Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на  29 години съм хормоните са пускани на  4ти ден от цикъла,моля за коментар на изследванията ми ,леко съм притеснена за Пролактина.(не ядох 12 часа преди изследнането,лежах 30 минути,но като цяло съм доста притеснена и изнервена  напоследък. Възможно ли е от това да е  висок или си е  висок защото има  проблем ?)

# 76
Здравейте. Благодаря предварително на всеки, който ми внесе яснота. На 30 години съм, отскоро правим опити за бебе. Чета и се интересувам, записах си час за репродуктивен специалист, за да направим консултация и да внесе насоки, но е в края на октомври.
На своя глава пуснах изследвания на 3-ти ден от МЦ. Ще помоля за разяснение на показателите. Целим зачеване по естествен път. Приемам съвети.
Изследванията са в прикачения файл. Благодаря ви!

# 77
  • София
Здравейте на  29 години съм хормоните са пускани на  4ти ден от цикъла,моля за коментар на изследванията ми
Скрит текст:
,леко съм притеснена за Пролактина.(не ядох 12 часа преди изследнането,лежах 30 минути,но като цяло съм доста притеснена и изнервена  напоследък. Възможно ли е от това да е  висок или си е  висок защото има  проблем ?)
Здравей!
ФСХ е висок за годините ти. Възможно е да е инцидент, но може да има и някоя киста, ЗФ, която/който да търпи обратно развитие... желателно е, да провериш АМХ и Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ  ( но, не трябва  да има кисти, ЗФ и т.н.)
ТСХ е добре, но той трябва да се изследва заедно с Т3 и Т4 ... за да се прецени максимално точно, как функционира ЩЖ.
Пролактинът е висок ... той трябва да се изследва на чист ден, най-добре около О.

Здравейте. Благодаря предварително на всеки, който ми внесе яснота. На 30 години съм, отскоро правим опити за
Скрит текст:
бебе. Чета и се интересувам, записах си час за репродуктивен специалист, за да направим консултация и да внесе насоки, но е в края на октомври.
На своя глава пуснах изследвания на 3-ти ден от МЦ. Ще помоля за разяснение на показателите. Целим зачеване по естествен път. Приемам съвети.
Изследванията са в прикачения файл. Благодаря ви!

Здравей!
При ФК, В12 и вит. Д - имаш дефицити, които е желателно да се попълнят ... защото, това влияе на репр. функция, и ако се попълнят и поддържат в оптимални нива, се повишава шанса за зачеване, имплантация и износване.
ФСХ е малко повишен... може да е инцидент, следи го.
Инхибин В е висок - може да има ЗФ и от там и по-високи нива на ФСХ... добре е да те видят на УЗ. Възможно е,  ако има ЗФ, той да търпи обратно развитие, защото Е2 и ЛХ не показват да има ЗФ ... те показват само в определени фази на тяхното развитие, не винаги... докато УЗ изследване показва винаги, но пък при него не може да се разбере в каква фаза са... и се налага да се прави проследяване с УЗ ( това, само информативно Simple Smile )
ТСХ е добре, но си с тенденция за Хипофункция на ЩЖ - това пак информативно, да си го знаеш.
АМХ е нисък и показва, че ЯР намалява... има вероятност, след като попълниш дефицитите, нивата му малко да се повишат.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 11:58 от denis.

# 78
Благодаря за подробния коментар!

# 79
Благодаря Ви много, попринцип съм след лапароскопска на ендометриозна киста преди няколко месеца,последния преглед август уж нямаше киста... , чакам AMX и DHEА-S тези дни също да излезнат.

# 80
Здравей, Денис. Hug Моля те за коментар на тези изследвания и най-вече на показателите извън норма. Притеснява ме и инсулина, макар да е в референтните стойности. Не съм се хранила и не съм пила нищо 11 часа преди изследването.
Във връзка с разтълкуването им искам само да обърна внимание, че бях бременна 2 седмици преди да ги пусна и че по време на бременността, която беше след инвитро, поставях инжекции Зарзио, приемах Преднизолон Кортико и освен прогестероновия препарат Циклогест имах и инжекции Пролутекс поради паднал Прогестерон в началото на бремеността. Чувала съм, особено за Зарзиото че влияе на ПКК. На 14.09. ми беше абразиото и всъщност тези изследвания са 10 дни след него.
Витамин Б12 изследвах без да правя пауза от 10 дни. Може би затова е толкова висок. Приемам по 1000 mcg на ден. Мислиш ли, че трябва да го намаля или спра за известно време? Не знам опасно ли е предозиране с Б12.
Благодаря ти предварително. Blush
Скрит текст:

