Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, помощ. Чета форума от години, но не съм писала до сега. На 33г и 5м съм. Опитвам да забременея от 8м. Безуспешно. Пуснаха ми хормони и FSH е 36. Ходих при Македонова в Адела и тази жена ме смаза психически. Да обсмислям донорство. Аз не съм готова за това. Знам, че има и други момичета с висок FSH. Няма ли как да се свали? Няма ли шансове за инвитро?

# 241
Здравейте, дали може коментар на резултатите ми. Направени са на 22 ден от МЦ след доказана овулация.
Глюкоза 4.93 (2.8-6.1)
Инсулин 14.8 (2.6-24.9)
НОМА 3.2
Пролактин 204 (102-496)
Прогестерон 70.98 ( ф.ф 0.18-2.84; овул. 0.38-38; лут.ф. 5.8-75.9).
Предварително благодаря!

# 242
  • Ямбол
Привет, включвам се и аз с питане за резултатите от последните ми изследвания. На 40 г. съм, с нередовен цикъл през последната година, с един мисед в края на септември и цикъл, който не идва от тогава. В края на ноември - 30.11, 1.12 и 2.12 бях с много слабо зацапване, буквално няколко капки (след едноседмичен прием на Примолут). На прегледа миналата седмица лекарката видя поликистоза на левия яйчник.

Благодаря предварително!

# 243
Здравейте,предстои ми пускане на  Lh, FSH  и Е2 на 3ти ден от МЦ
Ще пускам и 17ОH и  DHEA
ВЪОРОСА МИ Е може ли тестостерон и андростедион с тях, понеже не ми е ясно дали са на чист ден
Както и основните за щитовидната
Какво още да добавя за да се види дали всичко е ок
Като цяло нямам оплаквания освен по дълъг и обилен  цикъл,които според гинеколожката не е бил проблем щом сме доказали ову през последните няколко месеца, но все пак за собствено успокоение и се надявам всичко да е ок
След доказана О бяха прогестерон и пролактин, веднага или и двата на 7ми ден след
Благодаря предварително

# 244

Здравейте мамии! При тези резултати възможно ли е вече да си имаме бебче...? С приятелят ми много искаме вече

# 245
Идете на ендокринолог. ТСХ трябва да е под 2, защото след забременяване се вдига.

# 246
  • USA
Отговориха ти в другата тема.

# 247
Идете на ендокринолог. ТСХ трябва да е под 2, защото след забременяване се вдига.

Преди 2 месеца си бях пуснала изследвания, тогава ТСХ ми беше 4,35
Отидох на ендокринолог, изписа ми еутирокс 50,но като си направих изследвания отново тсх беше 5 и нещо.. Миналия месец ходих отново и ми изписа фолиева киселина, селен и ми увеличи дозата на еутирокса.. Вчера ходих на изследвания отново и това са резултатите

# 248
Тогава трябва да приемате лекарството повече време.

# 249
Здравейте.За първи път пуснах имунологични изследвания.Има ли сред вас по запознати дами,които могат да кажат колко зле е положението.

# 250
Може ли мнение за резултатите
3ти ден от МЦ 33 годишна нераждала

Не знан дали има значение,но за пролактина съвсем не спазих това с покоя в лаборатория плюс че преди това станах и веднага хукнах към кандиларов да съм гладна и жадна а и ми беше леко напрегнато
Чакам и др хормон ,но като видях резултатте много се притесних

# 251
  • София
Здравейте.За първи път пуснах имунологични изследвания.Има ли сред вас по запознати дами,които могат да кажат колко зле е положението.
Скрит текст:
Здравей!
Имаш някои отклонения ( които може да са причина за проблеми при имплантация и износване), но това се коригира/контролира чрез подходяща терапия (преди и по време на бременността).
Вида и схемите на терапия се преценяват и назначават от лекар.
Колко зле е положението също лекар го преценява и при всеки е индивидуално.
Ако си боледувала скоро ( последните 2 месеца напр.) - трябва да го споменеш на лекаря... и внимавай с Имуностимулантите... защото някои от тях повишават тези NK cells... което път си е нещо нормално, защото точно те (тези клетки-убийци) ни предпазват от усложнения при разболяване, възпаления и т.н.

Скрит текст:

Не знан дали има значение,но за пролактина съвсем не спазих това с покоя в лаборатория плюс че преди това станах и веднага хукнах към кандиларов да съм гладна и жадна а и ми беше леко напрегнато
ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ ( проявена или не - вижда се на УЗ)
Пролактинът е висок... и това, поне според мен, не е от неспазване на условията ... аз никога не ги спазвам и никога нямам висок Пролактин Simple Smile ... не ги спазвам защото си имам "теория за този Пролактин" и тези условия Simple Smile... а и ако ми е висок, да мога да разбера, че някъде има проблем и да го търся и коригирам
За Пролактина - консултация с Ендокринолог, но е добре да се проверят ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ, тест за ИР и Андростендион (А)... той (А), от друга страна е важен за  да прецени, какво се случва с Андрогените  - дали си с ИР , дали имаш проблем НбЖ или с яйчниците?! Тестостеронът е висок?! - може да е висок при ИР, повишава се и при висок Пролактин, Кортизол ... , както и при проблем с някои минерали ( цинк, мед, селен... желязо и т.н. - базовите са посочени в нулевия пост на 1 стр. на темата... желателно е да се проверят, защото ако проблема е там - най-лесно се коригира)
Не се притеснявай - всичко това, колкото и страшно да звучи и да ти изглежда - лесно може да се коригира/контролира, но е важно да се разбере коя е първопричината.

