Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 420
  • 442
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Има само и единствено значение, дали мамин е възпитан като мъж или като мутка. И дали мамина е пуснала полата, преди да се хване за панталона на мъжо.

# 136
  • София
Абсолютно. Грам не харесвам свекъра ми, от години нямам контакт с него и няма проблем с това. Определено не взех "целия комплект".

# 137
Абсолютно. Грам не харесвам свекъра ми, от години нямам контакт с него и няма проблем с това. Определено не взех "целия комплект".
И аз тъй, само че гледам да не контактувам със свекърва ми.
Ако бях започнала да избирам не само мъж, а и родителите му, до сега да съм мома с момите... Wink

# 138
Анди, туй преди 100 години е имало значение.

# 139
  • София
Тези сто години никога не са свършвали. Винаги важат тези неща, освен ако човек не е кръгъл сирак. Дори само тук да отгърнеш повечето теми, винаги в един момент става въпрос за проблеми между снахи и свекърви, тъщи и зетьове и подобни конфигурации. Хората не се променят, дори да живеят на хиляди километри един от друг, семейните връзки тежат, дори когато са хлабави или са прекъснати или не съществуват - дори с липсата на връзки между млади и стари пак става проблем именно заради липсата, тя влачи други последици в двойката. Драмите са едни и същи , защото човешката природа си е все същата.

# 140
  • София
Аз с мекотело, което не може да каже “суз” не бих се взела, па не знам.
Сега, ако съм расла в някаква селска олелия с вуйни, баби, прабаби, чичовци, снахи и Сие и за мен това са нормални отношения, като нищо бих се навряла на същото да се бора за чергите.
Но не съм.

# 141
  • София
Прекъсването на връзка може да е проблем, но определено е за предпочитане, когато непрекъсването е по-голям проблем.

# 142
  • София
И на партньора хич няма да му стане приятно, че прекъсваш връзка с неговите родители или очакваш той да я прекъсне. Това ще стои в крайчеца на ума му и ще излезе наяве в най-неподходящия момент. Никой не обича родителите му да са пренебрегнати или да се прекъсват връзки с тях заради нехаресване, дори към момента да поддаде. Добри или лоши родители, всели се идентифицира с тях в някаква степен. Ако той поиска същото от теб как ще се чувстваш? На мен би ми станало много мъчно и обидно.

# 143
  • София
Ако сам не разбираш, че родителите ти са отровни и за теб и за семейството ти - страдай колкото щеш. Ама мен да ме обвиняват като страничен човек -просто няма как.

# 144
  • София
Мъжът ми определено не подскача от радост, че нямам контакт с баща му. Но със сигурност нямаше да подскача от радост, ако не ги бях прекратила, а баща му се опитваше да ми дава наклон и да ми се бърка в семейството. Тогава щях да реагирам доста остро, при това често и мъжът ми щеше са е доста по-недоволен от сега. Да не споменавам, че тогава И аз щях да съм недоволна (много меко казано). Та, в общи линии, прекратяването на контакт ни спести много по-големи драми.

# 145
  • Бургас
Първо, ако партньора ми може да каже “суз” и да реже, хубаво бих си помислила какво става, ако аз нещо не го кефя винаги. То няма какво да мисля. “Суз” и шут.

Отровата на родителите, както я наричате е съвсем разлино усещане. Толеранса към отровноста на моята майка и тази на мъжа ми дали е еднакъв за мен? Колко точно нагло парче трябва да съм, за да искам от мъжа си да “отреже” майка си? Сериозно питам?
Знаете ли какво ще му се случи, ако някога иска да направя това с майка си? Ще излети с 200. И то не заради майка ми, а защото е посмял да иска от мен нещо, което аз не съм решила, че искам и ми чупи стойки. Има пълно право да не общува с нея, но не и да му търпя странични емоции и фасони по въпроса. Факт е, че нито майка ми, нито свекърва ми прекрачват граници и може би затова съм толкова рязка.
С бившата ми свекърва имах огромни проблеми, но за щастие вече ги няма Simple Smile Хем се месеше без мярка, хем и сина и мълчеше. И пак не исках да я отсвири, де.

Ето тук съм щастлива жена: достатъчно разбрани сме в конфигурацията и такива проблеми нямаме. Разбиране и толеранс.
“Суз” и шут пазим за чужди хора, не за наши.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 00:57 от MeMyselfI

# 146
  • Наблизо
Моята свекърва е ужасна.Обаче общувам с нея,ако дойде на гости.Държа се любезно,прилично...и лицемерно,но няма как.Не очаквам мъжът ми да я отсвири,но аз съм поставила граници за мен.
ММ не е много доволен,защото е свикнал да й прощава,но все пак е достатъчно нормален да е наясно защо аз имам нужда от граници.

# 147
  • София
Защо се разглежда, че някой трябва да командва и друг да му върви по свирката?
Говорим за големи, разумни хора, които са направили изборите си и следва да държат на тях.

Малко ми е като в темите за отровните родители и инцестните отношения. Родител, по-скоро човешки отпадък, обаче авторите се натискат - майка ти е, баща ти е, това е НАЙ-ДОБРОТО, което можеш да получиш.

# 148
  • София
Защото така се получават нещата, когато има конфликт или непоносимост, особено ако има двама доминиращи - единият е партньорът, а другият е някой от родителите. Партньорът иска той да доминира и съответно иска да отстрани родителя, но не сам, а да накара партньора си да каже суз на родителя си. Така победата е пълна, ръцете са чисти (той сам така реши, аз не съм го карал/а), а като бонус има и леко удоволствие от собствените умения.

# 149
  • София
Ами не, не се получава (винаги) така. Всеки има глава на раменете си. Ако я ползва само за красота, сам си е виновен.

Общи условия

Активация на акаунт