Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 398
  • 442
  •   1
Отговори
# 180
Според поста ти си нормално привързан към майка си, но приятелката ти беснее. Защо е такава реакцията й и какви са й доводите? Или приятелката ти е чалната, или има причини, заради които е с такова отношение към майка ти.

# 181
От какво конкретно се оплаква приятелката, не става ясно. Мъжът ми също ходи веднъж седмично у майка си, ако се наложи минава и понякога след работа. Тя е сама  вдовица и има нужда от помощ. Моята майка също. Това не е причина някой да влиза я лудница.

# 182
8 години са немалък период от време. Защо за тях не се е превърнала в съпруга и майка на детето/децата ви?
Иначе моят мъж не е идеален, но отнешието му към родителите ми е било и е идеално. Ако ми каже да ходя на психолог, за да ги зарежа ще е краят.

# 183
  • София
Психолог няма да ѝ помогне, просто защото, той няма да ти обясни, че така не трябва.

Пенсионер не значи сициално слаб, майката може спокойно да работи, ако не болна.

# 184
Психологът не е рефер, пак да напиша. Той няма да отсъди кой е крив, кой е прав, и да издаде нареждане изгубилият спора да се промени в угода на другия.

# 185
Майката на Otus може да не е цвете за мирисане, но не видях той да държи насила да се срещат двете жени. Май живеят отделно и никой не я кара насила да се срещат. Тогава такива претенции чак да не се вижда с майка си ми бият на патология. Аз бих я оставила да си търси кръгъл сирак, без майка, баща, братя и сестри.

# 186
Търсещият психолог, не ставай чехльо. Натам отиваш. Rolling Eyes

# 187
Виждаме се на няколко месеца,  не се навирам в работите им, но няма да мие  приятно снаха или приятелка да забрани да се виждат с мен синовете ми  при желание и ли моя нужда да ги принуди.
 Колкото да не съм харесвана примерно, не е редно да забранява някой , големи хора са в състояние да преценяват сами , не под давление.  Самото искане и за психолог си е неадекватно ,като не и изнася на дамата , има други мъже ,този държи да не прекъсва отношения с майка си.

# 188
  • София
Ако изпълниш ултиматума й, тя няма да те уважава. Всеки нормален човек знае, че не е редно да зарязва родител заради искането на партньор. А ако го направи, тогава губи не само уважение, а и самоуважение. Ако толкова иска, тя да зареже майка си.

# 189
Майка ми е добронамерен и толерантен човек, много често и към хора, които въобще не го заслужават. Моето обяснение за ситуацията е стремеж за налагане и борба да няма конкуренция за времето ми. Може би заради предубеждение към синовете на самотна майка и към тези със силна привързаност към майката...

# 190
  • София
Твоето обяснение си е твое, мнението ти какво е?

Да не си мъжа на авторката?

# 191

Да не си мъжа на авторката?

Това не го разбрах.

# 192
А пращането на собствения избор на психолог да се оправи редно ли е?

# 193
  • София
Редно е, ако има нужда.

# 194
А на база какво се решава, че има нужда. Защото ако мен половинката ме накара да спра да контактувам със майка ми и ме прати на психиатър, това ще му е последния съвет към мен.

Общи условия

Активация на акаунт