Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 52 867
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Здравей, Денис! Идвам от темичката с графиките. Направих изследванията, които ми препоръча и прикачвам. Днес съм около 15 ден след О.

Пия Вигантол 2-3 капки на ден и метилфолат 400мкг от пролетта насам. Стойностите на вит.Д и Б9 ми бяха на долна граница тогава. Вит. Б12 и тогава ми излезе с подобен резултат. Не приемам добавка и нямам представа на какво се дължи.

ТСХ очаквано ми скочи, както при предната бременност. Не пия хормон.

# 181
  • Варна
На ПКЯ не действа ли най-много поддържането на висока кръвна захар?
По-точно високият инсулин при ИР, защото той (инсулина, не КЗ) е една от причините за хормоналния дисбаланс.

Висока КЗ има и при Захарен диабет, но там няма високи нива на инсулина
Опитвам се да осмисля. Нали в крайна сметка все пак изходът е да се стремим да поддържаме нормални нива кръвна захар като избягваме резки пикове, а не да чакаме да се стигне до диабет за да ни се оправи ПКЯ? Правилно ли те разбирам или нещо ми убягва в това, което искаш да кажеш?
Здр Диди (с теб сме в една друга, не много приятна тема), мене преди време една ендокриноложка ме караше да пия метформин, който се дава на диабетици, за да им сваля кръвната захар. Ами постоянно ми беше лошо от глад, но пустият му ЛХ продължи да е висок. Изследвала съм какво ли не, вкл. бях на противозачатъчни една година, но резултат никакъв. Никой не може да ми каже причината за СПКЯ и аз самата се отказах да търся вече Sad

# 182
  • София
На ПКЯ не действа ли най-много поддържането на висока кръвна захар?
По-точно високият инсулин при ИР, защото той (инсулина, не КЗ) е една от причините за хормоналния дисбаланс.

Висока КЗ има и при Захарен диабет, но там няма високи нива на инсулина
Опитвам се да осмисля. Нали в крайна сметка все пак изходът е да се стремим да поддържаме нормални нива кръвна захар като избягваме резки пикове, а не да чакаме да се стигне до диабет за да ни се оправи ПКЯ? Правилно ли те разбирам или нещо ми убягва в това, което искаш да кажеш?
Задаваш един въпрос, но след това изместваш темата:
Твоя въпрос е дали причината за ПКЯ е високата КЗ - аз отговорих, че не е тя, а Инсулина... защото, при ИР има нормална КЗ и по-високи нива на Инсулина, ... защото, тялото продуцира повече инсулин при нормални нива на КЗ ( когато си в преддиабет, тогава се повишава КЗ)... защото клетките при ИР са резистентни и не го разпознават ... и затова в тялото има страшно много инсулин, ненормални кол-ва ... и те са причина за по-високите нива на андрогените, естрогените, пролактина ... и от там се получава тази ПКЯ

Изместваш темата - защото никъде не казвам, че неконтролирания прием на въглехидрати, безразборно и неправилно хранене, е нещо нормално и не трябва да се контролира.

Здравей, Денис! Идвам от темичката с графиките. Направих изследванията, които ми препоръча и прикачвам.
Скрит текст:
Днес съм около 15 ден след О.

Пия Вигантол 2-3 капки на ден и метилфолат 400мкг от пролетта насам. Стойностите на вит.Д и Б9 ми бяха на долна граница тогава. Вит. Б12 и тогава ми излезе с подобен резултат. Не приемам добавка и нямам представа на какво се дължи.

Здравей!
ТСХ е доста  висок... трябва терапия - консултирай се с Ендокринолог.
Феритинът е много нисък - има недостиг на желязо... трябва да се консултираш с Хематолог или с АГ който следи бременността... защото може да отидеш в ЖДА... защото това желязо ще е нужно и за бебето ... обема на кръвта се увеличава/разрежда ... хемоглобина пада и т.н. не е с страшно - просто го имай предвид, в хода на бременността.
Вит. Д - трябва да е по-висок... поне 50ng/ml... по 4-5 000IU/дн
В12 е малко висок - следи го
Хомоцистинът е паднал доста, вероятно от по-високите нива на В12... не е проблем, но все пак се консултирай с Хематолог.
ФК трябва да е по-висока.
ЧХГ и Прогестерон са супер - Честито! Hug
Лека спокойна и безпроблемна бременност.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 08:37 от denis.

# 183
  • Варна
Здравей, Денис! Идвам от темичката с графиките. Направих изследванията, които ми препоръча и прикачвам.
Скрит текст:
Днес съм около 15 ден след О.

Здравей!
ТСХ е доста  висок... трябва терапия - консултирай се с Ендокринолог.
Феритинът е много нисък - има недостиг на желязо... трябва да се консултираш с Хематолог или с АГ който следи бременността... защото може да отидеш в ЖДА... защото това желязо ще е нужно и за бебето ... обема на кръвта се увеличава/разрежда ... хемоглобина пада и т.н. не е с страшно - просто го имай предвид, в хода на бременността.
Вит. Д - трябва да е по-висок... поне 50ng/ml... по 4-5 000IU/дн
В12 е малко висок - следи го
Хомоцистинът е паднал доста, вероятно от по-високите нива на В12... не е проблем, но все пак се консултирай с Хематолог.
ФК трябва да е по-висока.
ЧХГ и Прогестерон са супер - Честито! Hug
Лека спокойна и безпроблемна бременност.