ПП.
ПКЯ, най-вероятно, предполагам ...- се дължи на тези отклонения... и когато те се коригират/контролират, тя може и да "изчезне" и да си има нормален МЦ и нормална О..

Последна редакция: чт, 15 дек 2022, 08:01 от denis.

# 252
Скрит текст:
Здравей!
Имаш някои отклонения ( които може да са причина за проблеми при имплантация и износване), но това се коригира/контролира чрез подходяща терапия (преди и по време на бременността).
Вида и схемите на терапия се преценяват и назначават от лекар.
Колко зле е положението също лекар го преценява и при всеки е индивидуално.
Ако си боледувала скоро ( последните 2 месеца напр.) - трябва да го споменеш на лекаря... и внимавай с Имуностимулантите... защото някои от тях повишават тези NK cells... което път си е нещо нормално, защото точно те (тези клетки-убийци) ни предпазват от усложнения при разболяване, възпаления и т.н.

Скрит текст:

ЛХ и Е2 са високи и показват ПКЯ ( проявена или не - вижда се на УЗ)
Пролактинът е висок... и това, поне според мен, не е от неспазване на условията ... аз никога не ги спазвам и никога нямам висок Пролактин Simple Smile ... не ги спазвам защото си имам "теория за този Пролактин" и тези условия Simple Smile... а и ако ми е висок, да мога да разбера, че някъде има проблем и да го търся и коригирам
За Пролактина - консултация с Ендокринолог, но е добре да се проверят ТСХ, Т3, Т4, ТАТ и МАТ, тест за ИР и Андростендион (А)... той (А), от друга страна е важен за  да прецени, какво се случва с Андрогените  - дали си с ИР , дали имаш проблем НбЖ или с яйчниците?! Тестостеронът е висок?! - може да е висок при ИР, повишава се и при висок Пролактин, Кортизол ... , както и при проблем с някои минерали ( цинк, мед, селен... желязо и т.н. - базовите са посочени в нулевия пост на 1 стр. на темата... желателно е да се проверят, защото ако проблема е там - най-лесно се коригира)
Не се притеснявай - всичко това, колкото и страшно да звучи и да ти изглежда - лесно може да се коригира/контролира, но е важно да се разбере коя е първопричината.

ПП.
ПКЯ, най-вероятно, предполагам ...- се дължи на тези отклонения... и когато те се коригират/контролират, тя може и да "изчезне" и да си има нормален МЦ и нормална О..

Денис,извинявай,че те занимавам, но часа ми е чак след нова година
Притеснявам се защото 10дни преди изследванията бях на гинеколог,всичко е ок относно кисти,учудващо нямаше уж
Възможно ли е някакви медикаменти да дадат отклонения по конкретно нестероидни тъй като ги приключих ден преди теста ,при 10дневна употреба
Толкова ми е притеснено ,че докато ида на ендокринолог ще вдигна сигурно още стойностите 😔

# 253
Здравей ,Денис ! Може ли малко мнение по тези изследвания . На 28 г. съм .
 Правим опити за бебче няколко месеца ,но не се получава . Изследванията са пуснати на 8 чист ден след цикъл. Имах месед аборт миналата година в 9г.с. Няколко месеца след аборта ми казаха да си пусна и тези изследвания .

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 08:43 от Darina931

# 254
Здравей,Денис🙂
Благодарение на теб преди известно време,за насоките,които ми даде,за добавките и многото четене от моя страна на всички безценни съвети,които даваш на момичетата,резултати от изследвания и т.н в момента се радвам на една 7 месечна кукла🥰
Благодаря от ❤️,че има хора като теб,бъди здрава и много щастлива🍀
Пожелавам на всички борещи се момичета да сбъднат мечтата си❤️

Та хванах последния влак😃
Аз съм на 41 години,родих на 4 май,от тогава до ден днешен имам 2 менструации ( не съм кърмила)
Последната беше на 1 ноември,на 28 ноември бях на гинеколог по повод нередовен м.цикъл,при прегледа тя установи задържан фоликул,като пък другото предположение беше ,че по скоро съм в овулация( по симптоми и аз мисля,че беше овулация)!
Назначи ми изследвания,които пуснах днес🙂
Моля те да ги погледнеш,към менопауза ли вървя или има друг проблем, и ако е ранна менопауза,какво мога да направя,не мисля,че ако е така е естествен процес в случая,все си мисля че е рано🙂

Общи условия

Активация на акаунт