Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Денис,може ли да  те попитам имам проблеми с кърменето и пълнеенето ,не знам дали са свързани. Имам предвид ,че родих върнах се 5 кг повече от както забременях 10 дена след раждането.Но откакто кърмя почнах да качвам отново,а не съм имала проблеми с килограмите.Почвам да се стряскам качих 6 кг за 3 месеца.Не е от храната имам чувството,че просто всичко ми се лепи буквално.Даже боледувах почти не хапвах с дни и пак не свалях.
Може ли да ме насочиш,какво е хубаво да изследвам?И може ли по време на кърмене или след отбиване трябва?

# 361
Здравейте, момичета! Момиче на 21 г. бременна в 4 месец, гинеколога назначи профилактично изследване на хормони на щитовидната жлеза. Според нея и ендокринолога няма проблеми, но моля и за вашето мнение. Благодаря Ви!

# 362
Здравейте! Може ли мнение за моите резултати? Може ли да се говори за хипофункция при мен? На 39г съм.

# 363
Здравей Денис, може ли мнение. Последните седмици ми е много зле все съм уморена, спи ми се колкото и да спя, вие ми се свят, причернява ми постоянно, нямам апетит, расеяна съм, изтръпват ми краката, а се храня пълноценно и здравословно, тренирам редовно.

# 364
Здравейте! Може ли мнение за моите резултати? Може ли да се говори за хипофункция при мен? На 39г съм.

Да, имате хипофункция. Фт4 и фт3 са далеч от оптималните. Едва ли обаче ще ви изпишат хормон...

Mowriana, и вие сте с неоптимални щитовидни и съответно хипофункция. Освен това имате дефицит на Витамин Д, който спомага за симтомите, които описвате.

# 365
Здравейте, denis,
Днес на 3-ти ден от МЦ направих изледванията, след 2 месеца ставам на 36г.
Един мисед в 9г.с. през юли.2021г и една БХБ през 03.2022г.
От 05.22г, се правят опити, за сега безуспешни.
    Партьора не е правил спермограма, но ще правим март + цветна снимка.
    Половопредаваните и всички други изследвания са чисти.
    Фоликулометрия:
     05.22г - 25мм ДФ в десен яйчник на 12-ти ден от МЦ;
     1.10.22г - 13мм ДФ в десен яйчник на 10 ден от МЦ;
     16.01.23г - 26мм ДФ в десен яйчник на 13-ти ден от МЦ.
    И двете бременности са били в дясно.
    Имам чувството, че левия не работи и не отделя фоликули.
      Тромбофилия:
      4G/5G - Хетерозигот;
      MTHFR A1298C- Хетерозигот-което казаха че не е толкова голям проблем.
      TSH правено през 26.02.22г- беше 1.06 - референции 0.27-4.2
      Още чакам Инхибина- очакват се 5 работни дни, за да стане готов, поне така пише в сайта им.
      Когато са готови, ще публикувам всичко на веднъж.
      Моля за коментар.
      Скрит текст:

Споделям и други изследвания от предни години, ако това има значение:
      13.10.2022г.

26.06.2022г

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 19:19 от nadejda8791

# 366

Здравей Денис🙂 и на мен казаха, че нямам ИР. Само ще трябва да изкл. захарта и млечните продукти.
      Ти какво мислиш за тези изследвания, бих искала и твоето мнение да чуя. 🙂
      Защото вече не знам какво да правя. Била съм на два ендокринолога. И двамата повториха същото🫣 ще съм ти благодарна!

# 367
      Здравейте, включвам се и аз в темата. Не ми е за първи път, но минаха повече от 5 години. От тогава имам махнати 2 полипа в матката, признаците , за които винаги са били кървене извън месечното, и най-вече зацапвания по 4-5 дни преди цикъл. Сега отново от 3 месеца имам такива зацапвания, като този път започнаха от 21ви ден и цикъла дойде нормално на 28ми ден. Скоро имам час при АГ, днес на 3ти ден от МЦ пуснах някои хормони , 17ОНР ще е готов в понеделник, а на 21ви ден ще пусна пролактин, андростендион и прогестерон. Пакета за ЩЗ е пускан скоро на чист ден. Чесно казано ЛХ и най-вече ФСХ доста ме изненадоха, на 34г съм, целим още една бременност, с предната трудно се случиха нещата, затова и тогава следях хормони. Другия месец предполагам ще трябва да пусна АМХ и инхибин на 3те ден. Миналата година имам един мисед в 8г.с. Ще съм благодарна за вашите коментари!
      Скрит текст:

# 368
      Може ли съвет и за мен. На 26г. съм с ендометриозна киста. До сега щитовидните са били в норма, но явно са се вдигнали. Правим опити за бебе.

# 369
      Скрит текст:
      Здравейте, denis,
      Днес на 3-ти ден от МЦ направих изледванията, след 2 месеца ставам на 36г.
      Един мисед в 9г.с. през юли.2021г и една БХБ през 03.2022г.
      От 05.22г, се правят опити, за сега безуспешни.
        Партьора не е правил спермограма, но ще правим март + цветна снимка.
        Половопредаваните и всички други изследвания са чисти.
        Фоликулометрия:
         05.22г - 25мм ДФ в десен яйчник на 12-ти ден от МЦ;
         1.10.22г - 13мм ДФ в десен яйчник на 10 ден от МЦ;
         16.01.23г - 26мм ДФ в десен яйчник на 13-ти ден от МЦ.
        И двете бременности са били в дясно.
        Имам чувството, че левия не работи и не отделя фоликули.
          Тромбофилия:
          4G/5G - Хетерозигот;
          MTHFR A1298C- Хетерозигот-което казаха че не е толкова голям проблем.
          TSH правено през 26.02.22г- беше 1.06 - референции 0.27-4.2
          Още чакам Инхибина- очакват се 5 работни дни, за да стане готов, поне така пише в сайта им.
          Когато са готови, ще публикувам всичко на веднъж.
          Моля за коментар.
          Скрит текст:

Споделям и други изследвания от предни години, ако това има значение:
          13.10.2022г.

26.06.2022г

Здравей, Денис,
          Днес ми излезе и резултатът от Инхибин Б - Inhibin B
          Прилагам ги:

# 370
          Готов е и 17ОНР
          Скрит текст:

# 371
          Здравейте, това са хормони на моята майка (54 г. в менопауза с Базедова болест), има и някакъв гинекологичен проблем. Ще ѝ ги разчете ендокринолог, но виждам автоимунен процес заради високите антитела и още няколко неща. Някой може ли да ги прегледа?

# 372
          Здравейте !
          Бихте ли погледнали и моите изследвания,дали всичко е наред?

TSH  2 /0.27-4.2/
          FT3.  5.27 /3.10-6.80/
          FT4.  17.20. /12-22/

И трябва ли да си пусна изследвания TAT ,MAT?

Благодаря!

# 373
          Момичетаа, моля посъветвайте.. подготвяме се за ЗЕТ, днес ми е 2 ден от МЦ, бях на преглед, пуснаха ми хормони и сега ми звъннаха да кажат че прогестерона ми бил висок 7.74 ng/ml и да чакам до другия понеделник прегледа. Притеснително ли  нова ниво на 2ри ден он МЦ и защо е толкова висок? 😔 дали е защото бях по дълъг протокол (трансферът беше края на декември) или попринцип след стимулация може да се случи така?

Сетих се след паниката че правихме биопсия за НК клетки и взимах прогестерон до 31.01..може би е от това, надявам се

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:05 от InYan238

# 374
          • София
          Момичетаа, моля посъветвайте.. подготвяме се за ЗЕТ, днес ми е 2 ден от МЦ, бях на преглед, пуснаха ми хормони и
          Скрит текст:
          сега ми звъннаха да кажат че прогестерона ми бил висок 7.74 ng/ml и да чакам до другия понеделник прегледа. Притеснително ли  нова ниво на 2ри ден он МЦ и защо е толкова висок? 😔 дали е защото бях по дълъг протокол (трансферът беше края на декември) или попринцип след стимулация може да се случи така?

Сетих се след паниката че правихме биопсия за НК клетки и взимах прогестерон до 31.01..може би е от това, надявам се
          За 2-ри ден от МЦ, Прогестерона е висок - трябва да е до 1,0, най-много 1,5 ng/mL ...той е индикатор за МЛ и нейната пролиферация през МЦ и особено през ЛФ  ( когато се очаква да бъде имплантацията).
          В случая, високите нива показват, че преобразуването ѝ става по-бързо от нормалното, което може да е проблем за имплантацията .
          Причини да е висок - ако има киста ( лутеинова), имало е ЛУФ... имаш виоки нива на 17 ОН Прогестерон?!

Причината не е в приема на Прогестерон, освен ако не е депо. Ако е обикновен прогестин, той се излъчва за часове.
          Повтори го (заедно с Е2 ), възможно е да е някаква лабор. грешка.

Общи условия

Активация на акаунт