# 81
  • София
Здравей, Денис. Hug Моля те за коментар на тези изследвания и най-вече на показателите извън норма. Притеснява ме и инсулина, макар да е в референтните стойности. Не съм се хранила и не съм пила нищо 11 часа преди изследването.
Във връзка с разтълкуването им искам само да обърна внимание, че бях бременна 2 седмици преди да ги пусна и че по време на бременността, която беше след инвитро, поставях инжекции Зарзио, приемах Преднизолон Кортико и освен прогестероновия препарат Циклогест имах и инжекции Пролутекс поради паднал Прогестерон в началото на бремеността. Чувала съм, особено за Зарзиото че влияе на ПКК. На 14.09. ми беше абразиото и всъщност тези изследвания са 10 дни след него.
Витамин Б12 изследвах без да правя пауза от 10 дни. Може би затова е толкова висок. Приемам по 1000 mcg на ден. Мислиш ли, че трябва да го намаля или спра за известно време? Не знам опасно ли е предозиране с Б12.
Благодаря ти предварително. Blush
Скрит текст:
Здравей!
Малко ти е ниско желязото - провери и Феритина, следващият път... пуска се целия, т.н. Железен панел.
Инсулинът показва, че си с ИР и е желателно да си преразгледаш храненето... не е страшно, не се притеснявай.
Вит. Д е нисък - трябва да е около 60-70 ng/ml ... затова сигурно и желязото е ниско или обратно?!
В12 е висок, но след като не си правила пауза е нормално да е толкова висок... според мен намали вече дозата - на 500мкг... или направи пауза поне 30 дни и пусни контрола
Без пауза не могат да се видят реалните ти стойности.
Най-общо - не виждам нищо притеснително - имаш някакви отклонения, които лесно могат да се коригират/контролират.
Когато пускаш В12, изследвай също В6, ФК и Хомоцистеин... защото ако някой създава проблем при имплантация и ранно развитие на бременността е Хомоцистеина ... и дефицита на ФК.
ТСХ е добре, макар че Т4 показва, че си с Хипофункция на ЩЖ - при бременност трябва да следиш и трите хормона.

# 82
Много ти благодаря за подробното разяснение. Hug

# 83
Здравей Денис,
би ли коментирала и моите изследвания, жена на 44 години съм, с Хашимото, 164 см, 66 кг. Килограмите нарастват независимо от ограниченията, които се опитвам да си наложа. Баба ми беше с диабет на инсулин. Моля, помогни какво би било добре да предприема. Приемам колаген, цинк, магнезий, селен, омега 3, витамин A,B,C,D, като периодично правя почивки.
Много ти благодаря!
Flowers Hibiscus

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 11:34 от ranimi

# 84
Здравейте, моля за разяснение - на 45г. съм, изследванията са правени на 2-ри ден.

# 85
Денис, здравей! От сърце те моля да ми помогнеш в разчитането на резултатите. Правим опити за бебе от няколко месеца и направо се смачках като ги видях (особено АМХ).
Първите са правени на 5-ти ден от цикъла, а вторите на 20-ти ден. Цикълът ми се промени малко от юли месец и е на 24 дни (преди това беше на 26-27 дни, с ову около 13-ти ден), съответно овулацията се измести напред. На 43 години съм.

# 86
Здравейте, това са резултатитеслед 3 месеца прием на фемостон на 3 ден от мц. Преди да започна да ги прием бяха далеч по-добри. Какво бихте ме посъветвал? Благодаря!

# 87
Здравейте, може ли мнение пуснах изследвания на 3ти ден от МЦ. Пия дуфастон заради нередовен цикъл на 15ти ден от цикъла за 10 дена . На 24год съм.

# 88
  • Варна
Здравейте, приемам ФК от няколко месеца, защото работим за бебе. Не съм имала дефицит, а ми я изписаха просто профилактично. Сега обаче ще изследвам ФК+В12+В6+ хомоцистеин. Колко време преди това е нужно да спра приема на ФК, за да е достоверен резултатът?

# 89
Здравейте, приемам ФК от няколко месеца, защото работим за бебе. Не съм имала дефицит, а ми я изписаха просто профилактично. Сега обаче ще изследвам ФК+В12+В6+ хомоцистеин. Колко време преди това е нужно да спра приема на ФК, за да е достоверен резултатът?
За около две седмици преди контролата.

Общи условия

Активация на акаунт