Благодаря ти!
Да, за ТСХ вече започнах хормон от днес. Ще пускам контроли всеки месец.

Благодаря ти за насоките за желязото. Винаги са ми изследвали само хемоглобин и са ми казвали, че е добре. За пръв път изследвам феритин. Това означава ли, че имам нужда от добавка желязо към храната?

Каква може да е причината Б12 да ми е висок? Не приемам добавка. Възможно ли е да не се усвоява и затова да циркулира толкова много в кръвта?

# 184
Здравейте на всички!
Моля ви за съвет относно последните изследвания, които си направих. Досега не съм посещавала ендокринолог. Притеснявам се, защото имам косопад, мускулни схващания и други неприятни симптоми. С mthfr мутация съм. Отдавам го и на стрес, но се притеснявам и бих била благодарна за вашето мнение. Благодаря ви!

# 185
Здравейте и от мен. Писах и в другата тема, но явно не е много актуална.

Накратко - правим опити за бебе, МЦ е много нередовен (30-40+ дни) на преглед не се виждат ПКЯ. Качвам изследванията правени на 3 ден от МЦ (след липсата му около 50-60 дни и предизвикване с дуфастон). На 27 год. съм. От прочетеното до тук разбирам, че трябва да си направя и тест за ИР.

Благодаря ви предварително!

# 186
Привет, Денис,
на 39 г. съм, кърмеща 2 пъти вечер дете на 1г 4м. Планувам второ инвитро, но съм силно обезнадеждена. Към момента приемам фолиева метилирана форма заради хетерозигот на MTHFR 677 и 4000 МЕ витамин Д заради ниския резултат. Преди първото инвитро през 2019 ФСХ и ЛХ бяха толкова зле, колкото и сега. Тогава бях на 36. Но по време на пункциите и с прием на много добавки съгласувани с теб, ЛХ и ФСХ бяха със стойност около 5-6, в съотношение 1:1. Разликата сега е, че съм по-възрастна и си направих тест за инсулинова резистентност, тъй като бременността изкарах с гестационен диабет. Какви добавки да започна...? Направо не знам от къде да започна - хормоните са на 3ти ден от цикъла, прогестерон и ИР на 21 ден. Имам час при репродуктивен на 15ти..

# 187
Здравейте! Ще се радвам на разчитане на резултатите ми относно щитовидните хормони. Правя си изследване за първи път, жена на 29 години съм и майка ми е хипофункция на щитовидната жлеза, затова и се изследвах. Разбира се, утре ще се чуя и с личната, но виждам много хора тук, които разбират нещата и реших да попитам Simple Smile Благодаря предварително!

# 188
Ох ,направо ми стана лошо , на какво може да се дължат тези стойности ? На 35 съм ,предполагам предменопауза ? 🥺

# 189
Ох ,направо ми стана лошо , на какво може да се дължат тези стойности ? На 35 съм ,предполагам предменопауза ? 🥺

Изчакай и другите резултати да излезнат,в коя лаборатория са правени защо няма референти стойности на fsh като на lh при различните фази при мен има на всички и на естрадиола

# 190

Изчакай и другите резултати да излезнат,в коя лаборатория са правени защо няма референти стойности на fsh като на lh при различните фази при мен има на всички и на естрадиола
Здравей ,лабораторията е Кандиларов ,а с реф.стойности изобщо не съм на ясно (все още 🥺)

# 191
[video][/video]
Здравейте,  през септември месец си направих изследвания на хормоните за щитовидната жлеза, както и пълна кръвна картина. Този месец претърпях и биохимична бременност. Въпроса ми е според вас изследватията в норма ли са ми, защото тогава лекаря нищо не ми каза, освен че според него имам Хашимото, което не оказва влияние, така ми каза. На 26г. съм. Благодаря предварително за съдействието ви и извинете ако питам нещо глупаво.

# 192

Здравей ,лабораторията е Кандиларов ,а с реф.стойности изобщо не съм на ясно (все още 🥺)

Излезнаха и останалите резултати

# 193

Излезнаха и останалите резултати
Излезе Е2 , втори шок за днес , АмХ и Инхибин в петък

# 194
Ако целта е забременяване TSH трябва да е поне между 1 и 2. Отидете на читав ендокринолог.
[video][/video]
Здравейте,  през септември месец си направих изследвания на хормоните за щитовидната жлеза, както и пълна кръвна картина. Този месец претърпях и биохимична бременност. Въпроса ми е според вас изследватията в норма ли са ми, защото тогава лекаря нищо не ми каза, освен че според него имам Хашимото, което не оказва влияние, така ми каза. На 26г. съм. Благодаря предварително за съдействието ви и извинете ако питам нещо глупаво.

Общи условия

Активация на акаунт