Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 484
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравей Денис,
би ли коментирала и моите изследвания, жена на 44 години съм, с Хашимото, 164 см, 66 кг.
Скрит текст:
Килограмите нарастват независимо от ограниченията, които се опитвам да си наложа. Баба ми беше с диабет на инсулин. Моля, помогни какво би било добре да предприема. Приемам колаген, цинк, магнезий, селен, омега 3, витамин A,B,C,D, като периодично правя почивки.
Много ти благодаря!
Flowers Hibiscus

Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 - нисък, показват че си с Хипофункция на ЩЖ ... ако не се контролира, това е една от причините да се качват кг. ... или, за да ти е по-лесно на контролираш теглото си, е добре да контролираш и функцията на ЩЖ.
КЗ е висока, много е вероятно да си с ИР, по-добре направи обременяване с глюкоза, защото ако храненето е правилно, HOMA индекса, не винаги показва ИР.
Вит. Д трябва да е по-висок... калция е висок, възможно е да се отделя от костите - вземи мерки ( добави вит. К2 - МК-7)... да го вкараш обратно където трябва, защото ще започне да се отлага по меките тъкани, вкл. кръв. съдове ( повишава се риска от ССЗ , проблем с бъбреците и т.н.) . Не бързай да се притесняваш
За добавките - Ок., но следи и серумните им нива, поне от време на време... за да приемаш правилните дози.

Здравейте, моля за разяснение - на 45г. съм, изследванията са правени на 2-ри ден.
Скрит текст:
Здравей!
Показват края на пременопауза - консултирай се с АГ, възможно е да има и някоя киста?!

Денис, здравей! От сърце те моля да ми помогнеш в разчитането на резултатите. Правим опити за бебе от няколко месеца и направо се смачках като ги видях (особено АМХ).
Скрит текст:
Първите са правени на 5-ти ден от цикъла, а вторите на 20-ти ден. Цикълът ми се промени малко от юли месец и е на 24 дни (преди това беше на 26-27 дни, с ову около 13-ти ден), съответно овулацията се измести напред. На 43 години съм.

Здравей!
ЛХ, ФСХ и Е2 се пускат точно на 3 ден от МЦ... или на 2-ри, но не и на 4-5-ти и т.н., ако искаш да са максимално обективни.
Е2 е доста висок и не мога да преценя ( защото не са изследвани на 2-3 ден от МЦ) каква точно е причината - възможно е да има киста, ЗФ,  и затова и ФСХ да е висок, но от самата ти възраст, ФСХ би трябвало да е по-висок, но колко точно е това повишение и докъде е реалното и откъде нагоре е, ако има проблем ( напр. киста) не мога да преценя, или от по-ранна О. ?!... УЗ преглед  може да помогне за правилното разчитане, .... аз мога само да предполагам. Simple Smile
АМХ е нисък - показва намален ЯР... донякъде е нормално за годините ти, но той (АМХ) се влияе  и от много неща, вкл. ако имаш дефицити на вит. и минерали и т.н. ... и трябва да се тълкува заедно с Инхибин В, който е сравнително по-обективен. Или, ако искаш да разбереш, какво е реалното за момента състояние на ЯР, е добре да пуснеш АМХ и Инхибин В точно на 3 ден от МЦ + преброяване на АФ ( на 3 ден от МЦ)
Нямаш ИР, хормоните на ЩЖ са добре, нямаш Хашимото.
Тестостеронът е нисък - или от възрастта и проблема с ЯР, или от храненето ти - ако си веган напр.?! Хапвай повече протеини
В12 може да е по-висок

Здравейте, това са резултатитеслед 3 месеца прием на фемостон на 3 ден от мц. Преди да започна да ги прием бяха далеч по-добри.
Скрит текст:
Какво бихте ме посъветвал? Благодаря!
Здравей!
ТСХ и Т4 са сравнително добре... на терапия ли си?... МАТ е висок?! - с Хашимото ли си? Ако не си на терапия, се консултирай с Ендокринолог. МАТ може да са високи и при други Автоим. заболявания и т.н.
ЛХ и ФСХ са доста високи - не посочваш възраст и какви са били нивата им преди приема, но предполагам си в пременопауза. Лекарят трябва да прецени какви са резултатите от терапията.
Много често, при подобни медикаменти (ОК или ХЗТ) има един период, веднага след прекратяване на приема им, ЛХ и ФСХ да са нереално по-високи... като реакция на самото потискане на О.
Или, има вероятност, макар и малка, след 2-3 МЦ, тези стойности да са по-обективни. Отново на 3 ден от МЦ се пускат ЛХ, ФСХ и Е2.
ПП.
Провери моментното състояние на ЯР: АМХ и Инхинин В,  точно на 3 ден от МЦ + преброяване на АФ ( точно на 3 ден от МЦ)

