Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 561
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Има две малки кръгчета където се намира яйцеклетката и около нея хранителните веществата. Ако лекаря е добър ще ги разпознае.

# 511
Здравей, Денис!

С приятелят ми опитваме за бебе от 3 месеца и по този повод пуснах изследвания. На 34 години съм и тези стойности на АМХ и ФСХ направо ме стреснаха. Нямам друго дете. Дали има някакъв шанс да се влияят от щитовидната жлеза, тъй като ходих на ендокринолог и ми казаха, че имам автоимунен тироидит. Сега ще пия Л - тироксин от 25 и също достинекс за пролактина. Много съм притеснена. Ще ти бъда благодарна да ми кажеш дали имам шанс за естествено зачеване или изобщо да не се надявам.

Първите са правени на 20ти ден от цикъла, а вторите на 4ти ден.

# 512
Здр Денис можели да коментираш резултат.Благодаря ти предварително.

# 513
  • София

Здравейте Денис,
преди време ми бяхте много от полза относно разтълкуване на резултатите на сина ми, затова си позволявам отново да ви помоля за помощ
Това са новите изследвания на сина ми ,който е на 17г и се борим с косопада вече втора година.
Желязото преди 6 месеца беше 19.5 а феритина 75.82.
До момента приема желязо, но го спрях преди 10 дни ,а не преди 2 седмици.
Вдигнал е и двете стойности, но да продължи ли да го пие,защото феритина трябва да е 150 за неговата възраст?Но пък желязото е високо...
Офффх направо вече не знам.
Резултатите от мед, цинк и DHT ще излязат чак след 10дни....

Предварително ви благодаря и отново се извинявам ,че ви притеснявам, но вече се отчейваме.

# 514
  • София
Здравей, Денис!
Скрит текст:
С приятелят ми опитваме за бебе от 3 месеца и по този повод пуснах изследвания. На 34 години съм и тези стойности на АМХ и ФСХ направо ме стреснаха. Нямам друго дете. Дали има някакъв шанс да се влияят от щитовидната жлеза, тъй като ходих на ендокринолог и ми казаха, че имам автоимунен тироидит. Сега ще пия Л - тироксин от 25 и също достинекс за пролактина. Много съм притеснена. Ще ти бъда благодарна да ми кажеш дали имам шанс за естествено зачеване или изобщо да не се надявам.

Първите са правени на 20ти ден от цикъла, а вторите на 4ти ден.
Здравей!
ТСХ е висок, а Т3 и Т4 ниски - показват Хипофункция на ЩЖ... 25мкг е ниска доза, по-добре, според мен, след 15-на дни пусни отново контрола и да ти назначат оптимална доза. При опити за бебе, ТСХ трябва да е в границите 0,5-1,0... а това повлиява добре и Хашимотото... и предполагам и по-високия Пролактин. Тук - нищо страшно, коригира се лесно.
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д, трябва да е около 50ng/ml... трябва да го приемаш - около 6-7000IU + vit. K2 (MK-7), 180mcg... 2 месеца прием+ 20 дни почивка => контрола
В12 да е около 500.... трябва да го приемаш... около 1000мкг/дн.
ФК е ниска ... провери Хомоцистин-а, защото той носи риск при бременност, а той се контролира чрез ФК,В12 и В6 ... т.е. също много лесно
Е2 и ФСХ са високи, възможно е да е от ЯР... защото АМХ е нисък. Дано да се повиши поне малко, след като попълниш дефицитите.
Провери: Желязо, Феритин, Хемоглобин, ЖСК и Трансферин... цинк, мед, селен... те са важни и за ЩЖ
Прогестерон-а е нисък, може да не е изследван точно на 7-ми ден след О.

Здр Денис можели да коментираш резултат.
Скрит текст:
Благодаря ти предварително.
Здравей!
СГ не е добра, консултирайте се с Андролог.

Скрит текст:
Здравейте Денис,
преди време ми бяхте много от полза относно разтълкуване на резултатите на сина ми, затова си позволявам
Скрит текст:
отново да ви помоля за помощ
Това са новите изследвания на сина ми ,който е на 17г и се борим с косопада вече втора година.
Вдигнал е и двете стойности, но да продължи ли да го пие,защото феритина трябва да е 150 за неговата възраст?Но пък желязото е високо...

Предварително ви благодаря и отново се извинявам ,че ви притеснявам, но вече се отчейваме.
Здравей!
Желязото е високо - възможно е да е дехидратиран, но все пак, за да се избегне натрупване в тъканите е по-добре да спре за известен период... или се консултирайте с хематолог.... или повторете само желязото, след рехидратация ( 4-5дни да приема поне 3-4л. вода), преди контролата.
Докато прави почивка от желязото, може да попълни другите дефицити - вит. Д, В12...
Хормоните са добре, не виждам да има проблем.
За косопада - консултация с дерматолог, ендокринолог, андролог, генетик...

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 12:39 от denis©

# 515
  • София

Скрит текст:
Здравейте Денис,
преди време ми бяхте много от полза относно разтълкуване на резултатите на сина ми, затова си позволявам
Скрит текст:

Здравей!
Желязото е високо - възможно е да е дехидратиран, но все пак, за да се избегне натрупване в тъканите е по-добре да спре за известен период... или се консултирайте с хематолог.... или повторете само желязото, след рехидратация ( 4-5дни да приема поне 3-4л. вода), преди контролата.
Докато прави почивка от желязото, може да попълни другите дефицити - вит. Д, В12...

Много ви благодаря
Засега сме спрели желязото и ще го пусна пак след 10дни
Приема Вит.Д от 6 месеца - но изглежда не се покачва. По колко на ден да приема според вас?
Вит В 12- не приема- мислех, че е в норма- какво трябва да е оптималното количество за неговата възраст? Бихте ли препоръчали какво количество да приема на ден?

