Румъния - 3-та тема

• 87 245
  • 843
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
Уточнете от коя магистрала слизате!

# 151
Пускам линкове къде ни водиха нашите румънски приятели. Някои забележителности са всеизвестни, други са обсъждани тук. Първите 2 линка са на исторически ханове. Единият е действащ ресторант, а вторият е превърнат в магазинчета за арт консумативи.
Паметник на Дракула, някъде в центъра е
Скрит текст:
Атенеума
Парламента, няма да пускам линк. Триумфалната арка.
Ресторантът Кару ку бере. Беше ни представен като туристическа забележителност:
Скрит текст:
Църквата свети Спиридон, много е красива на живо.
Изключително красива книжарница
Кралският дворец
Покрити пасажи виенски стил.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 00:51 от Анонимен

# 152
За храната - мичита Simple Smile (кебапчета с чесън, специфично е)… меса и скари, Чорба де бурта за големите мъже. Имат хубави тестени изделия по пекарните - аз ги харесвам.
Не мога да препоръчам мяст - всеки път е различно. Но в Стария град има страхотни ресторанти. Там са и Виенските пасажи.

# 153
  • София
Уточнете от коя магистрала слизате!
Хемус

# 154
  • In transit
За храната - аз не бих ползвала организирано. Моят тинейджър е по-малък, но KFC не пропуска или Пица Хът. Аз и ММ харесваме някои типични румънски неща за хапване, но не липсва и интернационална кухня по заведенията.
За яденето вече прочетох някои неща от предни страници и си ги записах за търсене. Ще съм благодарна, ако и ти споделиш какво харесвате, все пак сте там наблизо и имате повече впечатления.
Моят тийн яде доста неща, но точно шкембе и мамалига няма да иска.
Ако не му харесат мичитата, навсякъде предлагат пържени картофи, бургери и много вкусни пици. Simple Smile

# 155
  • София
Моля, да споделите удобни места за паркиране в Букурещ. Има ли все още безплатни паркинги или вече всичко е платено? Идеята е да отидем с кола до Букурещ, да я зарежем някъде на паркинг и да се разходим из центъра.

# 156
Моля, да споделите удобни места за паркиране в Букурещ. Има ли все още безплатни паркинги или вече всичко е платено? Идеята е да отидем с кола до Букурещ, да я зарежем някъде на паркинг и да се разходим из центъра.
Ние паркираме на закрития платен паркинг на Grand hotel Bucharest. Голям, широк, близо до стария град.

# 157
Трябва ли задължително на паркинг да се паркира?Няма ли такива места като нашата синя зона из уличките?Преди имаше едни чичковци,които събираха пари за паркиране...сега как е...и аз се интересувам.

# 158
  • София
Намерих ето този сайт с интерактивна карта на всички паркинги в града.
https://parkingbucuresti.ro/
Срещнах и на няколко места новина, че от миналата година няма вече безплатно паркиране, а градът е разделен на три зони, подобни на нашата синя и зелена зона, но за съжаление информацията е само на румънски и не намирам информация дали има ограничение колко часа може да е паркирана колата във всяка зона. Ще се радвам ако някой е ходил скоро и е паркирал в центъра да сподели.

# 159
И мен ме интересува въпроса с паркирането в центъра. Когато разглеждах хотелите ми направи впечатление, че не предлагат парко места. Предполагам, че има вариант за плащане паркинг на ден а не само часово

# 160
Август 2022 разчертаваха нови зони и места със свободно паркиране минаваха към платените.
Поне ние не видяхме опция да плащаме на ден. Но имахме късмет за мястото на настаняване - беше разчертано, но имаше няколко дни до пускането на зоната и при наличие на място паркирахме безплатно.
С малко повече обикаляне се намира човек къде да спре законно.
Местните спират и в нарушение, но ако е с друг номер колата при подобни обстоятелства ще има скоба и глоба.

# 161
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Планирам посещение в Букурещ и Термите през май. Това ще бъде 2 дни преди 15-я рожден ден на дъщеря ни. Тя е доста висока и с телосложение на жена. Предполагам няма да е проблем да я допуснат в Палмс. Ще останем две нощувки. Предвид проблемът с паркирането се чудя дали да запазим място за настаняване близо до Термите и да ходим до центъра с градски транспорт или някъде в широк център да резервирам. За посещение съм набелязала три музея - на селото, по естествена история и геоложкия, както и разходка из стария град, покрай парламента и арката.

# 162
Щом има навършени 14 год, което се доказва с показване на ЛК, ще я пуснат , независимо как изглежда. За настаняване близо до Термите сме ползвали няколко пъти La livada,  има ги в букинг, може да разгледате. До центъра винаги ходим с колата,за обществен транспорт не мога да помогна,но виждам автобусите минават начесто в този район.

# 163
Дали ще ви пуснат ще разберете на момента.
На нас никой не ни поиска лични карти или паспорт може би защото бяхме с онлайн билети, не знам.
Сега нещо се пише във фейсбук групата за Румъния, че вече нямало онлайн билети. Не знам..

# 164
Август 2022 разчертаваха нови зони и места със свободно паркиране минаваха към платените.
Поне ние не видяхме опция да плащаме на ден. Но имахме късмет за мястото на настаняване - беше разчертано, но имаше няколко дни до пускането на зоната и при наличие на място паркирахме безплатно.
С малко повече обикаляне се намира човек къде да спре законно.
Местните спират и в нарушение, но ако е с друг номер колата при подобни обстоятелства ще има скоба и глоба.
Не е хубаво наистина да се рискува да се спре уж на свободна зона и да ти сложат някой скоба...То някой път се оказва,че нещо неправилно си паркирал и край...Въпроса е,ако иска човек съвсем честно да си плати някаква синя зона /ли е каква е незнам/,как става?Машини ли има,смс ли се праща...това се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт