пътуваш само два пъти на ден - по един транспорт до училище/работа и обратно. вече предлагат плащане на вноски, така че е по-добре организирано от преди, когато се плащаше за цялата година наведнъж.

ема, пощенска банка, нали?
Wink само те не можаха да се оправят с плащанията към СГТ

# 742
приеми го като стимул за по-зелен транспорт Simple Smile всичко електронно, няма да режат дървета за билети.
тези 5 цента разлика колко % са? самолюбопитствам.

Петте цента са грубо 3% разлика.
Иначе да, стимул е. Ама колко от възрастните хора, които пътуват веднъж на високосна и междувременно мизерстват с пенсиите си, заслужават да им се налага тоя стимул?

# 743
Пенсионерите си имат пенсионерски карти и щъкат постоянно с градски транспорт.

# 744
Сигурно ще гледам като контрольора, добре, че отпреди Ковид не съм ползвала услугата градски транспорт. Един път се качих за две спирки и като хваната от гората питах колко струва билета, за да си приготвя точни пари.

# 745
Това за автобуса аз го писах.
И не е виц, а истина.
Почти всички, работещи в системата на ГТ по наблюдения са над 50 - 60 годишни.
Шофьорите на автобуси също.
Почти всеки ден, пътувайки по тази линия, само един видях, който може би е под 50
И познавам един, който е на 61.
Иначе е машинен инженер.
Същото важи и за контролите.
Не, че човек не се учи докато е жив, но като му се вижда края и си преброил още една две години до пенсия що да се напъваш.
И да не мислите, че парите, дето се събраха сега с новото чекиране и новите карти ще отидат при шофьори или контрола, не, прибраха ги едни хора, дето не ползват изобщо ГТ.
Имат си баварски лимузини.
Иначе, да, с картата е много по - удобно...
А за пенсионерите, дето се туткат и разхождат из целия автобус, щот все някой валидатор няма да прави връзка дума няма да кажа.

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 14:20 от *Биле омайно

# 746
Пенсионерите си имат пенсионерски карти и щъкат постоянно с градски транспорт.

В София може би да. И не всички. Айде пак обобщения.

# 747
Цитат
Като не се разбират от дума, някой да го гръмне тоя климатик и готово.

# 748
Цитат
Като не се разбират от дума, някой да го гръмне тоя климатик и готово.

а това ще е някоя колежка 😘 Преди да започнем да работим от вкъщи, на последната ми работа имахме голям проблем с градусите на климатика. То по-скоро проблемът се създаваше от колежка, която все ѝ бе твърде топло, или твърде студено. Накрая шефа нарочно развали климатика и ни оборудва с радиатори. Само че в един момент, когато дойдоха големите шефове, шефа отиде в друг офис, а заядливата колежка стана негов заместник при нас.Първата ѝ работа бе да оправи климатика. А когато го пуснаха поправен, гръмнаха бушоните - без да е искано от никого. 😂

# 749
Vicky_P, от твърде шумен климатик на съседната сграда.
Чувала съм подобно от нашите съседи, когато им беше замръзнал климатика.
Все пак ми стана смешно предложението да го елиминират. 🤭

Общи условия

Активация на акаунт