Вегетарианска тема - 17

• 61 070
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
# 646
# 647
Бианка, тази рецепта дали ще се получи добре и с булгур вместо кускус?

# 648
В тази жега се радвам, че съм с климатици, че сутринта като готвех и стана Ад у дома. Домочадието избра за обед да им направя пълнени пиперки с кайма, но аз нали не ям месо за мен направих втора тава с пълнени с кафяв ориз, сушени манатарки, пачи крак и челадинки. Обожавам сушени гъби и редовно има в хладилника. Като се добавят подправки и още зеленчуци и стават много вкусни. Към тях правя сос от прясно с кисело мляко и яйца като добавям от образувалия се сос от пиперките в тавата.

# 649
какво мислите за соевите продукти ?
Купих шницели , но не знам как да ги направя ,освен панирани , иска ми се нещо по- в сос някакъв или знам ли и аз ...Ако някой има идея, ще съм благодарна да я сподели Simple Smile

# 650
румид аз съм правила с натрошена соя много хубава мусака.
Иначе ние не купуваме имитации със соя. Плзваме си соевите блокчета както ги продават и си измисляме рецепти с тях , но имитациите не ни печелят нас лично.
На мен също ми се е заприготвяло нещо със соя, но имам гостенче за няколко седмици и не мога да разтегна гладилника за всички вкусове , така че ще почакам. Но ми се дояла мусака със соя и патладжан.

# 651
Аз правя кавърма от соеви кубчета или нарязани соеви шницели за ММ като пости. Доста прилична става. Сварявам кубчетата в зеленчуков бульон и от там нататък готвя като нормална кавърма. Гарнирам с варен ориз или постно картофено пюре (варени картофи+вода от варенето+подправки).

# 652
Супа от леща и киноа с много чесън, къри + екстра куркума, дафинов лист и сусамено олио. След 4 седмици ваканция и ядене по кръчми не искам да поглеждам нищо различно от таратор, домати и постни леки манджи!

Бианка, снимаш великолепно! И другите момичета постват много красиви снимки, но ти определено си си изградила стила!

# 653
И аз правя мусака с натрошена соя, в началото малкото дори не се усещаше, докато един път не видя да я приготвям. На по- големи парчета не съм пробвала, но идеята за кавърмата ми се вижда също добра Simple Smile

# 654
Agent Provocateur и аз съм на леки неща в тази жега . В София мъжа ми си е взел мишмаш в някакво заведение и е изкарал следващите дни много зле. Предполагам яйца. Т.е. не е безопасно в жегите мишмаш. Затова смятам сега да му направя един домашен мишмаш за обяд Simple Smile

# 655
Simple Smile)))) харесва ми чувството ти за хумор, Бела! Но пожали човека все пак! Вместо бг мишмаш можеш да му направиш шакшука Simple Smile))))

# 656
май нещо подобно ще стане защото го сложих на еър крисп във нинджата

# 657
мама-Ени, за арабския булгур или нашенския с натрошено жито питаш? Предполагам, че ще се получи вкусно. Обикновено готвя орзо, като използвам техниката на приготвяне на ризото и когато е ароматен бульона се получава чудна гозба. Има нещо в текстурата на орзото, което много ни харесва при ядене.

Agent Provocateur , благодаря много за хубавите думи!
И у дома таратора е често приготвян, дори и като освежаващо питие, вместо сок, само че го правя в блендера и го пием в чаши.

румид, шницели рядко приготвям, но може да направиш както се прави винен кебап( соеви хапки и кладница приготвям по тази рецепта) с гарнитура ориз или пюре-картофено или от целина.

От пътуването ми си взех маракуя и и се насладихме в няколко десерта. Единият е тази - Кокосова панакота с маракуя

Крем супа от лилави картофи

# 658
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Супа от леща и киноа с много чесън, къри + екстра куркума, дафинов лист и сусамено олио. След 4 седмици ваканция и ядене по кръчми не искам да поглеждам нищо различно от таратор, домати и постни леки манджи!

Бианка, снимаш великолепно! И другите момичета постват много красиви снимки, но ти определено си си изградила стила!
Как я правиш тази леща? Simple Smile

# 659
След равиолите със спанак и доматен сос за обяд за вечеря съм приготвила нещо любимо и бързо - пълнени пиперки със сирене (като чушка бюрек, но не ги пържа). Тавата е в хладилника и по-късно ще включа фурната. С една салата от домати малките ще имат вечеря. Ние сме на градинско парти, на барбекю. За мен ще има домашни зеленчуци в изобилие. Друго не ми трябва 😀

Общи условия

Активация на акаунт