Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 540
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте Денис и момичета Simple Smile
На 40 г. съм. След мисед през м.февруари т.г. до момента правим неуспешни опити. Установи се тромбофилия, високи NK клетки и ИР. Моля за коментар на изследванията, направени съответно на 3 ден от цикъла и на 7-ми ден от О, засечена с тест ленти. Цикъл на 26 дни. Предстои ни консултация с лекар, ще  съм благодарна за всяко изказано мнение.

Здравейте , защо не правите трикратно обременяване с глюкоза? И тогава напълно да се установи , че имате ИР... така няма как да разберете..

Здравейте, правих трикратно преди 6м. Установи се ИР и приемам метформин. Сега е контролно еднократно по препоръка на ендокринолог.

# 136
На 40 г. съм. След мисед през м.февруари т.г. до момента правим неуспешни опити. Установи се тромбофилия, високи NK клетки и ИР. Моля за коментар на изследванията, направени съответно на 3 ден от цикъла и на 7-ми ден от О, засечена с тест ленти. Цикъл на 26 дни. Предстои ни консултация с лекар, ще  съм благодарна за всяко изказано мнение.

Здравейте , защо не правите трикратно обременяване с глюкоза? И тогава напълно да се установи , че имате ИР... така няма как да разберете..

Здравейте, правих трикратно преди 6м. Установи се ИР и приемам метформин. Сега е контролно еднократно по препоръка на ендокринолог.
Колко ви беше ИР, и аз от скоро имам ИР ... иначе изследванията ви изглеждат супер пред моите...

# 137
На 40 г. съм. След мисед през м.февруари т.г. до момента правим неуспешни опити. Установи се тромбофилия, високи NK клетки и ИР. Моля за коментар на изследванията, направени съответно на 3 ден от цикъла и на 7-ми ден от О, засечена с тест ленти. Цикъл на 26 дни. Предстои ни консултация с лекар, ще  съм благодарна за всяко изказано мнение.

Колко ви беше ИР, и аз от скоро имам ИР ... иначе изследванията ви изглеждат супер пред моите...
Здравейте, това са изледванията ми преди 6м.

# 138
  • Варна
Имам въпрос. На началната страница пише, че андрогените и DHEAs нямат значение от месечния цикъл, а в указанията на Кандиларов чета следното:
Testosteron - 2-5 ден от месечния цикъл;
Андростендион - една седмица преди или след меструалния период;
Това някаква специфика на конкретната лаборатория ли е или има нещо объркано някъде?

# 139
Здравейте момичета и denis. На 22 години съм и с мъжа ми от 3 месеца правим опити, но неуспешни. Реших да пусна изследвания за всеки случай и май добре, че го направих, защото не изглеждат много добре нещата. Може ли коментар по изследванията ми?

Тези са на 3ти ден от МЦ, преди 3 месеца:

Благодаря предварително Hands Pray

# 140
  • Варна
Б9, Б12 и Д са много ниски, също има и хипофункция, която може да е и хашимото, но не сте пуснали ТАТ и МАТ.

# 141
Здравейте,
На 38 години съм и август месец имам спонтанен аборт в 5-та седмица.Направих някои изследвания на 3-ти ден от цикъла:

Моля за мнение.

# 142
Здравейте,
На 38 години съм и август месец имам спонтанен аборт в 5-та седмица.Направих някои изследвания на 3-ти ден от цикъла:

Моля за мнение.
Все още не са излезли всичките

# 143
Благодаря!Ще изчакам и другите да излязат в петък.

# 144
Здравейте, на 41г съм и този път след цикъл остана едно мн оскъдно кафеникаво зацапване, мина овулацията и то си седи. След 10 дни трябва да ми дойде, а дето се вика все едно още не е свършило. Преди два месеца бях на гинеколог и нямам физиологични проблеми. За това мисля, че е хормонално. Бихте ли казали кои хормони да изследвам? В случая не се обръщам пак към лекар, защото преди години имах зацапване седем дни преди цикъл, обиколих трима гинеколога, казаха - стрес и това беше. Като питах дали да не изследвам нещо - нямало нужда. Та за това се обръщам тук.

# 145
  • София
Здравейте, на 41г съм и този път след цикъл остана
Скрит текст:
едно мн оскъдно кафеникаво зацапване, мина овулацията и то си седи. След 10 дни трябва да ми дойде, а дето се вика все едно още не е свършило. Преди два месеца бях на гинеколог и нямам физиологични проблеми. За това мисля, че е хормонално. Бихте ли казали кои хормони да изследвам? В случая не се обръщам пак към лекар, защото преди години имах зацапване седем дни преди цикъл, обиколих трима гинеколога, казаха - стрес и това беше. Като питах дали да не изследвам нещо - нямало нужда. Та за това се обръщам тук.
Здравей!
Всички базови хормони са посочени на 1 стр. на темата... и е желателно да се изследват всичките, защото пряко или косвено влияят на МЦ и М. Те, комбинацията,  дават много повече информация, отколкото само едни ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ Simple Smile

# 146
Това са ми изследванията от преди година. Обаче симптомите ми сега са задълбочени: много суха, сърбяща кожа, суха коса, събуждане през ноща със сърцебиене и изпотяване, много оскъдна менструация ( два дни, които мога да изкарам и с една превръзка ), липса на либидо...
Въпросът ми е ; може ли в рамките на година да имам промяна на хормоните? Да изследвам ли и надбъбречните?  или направо да отивам при психиатъра? Макар и да имам съмнения, че тревожността проста така се появява, ама то си е друга тема Simple Smile На 38 години съм. 

A  това са изследвания , които съм правила през 2019, когато менструацията ми започна да намалява. Винаги казват , че "всичко е наред"

Моля ви за мнения, защото опитът ми е ,че тук разбирате много повече от лекарите.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 10:31 от Serendipity*

# 147
  • Варна
Част от симптомите са присъщи за хипо, но друга част звучат като нисък естроген. Пуснете изследвания, разбира се, какъв психиатър..Не за 1г, ами за 1 месец могат да се променят.

# 148
Част от симптомите са присъщи за хипо, но друга част звучат като нисък естроген. Пуснете изследвания, разбира се, какъв психиатър..Не за 1г, ами за 1 месец могат да се променят.

Благодаря за включването.
 Сега ще се образовам и за нисък естроген. Като гледам , през 2019 ми е бил по- към ниската граница.

към какъв лекар да се обърна? Има ли гинеколози- ендокринолози?

# 149
  • Варна
Ще трябва при двама отделни, не знам да има. По принцип изследванията и сама можете да си ги пуснете и после с резултатите за разчитане. Някои специалисти малко неглижират нещата и може да не пуснат правилните. Аз бих пуснала всичко - щитовидни, естроген, прогестерон, глюкоза, инсулин, кортизол, желязо, феритин, Б12, Д3...

Общи условия

Активация на акаунт