Вегетарианска тема - 17

• 60 859
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте! Скоро не съм писала. Аз съм вегетарианка от години и имах притеснения, тъй като бях доскоро бременна. Нямах проблеми с бременността, вземах грахов протеин на прах последния месец. Беше ми изписан млечен, но ми беше много противен. Към момента не ям и млечни продукти.
Интересно ми е тези от вас, които сте имате деца, въведохте ли месото? Давате ли им да го ядат?
Аз съм вегетарианка от 12г., мъжът ми също стана покрай мен и вече от повече година не консумира месо и риба. Не съм го карала, това си е негов избор, навън преди е ял месо по заведения, но вкъщи като не се готви и в един момент просто спря да изпитва нужда. Детето не е захранвано с месо и риба, на две години е. Живеем в чужбина и няма детска кухня, но в България примерно има частни кухни с вегетарианско меню и като се приберем взимам от тях. В  голяма част от частните градини също се предлагат различни видове менюта и няма проблем. Изследванията са ни перфектни, включително на малката, когато правихме профилактични. Но наблягаме доста на млечните, ядки, бобови, авокадо, мъжът ми и малката хапват и яйца, аз  рядко, защото не обичам.
И за да не е съвсем извън темата да споделя и менюто. Детето закусва качамак, обядвахме тортелини пълнени с гъби и доматен сос,  за вечеря за нея имаше крем супа картофи и пащърнак, а за нас веган стек и микс зелени салати с чери домати, моцарела, краставица, авокадо и дресинг манго къри.

# 736
Вчера :
супа от спанак с елда
салата от цвекло и моркови+хрян
ябълки
картофени кюфтета
веган тарт с фъстъци
Днес:
супа от броколи, тиквички, листа от салата, пащърнак
фалафели със сос от кисело мляко+сусамов тахан, поръсени с магданоз
протеинови блокчета за десерт
боровинки
за вечеря :
кисело зеле с боб
люти чушки
накисната елда с орехи и мед

# 737
Дъщеря ми е на 2 години и 4 месеца и никога не е опитвала месо и риба. Развива се перфектно за сега, дай Боже и за напред да е така. Не ходи не ясла не знам как ще процедираме като дойде това време. По време на бременността трябваше да приемам протейн, не протестирах защото бях много рискова бременност, но в един момент поисках да  ми изпишат растителен и чак като почнах да прием растителен имаше реален ефект от приема му. Не знам дали защото организма ми е свикнал, но после доктора каза, че все по-често му прави впечатление, че растителния е много по-добър от другите.

# 738
Честита Баба Марта! Вегетарианка съм повече от 25 години, децата си родих и изгледах без месо, яйца и риба. След първото раждане хемоглобинът ми беше паднал доста, но бързо се възстанових. Не сме имали проблеми с дефицит на нещо или други здравословни проблеми. Сега децата като пораснаха, те си решават какво и как да ядат, но знаят, че вкъщи не готвя месо. Иначе последно готвих супа от картофи, моркови и целина, нахут със спанак и домати и обикновена бисквитена торта.

# 739
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Вегетарианка съм от няколко години и правя кръвни изследвания,като задължително изследвам б12.Никога не съм била в дефицит. Дори по време на бременност с близнаци.
Вкъщи се яде само (и ежедневно) телешки пържоли/кайма и пилешко филе. Не ми пречи да готвя месо и никога не бих настоявала моите лични хранителни предпочитания да са такива и за децата ми.Когато порастнат сами ще си преценят.

# 740
В неделя имах рожден ден. Хапнахме тортата в градината.

Бадемов дакуаз с шафранов крем и ванилия

# 741
Истинска красота! Предполагам, не по-малко вкусна!

# 742
ginger37, благодаря! Вкусна беше и не остана.

Днес споделям този   Хляб с просо- само с 2 основни съставки
и в блога

# 743
Тази година, първото теменужено нещо, което приготвих е тази рецепта.

Теменужено масло

Яхния от кладница с червено вино и хвойна

# 744
В неделя бях за коприва и набрах доста. Веднага като се прибрах направих супа, днес- кюфтета, и за утре баница. Естествено всичко с коприва.

Копривена супа

Копривени кюфтета

Бъркана баница с коприва

# 745
# 746
Яйцата, които боядисах в четвъртък, надявам се и утре да успея, докато чакам козунаците.

Велкиденски яйца в топли нюански с естествени багрила

# 747

Ето моите козунаци, използвах брашно на Мливо, с кокосово мляко и масло са. Сложих и малко кисело мляко, но са без яйца.

# 748
Bianka, такъв нечовешки естет си! Снимките ти са наслада за сетивата!

И моите яйца, абсолютно неестествени, но пък шарени!

# 749
Agent Provocateur Sparkling Heart Благодаря ти!

Голямата ми страст- дивият чесън и неговото събиране. И тази година си набрах , подарявах листа и готвих и приготвях разни неща с него.

Крем супа от левурда

Правих и тази торта наскоро, абсолютно същата, само кремът стана по-ягодов и по-розоов.

Спаначена торта с пълнеж от маскарпоне и ягоди

Two Hearts

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 20:24 от BiankaD

Общи условия

Активация на акаунт