Здравейте, може ли мнение пуснах изследвания на 3ти ден от МЦ. Пия дуфастон
Скрит текст:
заради нередовен цикъл на 15ти ден от цикъла за 10 дена . На 24год съм.
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 е много нисък, повтори ги заедно с Т3 на чист ден ( това е от 11-12 ден на МЦ до 6-7 ден преди следваща М.) и се консултирай с Ендокринолог, защото Т4 ти е доста нисък - възможно е да е някаква лабор. грешка ( дано да е това), но не е нормално да е толкова нисък. Не бързай да се притесняваш.
ЛХ и Е2 са високи и показват, че си с ПКЯ ( проявена или не - вижда се на УЗ)... и най-вероятно и затова си с нередовен МЦ. Трябва да се търси причината за тази ПКЯ ( проблемите с ЩЖ са възможна причина, но може да има и други)
Пролактинът е висок - предполагам от ЩЖ.
Ако Андростендионът е висок и имаш проблеми и с теглото - направи тест за ИР
Всичко се контролира, коригира, така че не се притеснявай - още си много млада за по-сериозни проблеми.
Дуфастонът е само от полза, но той не винаги може да коригира причините и да те "излекува"... ефекта от него, е много често, само временен.

Здравейте, приемам ФК от няколко месеца, защото работим за бебе. Не съм имала дефицит, а ми я изписаха просто профилактично. Сега обаче ще изследвам ФК+В12+В6+ хомоцистеин. Колко време преди това е нужно да спра приема на ФК, за да е достоверен резултатът?
4-5  дни преди контролата са достатъчни

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 08:04 от denis.

# 91
denis. Благодаря ти!

# 92
Скрит текст:
quote author=Femalee link=topic=1473112.msg45362932#msg45362932 date=1664463621]
Денис, здравей! От сърце те моля да ми помогнеш в разчитането на резултатите. Правим опити за бебе от няколко месеца и направо се смачках като ги видях (особено АМХ).
Скрит текст:
Първите са правени на 5-ти ден от цикъла, а вторите на 20-ти ден. Цикълът ми се промени малко от юли месец и е на 24 дни (преди това беше на 26-27 дни, с ову около 13-ти ден), съответно овулацията се измести напред. На 43 години съм.

[/quote]Здравей!
ЛХ, ФСХ и Е2 се пускат точно на 3 ден от МЦ... или на 2-ри, но не и на 4-5-ти и т.н., ако искаш да са максимално обективни.
Е2 е доста висок и не мога да преценя ( защото не са изследвани на 2-3 ден от МЦ) каква точно е причината - възможно е да има киста, ЗФ,  и затова и ФСХ да е висок, но от самата ти възраст, ФСХ би трябвало да е по-висок, но колко точно е това повишение и докъде е реалното и откъде нагоре е, ако има проблем ( напр. киста) не мога да преценя, или от по-ранна О. ?!... УЗ преглед  може да помогне за правилното разчитане, .... аз мога само да предполагам. Simple Smile
АМХ е нисък - показва намален ЯР... донякъде е нормално за годините ти, но той (АМХ) се влияе  и от много неща, вкл. ако имаш дефицити на вит. и минерали и т.н. ... и трябва да се тълкува заедно с Инхибин В, който е сравнително по-обективен. Или, ако искаш да разбереш, какво е реалното за момента състояние на ЯР, е добре да пуснеш АМХ и Инхибин В точно на 3 ден от МЦ + преброяване на АФ ( на 3 ден от МЦ)
Нямаш ИР, хормоните на ЩЖ са добре, нямаш Хашимото.
Тестостеронът е нисък - или от възрастта и проблема с ЯР, или от храненето ти - ако си веган напр.?! Хапвай повече протеини
В12 може да е по-висок

Денис, благодаря ти много за отговора!
Ще повторя отново изследванията на LH, FSH, AMH + Инхибин на 2-3-ти ден, като първо ще мина преглед, за да видим как е положението. Доколкото разбирам при ниско АМХ, ФСХ трябва да е по-високо, а в резултатите не е съвсем така. Другото, което също ми е непотнятно, е за прогестерона, който изследвах на 20-ти ден. Той е сравнително добре, май, би трябвало да е имало овулация или не е гаранция?
Ниският тестостерон има вероятност да е от храненето, поне така си мисля (дори се надявам), защото е бил нисък и преди доста години. Действително имам периоди, когато почти не ям месо, че и млечни, че и без глутен и какво ли не. Сега летните месеци отново месото беше на минимум.

