С РЕКА НА СЪРЦЕТО - в очакване на новия сериал на NOVA

• 44 160
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Не знам на вас как ви се струва, но на мен всички са ми много хрисими като характери, без нюанс. Два отрицателни героя, всички останали - светци. То такова нещо няма в истинския живот. И добрите имат изцепки, и лошите имат характеристики, които ги правят хора. Адвокатката търси пари за клиентите си, приятелката носи парите чинно на адвокатката, детето е много разсъдливо за възрастта си, дядото не товари семейството с болестта си, полицайката си върши работата, баща й не ламти за наследство, сръбкинята мрази брат си, защото е неморален. Ми еднопластови са повечето герои, затова и не ме увличат особено.

# 376
  • Галифрей
Има доста извесстни  актьори които играят трудни роли на психопати, серийни убийци и тн. А те в  реалният живот са едни неворятни талантливи хора. Това им работата а и трябва да си малко шашав 😀  но това е напълно нормално. Хората на изкуството са си такива им позволено. Не смесвайте персонажи  с акьорите,които ги играят.
Ся аз не си пия кафето с Христо не го познавам що за човек е. Но все пък като го гледам персонажите му всеки път дръпват една реч и аз съм ъъъъ нужно ли е това? 😒 Добре играе, ама не ми е достъчно харасматичен. На мен ми прилича на оня готвач дето караше пил и го опандизиха.
По изгледах последните епизоди хъм русият Боби е Видинският Дон Жуан 😂

# 377
Ха Диана, във Видин има печени доктори, но са от старата школа, и не седят като Софийските с калкулатори на входа 😀, ама тоз е 1.65 висок и с тая опашка, като визия по-добре безделника брат на Естейта да го бяха сложили, на доктор и за дон Жуан не ми се връзва.

ПС. На мен пък размислите на героите ми харесват, мисля че може би характерите не са добре развити, но сюжетно и като изказ е добре сериалът. На пример когато Топалски баща и дъщеря разговаряха за наследството и бащата каза, че не се интересува кой владее земята, за него е важно да се грижи за нея. И се вижда, че тук те си приличат - дъщерята също се грижи чрез професията си, за хората, които обитават земята. Намирам го поетично, в някаква степен.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 12:01 от ierldan

# 378
Само забележете каква разлика у Христо Петков за 3 години! С какви думи за себе си започва първото и с какви думи за себе си второто интервю - напълно противоположни! Разликата е изписана и в излъчването на лицето му. Каква метаморфоза...
https://m.youtube.com/watch?v=R93FTpG6DQk
https://nova.bg/accents/view/2022/09/25/384038/%D1%85%D1%80%D0%B … 0%BE%D1%80%D0%B8/

# 379
Актьорът Христо Петков/Лазар беше при МонДьо. Много повърхностен и своенравен ми се строи. Че и се гордее с това.
Знаел, че брадата му във филма не е по канона, даже Видинският митрополит му го казал след като гледал 1 епизод, но той не искал да му слагат екстеншъни и да изглежда като някой Дядо Мраз. Същото било и със слънчевите очила. Той ги предложил, те (хората от екипа) му казали, че това не е по канона, но той възразил, че те го били сложили на тая пейка да го пече слънце и не виждал проблем да е с очила.
Според него, важно било хората да виждат човешкото лице на героя, а не изцяло той да е изграден достоверно, защото така биело на тенекия...
Много беше горд колко пъти са му разбили сърцето и че той също много пъти бил разбивал чуждите сърца, и не си били длъжници ....
Мисля, че имаше предвид , че в киното и телевизията подобен грим винаги стои фалшиво. За това не е искал да му слагат дълга брада, а не защото не му пука…

# 380
Прекрасната Ана Томич в клип на Саша Ковачевич. Нали когато пяха с Мики онази стара сръбска песен,тя я попита-Знаш ли  неща о Саша Ковачевичу?😀
https://youtu.be/BLPd_AYS4FA
Дано не е мъртва героинята ѝ.

# 381
Според мен героят на Христо Петков не е много далече от сегашната действителност. Аз съм виждала свещенник със скъп часовник да слиза от джип и да си говори по мобилния, така че хмм не е съвсем нереалисъично в наши дни Grinning

# 382
Ми не знам, и той и другият свещеник са добре сложени ама дали от физическа работа по манастирските нивя, или кото ходят по фитнес зали, ...то както с брадата и очилата де.

Ине виждам защо филмът да се придържа на 100% с канона, това е художествено произведение, не е документален филм.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 22:37 от ierldan

# 383
Мен пък наскоро спря да ме кефи. Може да е интересен като актьор, но май е кофти като човек. Много си е повервàл...
Ако ти не си повярваш
Как да ти повярват другите?

# 384
  • Варна
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/12614195

Не е лоша статията, поне на мен ми помогна да си изясня някои детайли от развитието на историята в сериала.  Някой питаше май кой пее песните - за тях накрая пише "Записани са от три прекрасни певици - Боряна, Нати и Джесика. Композитор е Виктор Стоянов”. Освен това научаваме, че във всяка серия песента е различна, при което сценаристът Георги Тенев трябвало да напише 42 текста за една седмица. ЕЕ - голямо вдъхновение се иска за такова нещо - очевидно го е имал.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 14:06 от Мира Мира

# 385
  • София

От млад дядо Арсений е носил тъмни очила 😜

Много ме хвана яд на нашия симпатяга Петър - въоръжи се до зъби и се остави да го хванат. Още като влезе във фургона очаквах, че ще го затворят

# 386
Азалия, мислим еднакво.

Аз коментирах не дали трябва да си малко 'шашав', за да играеш психопати и дали се очаква да си кротко агънце в живота.

Доста арогантно ми се струва да отказваш реалистична брада, защото не искаш да се виждаш като дядо Мраз на екрана и да настояваш за слънчеви очила, тъй като снимките са на огряна от слънцето пейка. Можеше да ги спести тези неща, но не - похвали се с тях.

# 387
Не се вживявам в подобни дребнотемия, какво бил спестил или дали бил арогантен. Мен пък точно арогантните и директните ме кефят.
Актьорите са това, което са, не са длъжни да ни харесват и като хора. За два "каприза" храните, представям си какво бихте казали за ония истинските капризи и позьори в Холивуд! Айде няма нужда.
Запазвам си позитивната нагласа към сериала, хората са положили труд, къде по-успешно, къде не толкова - уважавам това.
И силно се надявам Сия и Митко да са живи.

# 388
Коментирам конкретен човек от каста, не филма, та да ми се караш. Представяй си каквото си искаш!

# 389
  • София
Гледам сериите, нещо много дразнещо няма. По принцип харесвам Сано, ама тука в тази роля нещо не му се получава. И другото, което взе да ми прави впечатление, абе тия хора тая бира за нищо я нямат. Ноку отварят по всяко време бутилки, пък отпиват по едни глътчици. Хубаво искали от тях да пият бира , ама и вместо кафе сутрин ли? Много ми пиандерско това. Реших,че рекламират някаква бира, а то и етикети няма. Това ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт