Отговори
# 555
  • Сф
Аз защо си мисля ,че познато  момиче с биология+ химия , в 12 клас държа български матура и английски. Това възможно ли е? Не си спомням баща и да спомена за ДЗИ по биология   примерно. Но може просто да не е споменал, нещо да сме се разминали в приказките

# 556
Защото английският също е бил профилиращ предмет.
Вторият ДЗИ е по избор измежду трите или четирите ПП, изучавани във втори гимназиален етап  с изключение на ПП БЕЛ, който може да се положи само като трети или четвърти ДЗИ по желание.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 15:43 от Анонимен

# 557
В старото училище не сме били на Школо.Сега  на родителската среща ни казаха,че трябвало  сами да се регистрираме родител  и ученик,а класната само щяла да потвърди.
Ние също не ползвахме Школо в старото училище. Преди няколко дни получих имейл от Школо с молба да се регистрирам, което означава, че от училището са качили / подали информация.  Преди малко влязох и имаше информация за детето ми.

Подадох документите за социалната помощ и една минута след като натиснах бутона за приключване, се обади младежа, за да ме информира, че липсвала някаква дата на бележката от училището и ще издадат нови бележки. Има ли възможност да се коригира заявлението без да се разхождам до социалните?

# 558
Преди и аз виждах с моя прлофил в школо информацията с промяна на годината, както е писала и Вампир по-горе. От днес вече влизам и с влизането съм на настоящата година. Не знам дали е направено от училището или се е запомнило нацъканото от мен при предишното влизане. Това дете е, не е другото, дето е завършило същото училище преди 2г.
И сега да се оплача, защото съм повече от вбесена от тъпаците, олигофрени и .... още всякакви любезни епитети в здравната каса! Клиничната пътека, по която се провежда химиотерапията има ограничение - 12 приемания за календарна година! При опит за прием за 13-ти път системата в компютъра отказва да го приеме! Изключания- рак на дебело черво, може, от тях да мине, до 24 пъти в годината! Другите раци - касата им отказва де юре да продължат работещо, действащо лечение?! Да мрат?! Колегите направиха допустими административни модификации /нарочно не влизам в подробности, не знам кой касиер къде чете, тяхната м..ма!/ и днес вливане има, а другия път? А следващите пъти?! Бясна съм! Иде ми да  си купя базука, картечница, динамит и да ги посетя!

# 559
  • София
В момента за всички училища тече синхронизация на данните от НЕИУСПО ( поредното недоносче на МОН) и Школо. Има страшно много проблеми с качването на Образеца, не по вина на Школо, а поради некадърния продукт на МОН.
И в моето училище все още стои старата учебна година.

# 560
  • София
ra2, това е безумие Confounded

# 561
дори не знам какво да кажа...Sad

Преди и аз виждах с моя прлофил в школо информацията с промяна на годината, както е писала и Вампир по-горе. От днес вече влизам и с влизането съм на настоящата година. Не знам дали е направено от училището или се е запомнило нацъканото от мен при предишното влизане. Това дете е, не е другото, дето е завършило същото училище преди 2г.
И сега да се оплача, защото съм повече от вбесена от тъпаците, олигофрени и .... още всякакви любезни епитети в здравната каса! Клиничната пътека, по която се провежда химиотерапията има ограничение - 12 приемания за календарна година! При опит за прием за 13-ти път системата в компютъра отказва да го приеме! Изключания- рак на дебело черво, може, от тях да мине, до 24 пъти в годината! Другите раци - касата им отказва де юре да продължат работещо, действащо лечение?! Да мрат?! Колегите направиха допустими административни модификации /нарочно не влизам в подробности, не знам кой касиер къде чете, тяхната м..ма!/ и днес вливане има, а другия път? А следващите пъти?! Бясна съм! Иде ми да  си купя базука, картечница, динамит и да ги посетя!

# 562
Честито начало на учебната година за НПМГ!
Дами, имам въпрос, какво прави физиката по-атрактивна от информатиката като допълнителен профил в МГ?
За мен това е хем по-трудна, хем пък не чак така перспективна.... Или бъркам?

От моите наблюдения от тазгодишното кандидатстване и новите паралелки с физика в СМГ, информатиката е по-масово предпочитана. Има деца, които специално избраха физика (за 2 знам), но от останалите познати, всички предпочетоха информатиката. Има и деца, които ще учат физика,  защото балът им не стигна за информатика. Аз подкрепям интереса към информатиката, смятам също че е в добра симбиоза с различни професии - някои могат да се практикуват по по-добри начини в новото време. От търсените училища с математика и информатика пък ще излязат сериозни ИТ специалисти, от което ще има нужда.
Довечера и аз на родителска среща, после ще видим с учебниците как ще процедираме.
Успешна учебна година на вече стартиралите!
Аз даже се учудвам, че има толкова малко паралелки с насоченост информатика. Децата учили такава специалност не е задължително да станат програмисти. Могат да са добри Бизнес Аналитици или пък тестери и т.н. Това са все професии, които навлизат на нашия пазар на труда, а няма много места където те да се изучават.

Физиката може би също има приложение в БГ, но не е толкова масово колкото тези насочени към компютърните специалности.

ra2 много съжалявам за преипетите Ви Sad. Неприятна ситуация. За съжаление това е действителността в БГ Sad.

# 563
  • в очите на дъщеря ми
ra аз ще ти осигуря алиби!🤣🤣

# 564
  • София
Ра, аз ще помагам, че и аз съм им вдигнала мерника!

Школо и мен всеки път ме връща на миналата година и ми предлага да регистрирам дете. Регистрирах го, нали съм изпълнителна. Одобриха ми го даже. Ама няма данни да е учил и там миналата година.
Вчера ни предупредиха, че ще им определят нивото по английски в началото на годината, за да видят откъде да започнат. Много далеч съм от мисълта, че някой ще седне да се готви за това. Спомням си четох, че имаше някакво ограничение колко часа преговор може да има преди входните нива. Та сигурно бързо ще ги подпукат с контролните и ще ги приземят.

Що се отнася до информатиката, не смятам че е някаква сложна наука. Сигурно се учи за година. После е само синтаксис, математически методи и тоци. А токът е физика. Това разбира се не касае гъзоръките програмисти, които си носят компютъра за ремонт ако трябва да сменят нещо.
А иначе можете да си разсъждавате колкото искате, но ако децата за три години не са научили информатика, малко бита карта ми се струва да разчитате, че в следващите три ще им просветне. Т.е. тези часове за тях са загуба на време.

# 565
  • София
С малко закъснение, честит да е рожденика на Стон!

Днес се прибрахме с децата от чужбинско пътуване. Още нямаме никаква нагласа за нищо.   Чакам родителската среща в понеделник. Новата седмица се очертава натоварена, а и ще ми е след отпуска.

# 566
Ra,безмълвна съм!:confused:
В Школо е нанесена информация,така разбрах в кой клас е,класен ръководител и номер-пак е нещо!В очакване на родителската среща съм..

# 567
  • София
Аз пробвах да надникна в Школо, но ми излиза инфо само за баткото. И странното е, че преди автоматично ми излизаше само за дъщеря ми (при него нямах и идея какво се случва в Школо, но той си е съвестен и ми казва всичко). От къде би трябвало да прехвърля на второ дете, че не открих бутон през телефона?
Но и тя се опита да влезе през нейния акаунт и нищо не й излиза.

# 568
  • София
ra2, каквото и да напишеш и да мислиш за системата ще е малко.

Skiorche, ще почакаш от училището да вкарат информацията за дъщеря ти. Когато го направят ще можеш да избираш от бутон Роля. Няма нужда ти да я прехвърляш.
И аз не виждам сина ми за новата учебна година, а той продължава в същото училище. Те до миналата година още си бяха с хартиен бележник.

# 569
Привет, група 🥰🥰🥰
Ра, пиши ме в "групата на Шаро" 💪 Безобразни идиоти💪💪💪
Ние се завърнахме от мотаенето, мина ми Р.Д.то всички празнуваха, заря имаше... Ама не са разбрали, че няма да съм в Пловдив и Съединение🤣🤣🤣
Вчера ни беше и годишнината от сватбата... Като се женехме, му казвах на моя: Ето ако си ме ядосал за р.д. Имаш само 3 дни по-късно повод да се реваншираш... Е, и това не помага 🤣🤣🤣 Забрави годишнината 🤣🤣🤣
Много приятно ме изненадаха от училището. Ще осигурят повечето учебници💃 От нас се искат 4бр.,те дават 8-9бр. 🥳🥳🥳
Момата е готова с тоалета😉

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 21:43 от irchick

Общи условия

Активация на акаунт