# 93
  • София
Femalee
Забравих Прогестерона, извинявай. Да, показва че е имало О. и ако е изследван точно на 7-ми  ден след О., може да е и по-висок. Добре е да е на горна граница.
ФСХ е доста висок при теб - трябва да е до 6-7, а над 9 вече говори за проблем с ЯР... при теб е 12
Но Е2 също е висок и от там ФСХ също малко се повишава, така че не може да се прецени колко точно е при теб.
Е2 е висок, предполагам от киста, ЗФ?!

# 94
Femalee
Забравих Прогестерона, извинявай. Да, показва че е имало О. и ако е изследван точно на 7-ми  ден след О., може да е и по-висок. Добре е да е на горна граница.
ФСХ е доста висок при теб - трябва да е до 6-7, а над 9 вече говори за проблем с ЯР... при теб е 12
Но Е2 също е висок и от там ФСХ също малко се повишава, така че не може да се прецени колко точно е при теб.
Е2 е висок, предполагам от киста, ЗФ?!

Денис, аз се извинявам, че те занимавам,  не съм наясно и съм притеснена от резултатите. Много ми помагаш с разясненията и много ти благодаря.
Прогестеронът вероятно е след 7-ми ден , поне него да не го мисля.
Ясно, разбирам вече за ФСХ. Надявам се да има / имало киста/ЗФ, по-малкото зло ще е.

# 95

21 ден от цикъла. Нисък ли е този резултат? 🥹🥹

# 96
Здравейте скъпи приятели Simple Smile
Днес на моя си глава пуснах Прогестерон 21 ден от цикъла,  резултата беше 1.30.... попитах гинеколога и той ми каза, не обръщали внимание на този хормон вече... но като правят инвитро правили нещо за да повишат хормона. Защо при нормалното не обръщат внимание а при инвитро обръщат? Аз искам нормално да забременея🤦🏼♀

# 97
Смени си гинеколога.

# 98
  • У дома !
Нямам думи! На мен прогестерона ми каза да изследвам задължително моята АГ като разбра, че искам естествено да забременея+ вит В12, вит D и пролактин !
Сменете си лекаря и се поинтересувайте сами какво да изследвате и кога точно. Тук във форума ще намерите много полезна информация! А докторите....повечето не ги е грижа за нас, още повече обикновените АГ, какво ще изследваме и какво не за съжаление.

# 99
Нямам думи! На мен прогестерона ми каза да изследвам задължително моята АГ като разбра, че искам естествено да забременея+ вит В12, вит D и пролактин !
Сменете си лекаря и се поинтересувайте сами какво да изследвате и кога точно. Тук във форума ще намерите много полезна информация! А докторите....повечето не ги е грижа за нас, още повече обикновените АГ, какво ще изследваме и какво не за съжаление.
Имам недостатъчност на витамин Д -пия капки ,също така на гладно Б12 пия.. пролактина е в норма... скоро ги изследвах

# 100
  • У дома !
Имам недостатъчност на витамин Д -пия капки ,също така на гладно Б12 пия.. пролактина е в норма... скоро ги изследвах

Аз имах предвид за доктора Ви, че нямам думи! За това, че е казал за прогестерона, че не обръщали внимание на този хормон! Извинявам се, ако сте ме разбрали погрешно!

# 101

Аз имах предвид за доктора Ви, че нямам думи! За това, че е казал за прогестерона, че не обръщали внимание на този хормон! Извинявам се, ако сте ме разбрали погрешно!

Правилно ви разбрах. Репродуктивен специалист е в Турция🤦🏼♀🤦🏼♀Просто и аз нямам думи...

# 102
Здравейте и от мен отново, може ли коментар върху изследванията ми. На 25 години съм с поликистоза на единия яйчник и с ендометриозна киста на другия яйчник и с опити за бебе.
Хормоналните са пуснати на 3-4ден, а прогестерон на 20ти.

# 103
Привет на всички, днес ми излезнаха резултатите от Геника и моля за малко информация преди да се консултирам с наблюдаващият ми лекар. Какво показват резултите ми? На 34 години съм, преживях Юли месец "missed abort", бях в 10г.с. Плодът отговаряше на 12та г.с. Това са резултите от пакета в Геника. Според вас може ли да се каже, че причината за аборта е генетична на база резултатите?

# 104
Денис, може ли коментар .На зо години съм ,изсл.са правени на 3 ден от М.
LF-3.7 /1.8-11.8/
FSH-5.4 /3.0-8.1/
Oestradiol-188/70-950/
Progest. на 21 ден-30.9 /3.8-50.6/
Пролактина е двойно завишен на 3 ден, но аз съм с пролактином и завишихме Достинекса.Опитвам за бебе, но несе получава нещо.Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт