Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 53 265
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, включвам се и аз в темата. Не ми е за първи път, но минаха повече от 5 години. От тогава имам махнати 2 полипа в матката, признаците , за които винаги са били кървене извън месечното, и най-вече зацапвания по 4-5 дни преди цикъл. Сега отново от 3 месеца имам такива зацапвания, като този път започнаха от 21ви ден и цикъла дойде нормално на 28ми ден. Чесно казано ЛХ и най-вече ФСХ доста ме изненадоха, на 34г съм, целим още една бременност, с предната трудно се случиха нещата, затова и тогава следях хормони. Другия месец предполагам ще трябва да пусна АМХ и инхибин на 3те ден. Миналата година имам един мисед в 8г.с. Ще съм благодарна за вашите коментари!
Самоцитирам се, днес си пуснах и останалите хормони на 21ви ден и ще помоля за мнения. Преди няколко дни бях на преглед при АГ и се оказа, че имам киста в десния яйчник и съмнение за полип. Възможно ли е фсх и андростендион да са завишени заради нея?
Скрит текст:
3ти ден от МЦ

21ви ден от МЦ

# 406
Здравейте,Денис!!!На 39 години съм,започваме изследвания за подготовка за Инвитро!Днес излезнаха ,част от тях, които доста ме притесниха. Би ли могла да ги разтълкуваш-правени са на 8 ден от МЦ.Благодаря предварително!

# 407
  • София
Здравейте,Денис!!!На 39 години съм,започваме изследвания за подготовка за Инвитро!
Скрит текст:
Днес излезнаха ,част от тях, които доста ме притесниха. Би ли могла да ги разтълкуваш-правени са на 8 ден от МЦ.Благодаря предварително!
Здравей!
ТСХ е добре, сам по себе си,... но само той, не е достатъчен, трябва да проверяваш също Т3 и Т4.
Антителата са Ок. - няма Хашимото.

# 408
Здравейте,Денис!!!На 39 години съм,започваме изследвания за подготовка за Инвитро!
Скрит текст:
Днес излезнаха ,част от тях, които доста ме притесниха. Би ли могла да ги разтълкуваш-правени са на 8 ден от МЦ.Благодаря предварително!
Здравей!
ТСХ е добре, сам по себе си,... но само той, не е достатъчен, трябва да проверяваш също Т3 и Т4.
Антителата са Ок. - няма Хашимото.

Много благодаря , Денис!!!Очаквам и другите резултати,дано там всичко да е в нормата!Ако имам въпроси пак ще се обърна към теб!Прегръдки за бързия и позитивен отговор!!!

# 409
Здравейте!
Прогестерона висок ли е според вас, 5 дни преди цикъл е правено изследването. Раждала съм, не съм бременна със сигурност. Имам час за ендокринолог и се чудя дали не е адекватно да пусна още изследвания обаче нямам представа кои, а нямам контакти на лекаря. Какво мислите?

# 410
Здравейте, може би не е мястото да пиша тук ,но исках да попитам колко от вас след цикъл и преди него са усещали парене вагинално? На какво може да се дължи като изключим гъбички. Свързано ли е и с имунна система? Гъбичните инфекции пречат ли на имплантирането на ембрионче при ин витро трансфер.

# 411
  • София
Здрасти денис,

Тези изследвания сестра ми 37г, 1 дете на 2.5г, правила ги е на МЦ21, прави опити за забременявания за второ дете. Притеснява я високият dhea-s.

Може ли да помогнеш с разчитането им.

# 412
Здравейте! Целя забременяване. На преглед съм чак на 07.03. Имам едно дете, няколко загуби и като за черешка една извън маточна с отстранена тръба. На 34г съм, хормоните са пуснати на 2 ден, глюкозата на 6 ден. Ще съм благодарна за коментар! Само да допълня, че за първи път през годините имам толкова завишено TSH. Винаги е било под 2 и преди близо 2 години AMH беше 1.7. Ще съм благодарна, ако получа и съвет за някакви добавки!

# 413
Здравейте! Целя забременяване. На преглед съм чак на 07.03. Имам едно дете, няколко загуби и като за черешка една извън маточна с отстранена тръба. На 34г съм, хормоните са пуснати на 2 ден, глюкозата на 6 ден. Ще съм благодарна за коментар! Само да допълня, че за първи път през годините имам толкова завишено TSH. Винаги е било под 2 и преди близо 2 години AMH беше 1.7. Ще съм благодарна, ако получа и съвет за някакви добавки!

Коментар по втората снимка. Мога да дам мнение само за някои показатели. Дхеа-с е добре, витамин б12 е нисък, трябва да се повиши към 800, витамин Д е в тежък дефицит, задължително вземете мерки, хвалят много спрея на Бетър Ю - имайте предвид, че много бавно се повишава, и ако не попречи на зачеването, то ще бъде недостиг и за ембриончето. Аз също съм с подобни стойности на вит. Д и при препоръчителен дневен прием от 1000IU, ендокринолог ми предписа 3500IU.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 20:54 от Барби23

# 414
  • Варна

Коментар по втората снимка. Мога да дам мнение само за някои показатели. Дхеа-с е добре, витамин б12 е нисък, трябва да се повиши към 800, витамин Д е в тежък дефицит, задължително вземете мерки, хвалят много спрея на Бетър Ю - имайте предвид, че много бавно се повишава, и ако не попречи на зачеването, то ще бъде недостиг и за ембриончето.
Аз мога да допълня, че имате хипофункция на ЩЖ, но ТСХ трябва да се изследва с Т3 и Т4. Също и ИР според мен.
Търсихте ли причината за абортите? Изследвахте ли за тромбофилия?
Съжалявам, за това през което преминаване. Аз загубих близнаци в ранна бременност през миналата година и оттогава още не мога да забременея Sad

# 415

Коментар по втората снимка. Мога да дам мнение само за някои показатели. Дхеа-с е добре, витамин б12 е нисък, трябва да се повиши към 800, витамин Д е в тежък дефицит, задължително вземете мерки, хвалят много спрея на Бетър Ю - имайте предвид, че много бавно се повишава, и ако не попречи на зачеването, то ще бъде недостиг и за ембриончето.
Аз мога да допълня, че имате хипофункция на ЩЖ, но ТСХ трябва да се изследва с Т3 и Т4. Също и ИР според мен.
Търсихте ли причината за абортите? Изследвахте ли за тромбофилия?
Съжалявам, за това през което преминаване. Аз загубих близнаци в ранна бременност през миналата година и оттогава още не мога да забременея Sad
Здравейте! Единствено като причина през годините ми беше казано, че имам сраствания около тръбите в следствие на секциото. Имам лапароскопия 2021г за отстраняването им. Имах няколко химични преди това и проходими тръби. След лапарото една химична и една извънматочна.   Насочили сме се вече към инвитро и това са първите изследвания, които ми назначиха. Правила съм изследвания за тромбофилия и NK клетки, но там всичко е наред. Единствено хетерозигот по MTHFR ми беше излезнало. Не можах да получа точна диагноза за близо 4 години. Дано този път вече да разбера къде е проблема и да го разрешим. Благодаря ви за отговорите!

# 416
Здравейте,този месец трябваше да си пусна хормони,но менструацията не настъпва.Кога е редно да се пуснат,ако в месеца е нямало цикъл?
Благодаря!

# 417
  • София
Здравейте,този месец трябваше да си пусна хормони,но менструацията не настъпва.Кога е редно да се пуснат,ако в месеца е нямало цикъл?
Благодаря!
Здравей!
По-добре отиди да те видят на УЗ и лекаря да прецени кои точно хормони да се изследват.
Когато няма М. или има проблем с МЦ или има бременност. Ако няма бременност - има хормонален дисбаланс и точно това ще покажат и хормоните. Ако е киста, ЗФ... дори и да го покажат хормоните - задължително трябва да те видят и на УЗ... за да се види размера им и да се прецени, както риска, така и каква терапия да се приложи.
Конкретно на въпроса ти: може да се изследват всички хормони... защото се тълкуват заедно и защото, ако са повече, ще дадат и повече отговори Simple Smile

# 418
Пречи ли бактериалната вагиноза за имплантиране на ембриона и бременността?

# 419
  • София
Пречи ли бактериалната вагиноза за имплантиране на ембриона и бременността?
Пречи...... защото шийката на матката е възпалена, я някои патогени възпаляват и МЛ и репс. това носи риск ... и намалява шанса за имплантиране и развитие на здрав ембрион.
Конкретно на въпроса: с БВ може да има зачеване и имплантиране, но с риск от аборт и увреждане на ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт