Отговори
# 270
  • София
Много Ви благодаря!
Ще пробвам първо оттам.
Ей как добре се чуства човек, когато са му се положили някакви “безплатни пари”!
На малкото му казах да следи кога се подават документи за стипендия и той възкликна: “Някакви безплатни пари ли ми се полагат?” Та и на мен се положиха.

# 271
  • София
Валя, много бързо става. Ако подадеш до края на агвуст, ще ти изплатят помощта до 15.09. Влиза се в сайта на egov и се тегли заявлението. Отваря се от папката от която е изтеглено и се отваря под word/reader почти попълнено. Добавят се много малко лични данни и се верифицира. Излиза код/дата на попълване, съхранява се и после в полето за прикачане се прикрепва. По-надолу има поле за прикачване на заявлението. В заявлението изрично искат да пише, че детето е записано в 8 клас.

# 272
  • София
Имаме писмо, че бележките от училище ще ни дадат на родителската среща на 8.09. Не са от най-бързите в “новото” училище.

# 273
Момичета, зам.дир отказа да ми направят копие на свидетелството...явно така е трябвало да стане. Не ми се рискуваше да изтеглям оригинала, все пак 7мо не е лошо училище.

# 274
Момичета еднократната помощ при 5 неизвинени отсъствия (поне преди беше така за 1 клас) трябва да се върне. 😁 Не, че ще бягат, но да кажа 🙂

# 275
Момичета, зам.дир отказа да ми направят копие на свидетелството...явно така е трябвало да стане. Не ми се рискуваше да изтеглям оригинала, все пак 7мо не е лошо училище.
Само да кажа, че е прието дете с бал 425....то май не си е струвало и риска...
https://school32.com/2022/08/25/25-08-2022%d0%b3/

# 276
Успях да принтирам от сайта на НЗОК ваксините на детето. Имало едно линкче 'зареждане  на данни', оттам се пише  егн и после линковете показват какво е правено за съответното лице/дете Simple Smile.
Да питам сега за първа лична карта, трябва ли да нося адресна регистрация, при положение, че детето има издаден паспорт?

# 277
  • Mars Hotel

Да питам сега за първа лична карта, трябва ли да нося адресна регистрация, при положение, че детето има издаден паспорт?
Няма нужда. Иска се твоя лична карта и евентуално акт за раждане, но на нас не са ни го искали. Носех и паспорта на детето, но нямаха нужда и от него.

# 278
Много благодаря!

# 279
  • Сф
  Да така е, щом има паспорт, няма нужда от копие на акта за раждане. Но си носете оригинала за всеки случай.

# 280
  • София
Наборката си имаше валиден паспорт.  Сигурно съм носила навремето и копие от акта за раждане, не помня...
Сега, за лк, пак ми искаха копие, освен оригинала. За всеки документ, които се издава за първи път, трябвало. При подновяване - тогава нямало нужда от копие.Това според една кака от общината, София, р-н Слатина.
Добре, че носех за всеки случай и оригинал, и копие. Ако трябваше да тичам за копие, понеже в общината не може да ти направят, не ми се мисли колко време щях да загубя...
Та при нас трябваха моята лк + оригинал и копие от акта за раждане на детето.

# 281
Мен адресната регистрация от общината ме притеснява да не искат, че не ми се занимава с общината. Благодаря!

# 282
Мен адресната регистрация от общината ме притеснява да не искат, че не ми се занимава с общината. Благодаря!
Не искат. Трябва един родител с лична карта, оригинал и копие на акта за раждане. За взимане на личната карта, може само родител. Не знам, обаче дали трябва да е същият, подал документите.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 22:25 от krasi78

# 283
Може и да е другия.

# 284
Аз пък вадих лична карта точно в община Слатина на дъщеря ми /имаше издаден международен паспорт/ и не ми искаха копие от акта за раждане. Явно зависи и на коя служителка ще попаднеш.

Общи условия

Активация на акаунт