Отговори
# 600
И на мен сякаш все още не ми личи толкова, като съм с по-широки дрехи и нарочно нося клинчета/тесни блузи, ако отивам на място с много хора Joy Да не ме бутне някой Wink

За колиграмите - вече съм качила обратно, това което бях свалила в началото, около 4 кг. Надявам се да не кача повече от десетина до края, за моето тегло/ръст пише, че това е препоръчителното.

За снимките от изписването съм на същото мнение, няма да ги качвам никъде, ще са си само за нас. Мисля да си направя няколко снимки в парка, като ми порасне коремчето още, и от тях може да пусна една в нета. Не мисля да нося грим в болницата, но аз по принцип рядко се гримирам.

# 601
И да попитам - как сте със запека и как се справяте с него?

Както писах и горе, страшно е при мен, чак кървя.

Изписаха ми едни прахчета, мога до 3 на ден да взимам, но пия само по половинка, за сметка на това си давам зор поне 3 литра вода на ден да поемам. Маааалко по-добре е. Мисля и към мюслите да почна да слагам натрошено ленено семе и ще видим.

Още в началото гинеколожката ми каза при нужда дуфалак или фрутилакс. Дуфалака май е по-ефективен, обаче такива болки ми докарва понякога, че само като се сетя за него и ми става зле.
Сега съм си взела фрутилакс и понеже е изцяло плодов мисля да вземам по малко превантивно вечер пък да видим.

Иначе аз си правя снимка всяка седмица или през седмица за лична употреба да следя процеса. Меря си и корема и си записвам Grinning Просто ми е много интересно как точно се движи.

Предполагам, че ми личи вече, но в градския транспорт не ме забелязват. Никой непознат не ме е и спирал по улицата и по-добре защото не харесвам прекалено любопитни хора.

# 602
Мами има ли някоя от вас която днес да е влязла в 26 седмица като мен и да е имала още болки в гърдите и зърната и как ги облекчавате тези болки

# 603
Аз съм 26+2, но не ме болят постоянно. Просто тежат ужасно много, чак се замислям дамите с принципно голям бюст как се справят. За болките май няма лек или поне аз не съм открила.
На мен корема ми се вижда доста. А отделно походката пингвин я доразвих последните седмици доста, та няма как да се сбърка. Имам ужасни болки в кръста и таза, как ще я карам докрая не ми се мисли.

# 604
Аз съм качила около осем килограма дотук, което да мен е много. Тежат ми, трудно ми е. Дъщеря ми влезнах да я раждам 58 килограма, сега съм 59 и тепърва ще качвам. Болките в кръста са страхотни , но си взех колан за бременни и доста ме облекчава.
Взехме количка, различна от тази, на която се спрях и съм много доволна. Засега съм взела малко дрешки и аксесоари. Мисля покрай Бебемания да пазарувам, надявам се на добри намаления.

# 605
Мами има ли някоя от вас която днес да е влязла в 26 седмица като мен и да е имала още болки в гърдите и зърната и как ги облекчавате тези болки
мен ме болят гърдите и зърната още понякога са нетърпими болки за покупките за моята бебка ще се взимат началото на декември не искам да бързаме и да стоят ей така много от нещата са от интернет много малко ще са от някой магазин да ще сам с голям корем декември но няма да ходя пеша до някой магазин а с кола и мъжът ми щее с мен имам и ужасни киселини

# 606
И аз съм с ужасни болки в кръста и ходя точно и аз като пингвин. Вече и леките наклони ме тормозят..
Последните дни  перя и подготвям неща, правя списъци...но въобще не съм като преди...примирявам се с горчивина...
Моите гърди са по принцип големи, сега са просто огромни..също и корема ми, няма как въобще да скрия какво се случва в мен Simple Smile Почвам да броенето на обратно...и ми липсва нормалната ми версия ...🤔

# 607
И мен ме болят гърдите понякога, много силно.  Забелязала съм че се случва, когато ми е много студено, не знам защо.
Онзи ден много се изплаших, прибирах се от рабора и по пътя почна ужасно много да ме боли стомахът, Направо се прививах от болка. Едвам се прибрах, помислих си че ще раждам,  нали не знам какво чувстваш при раждане/контракции:( Но се оказа много лошо разстройство. Не знам от какво се получи, нищо необичайно не бях яла. Много се притесних, пих Но Шяа и махнезий и се поуспокоиха нещата. На другия ден нищо ми нямаше. Сега не знам  какво предизвика всичко това и какво да избягвам...
Отделно не мога да вървя много, преди време имах прищипан нерв и пак започна да се обажда. Усещам  как ме боли нервът и се спуска по кракът, пвно пак се е възпалил. Лошото е че не мога да пия и да се мажа с нещо. Понамазах се с магнезиево олио,  дано помогне малко:(
Напоследък направо съм се превърнала в някаква развалина, появяват се всякакви болежки. Не съм свикнала  да се пазя, все гледам да се правя всичко сама и не търся помощ, но имам чувството, че май нещо прекалих напоследък и ми се отразява...

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 22:02 от Alekscheee

# 608
Гърдите ми така и не пораснаха особено, чувствам се малко прецакана 😃 иначе чувствителност при студ си имам и от преди, та сега съвсем си се появи.. и аз вече трудно се навеждам и още по-трудно се изправям, онзи ден боядисвах и вечерта все едно ме беше газил валяка. В средата на 26гс съм.
Бебока взе да реагира на шум при мен, снощи си правихме караоке с баща й и явно я събудихме.беше толкова впечатлена, че се въртя като пумпалче поне час. Татко й се чудеше как може да се движи толкова бързо във вода, той като плувал ме можел да прави такива резки движения...

# 609
Гърдите ме боляха в началото. После спряха. Тук от няколко дни ме боли самото зърно , едното, доста силно, не знам защо, но е влудяващо. Появява се и онова изтръпване, мравучкане , което има и при слизането на кърмата, та няма да се учудя ако лека полека се подготвят и да има някоя и друга капчица в някой момент. Още е рано, обаче.

# 610

Аз съм в 26+4, досега не са ме боляли гърдите, пораснаха с един размер (нищо вълнуващо за мъжа ми).
Качила съм до сега 7кг.
Последните 2-3 седмици се чувствах тромава, имах и дискомфорт в кръста, но тези дни нещата са доста по-добре, чак ме е страх да се похваля. Относно коланите за бременни, не мисля да взимам. Много облекчават, със сигурност, но и дългото му носене отслабва мускулатурата на корема и кръста. В по-тежките дни ще заложа на кинезиотейп.

# 611
Относно покупките аз също правя списъци в момента на нещата, които си харесвам, някои взимам директно. На мен ми личи доста вече в 26г.с., наддадох солидно с 10+ кг и хората познават, че съм в други обстоятелства. Снимки засега не съм си правила, но обмислям като напредне още малко бременността да отидем с таткото да се щракнем при някой фотограф. Само за нас си, спомен от първата бременност. Ние не възнамеряваме да качваме снимки или (живот и здраве) да споделяме раждането. Само на роднини и близки приятели може да пуснем някоя друга снимчица.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 12:48 от Анонимен

# 612

Аз съм в 26+4, досега не са ме боляли гърдите, пораснаха с един размер (нищо вълнуващо за мъжа ми).
Качила съм до сега 7кг.
Последните 2-3 седмици се чувствах тромава, имах и дискомфорт в кръста, но тези дни нещата са доста по-добре, чак ме е страх да се похваля. Относно коланите за бременни, не мисля да взимам. Много облекчават, със сигурност, но и дългото му носене отслабва мускулатурата на корема и кръста. В по-тежките дни ще заложа на кинезиотейп.
аз чувствам тромава вече и като ходя ме болят краката и кръста нощем не мога да спя добре ръцете и краката ми изтръпват и не смея през деня сама да излизам на далече само с някой а как ще бъде до деветия месец незнам

# 613
И на мен сякаш все още не ми личи толкова, като съм с по-широки дрехи и нарочно нося клинчета/тесни блузи, ако отивам на място с много хора Joy Да не ме бутне някой Wink

За колиграмите - вече съм качила обратно, това което бях свалила в началото, около 4 кг. Надявам се да не кача повече от десетина до края, за моето тегло/ръст пише, че това е препоръчителното.

За снимките от изписването съм на същото мнение, няма да ги качвам никъде, ще са си само за нас. Мисля да си направя няколко снимки в парка, като ми порасне коремчето още, и от тях може да пусна една в нета. Не мисля да нося грим в болницата, но аз по принцип рядко се гримирам.

Помисли си за грима Grinning И аз много рядко нося, но в родилното освен че скоро си родила и се възстановяваш, и минават разни визитации, прегледи, а у. Аз изобщо не можех да се наспивам в 5те дена, където бях там с каката. Съответно си носех руж, молив за очи и спирала, не за друго, а за да не приличам на жив мъртвец Grinning Защото на снимки, тия неща изглеждат около 1000 пъти по-трагични от на живо, а все ще искате да си направите някоя друга снимка за спомен.
Иначе по темата - дрехи за бременни ще нося аз. Ако си взема държавния след 4 дни, дипломирането ще ми е декември, та мисля да си взема една по-прилична рокля за бременни за тогава, и да я дублирам и на изписването.
За бебето ще приготвя, както и с голямата, нормални, ежедневни дрешки - боди с дълъг ръкав, чорапки и отгоре пижамка. Имам едно плетено одеалце от баба, в него ще го завием, и една шапчица, и е готов.
Дъщеря ми в същото одеалце я изписаха. Акушерката я уви (много красиво беше) като дюнерче направо, виждаше се само 1 личице, шапчицата и одеалото. Та от тези комплекти за изписване, файда много няма, особено в студено време.

# 614
Мен въобще не ме интересува как ще изглеждам около раждането, само ме интересува как то самото ще мине..
Тук в Белгия посетителите започват да се стичат в болничната стая веднага след раждането. Затова съм решила да запазя моето в тайна, да допусна само родителите ни и брата на мъжа ми със семейството му, както и най- добрата ми приятелка, която е и кръстница.
Винаги има време и място за снимки, просто мисля, че в такъв момент едва ли ще ми е до това и пък ми изглежда малко прекалено в болница и с грим...не че не обичам да се гримирвам, но дори откакто съм бременна ограничих почти напълно, за да не действам на бебчо с разни химии и вредни неща.

Общи условия

Активация на акаунт