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 13:09 от vnd

# 516
Денис,може ли да погледнеш този Естрадиол. Сряда имах ДФ 23 мм и лигавица 14 мм.нс другия ден положителен тест за овулация и Естрадиол в същия ден пуснах,тогава усетих овулация. Опитвахме от Сряда до Петък. Какво ти е мнението?

# 517
Здравейте,
Чудя се защо почти във всяка лаборатория изследванията за FSH, LH, Естрадиол, Пролактин вървят заедно на трети-пети ден от МЦ.
Доколкото разбрах Пролактина се изследвал-  на чист ден  /след М./, най-добре в периода от О. до 7 ден, след нея.
Може ли някой да ми обясни каква е причината ?
Чета в сайта на болница Щерев, че ги изследват заедно, после чета в друга подобна клиника, че трябва да се изследва само FSH, LH и Е, а пролактина отделно.
Защо е така не мога да разбера?!? Не трябва ли навсякъде да е едно и също ?
Благодаря предварително.

# 518
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Здравейте Денис,
Скрит текст:

Здравей!

Много ви благодаря
Засега сме спрели желязото и ще го пусна пак след 10дни
Приема Вит.Д от 6 месеца - но изглежда не се покачва. По колко на ден да приема според вас?
Вит В 12- не приема- мислех, че е в норма- какво трябва да е оптималното количество за неговата възраст? Бихте ли препоръчали какво количество да приема на ден?
За желязото, забравих да вметна че може да е нещо инцидентно,вкл. и лабор. грешка - често се случва.
За вит. Д - не попълва дефицита, ако дозата е ниска, ако често боледува, не го приема правилно (след по-мазно хранене) и т.н... доза 5-6000IU за 2 месеца прием+ 20 дни почивка => контрола
За В12 - 1000мкг, след хранене, за 2 месеца прием+ 20 дни почивка => контрола
Може да опитате с прием на Биотин - 5000мкг, от него косата расте по-бързо. Вит. А и Е, също... храненето да е протеиново, че най-важен за косата е протеина ( не мазнини и въглехидрати Simple Smile ) .

Денис,може ли да погледнеш този Естрадиол.
Скрит текст:
Сряда имах ДФ 23 мм и лигавица 14 мм.нс другия ден положителен тест за овулация и Естрадиол в същия ден пуснах,тогава усетих овулация. Опитвахме от Сряда до Петък. Какво ти е мнението?
Доста е висок, като пред О...дано да се е спукал ДФ и да е станало Simple Smile Шанс има, стискам палци.Peace

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 14:22 от denis©

# 519
  • София
Много благодаря Денис

# 520
Здравей denis,
Можеш ли да погледнеш тези изследвания, правени са на 3-ти ден от цикъл. Благодаря ти предварително.

# 521
  • София
Здравей denis,
Скрит текст:
Можеш ли да погледнеш тези изследвания, правени са на 3-ти ден от цикъл. Благодаря ти предварително.

Здравей!
Е2 и ФСХ са високи, възможно е да има киста, ЗФ - добре е да те видят на УЗ.
Другите са добре

# 522
Здравей denis,
може ли коментар и на моите изследвания?
На 28 год. съм, правим опити за бебе, изследванията са правени на 3 ден след предизвикване на цикъл с дуфастон (2-3 месеца нямах цикъл) и като цяло ми е нередовен. Според всичките ми прегледи до сега казват, че нямам ПКЯ.

и inhibin B 50.74 pg/ml при реф 40.00 - 200.00

Благодаря предварително!

# 523
Здравейте!
Денис отново ще помоля,ако може да погледнеш моите изследвания.Правени са на 4ти ден от МЦ.. понеже 3тия се падаше в неделя.На 33 години съм,правим опити за бебе от 6 месеца.Благодаря предварително.

# 524
  • София
Здравей denis,
Скрит текст:
може ли коментар и на моите изследвания?
На 28 год. съм, правим опити за бебе, изследванията са правени на 3 ден след предизвикване на цикъл с дуфастон (2-3 месеца нямах цикъл) и като цяло ми е нередовен. Според всичките ми прегледи до сега казват, че нямам ПКЯ.

и inhibin B 50.74 pg/ml при реф 40.00 - 200.00

Благодаря предварително!
Здравей!
ЛХ и Е2 са доста високи, показват, че има някакъв проблем. Но, какъв?! - лекар трябва да прецени. Възможно е да има киста, ЗФ, ЛУФ, лутеинова киста?!
Прогестеронът е висок за 3-ти ден от МЦ. Възможно е да си с по-висок 17ОН Прогестерон ( изследва се точно на 3 ден от МЦ), защото си с висок Тестостерон и респ.  може да си с по-високи нива на Андрогените. Трябва да се консултираш с Ендокринолог. Високите нива на андрогените, може да са причина за проблемите с МЦ.
АМХ е висок, той се повишава при ПКЯ, дори и да казват лекарите че нямаш, по-добре го имай предвид, защото имаш и висок тестостерон ( а това е хар-но за СПКЯ).
Според мен си с СПКЯ, но дали го приемаш или не - ти си преценяваш Simple Smile
Инхибин-а е нисък... консултирай се със специалист по репр. медицина.

Здравейте!
Денис отново ще помоля,
Скрит текст:
ако може да погледнеш моите изследвания.Правени са на 4ти ден от МЦ.. понеже 3тия се падаше в неделя.На 33 години съм,правим опити за бебе от 6 месеца.Благодаря предварително.
Здравей!
Добре са.
Феритинът трябва да е по-висок. Пий повече вода, може да си дехидратирана.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 16:00 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт