Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 181
  • 442
  •   1
Отговори
# 120
Аз нито съм твърдяла, че съм идеална, нито че нищо не може да бутне душевния ми мир. Аз споделям моя опит и мнение по темата.

Пасивната агресия и личните квалификации помагат ли ти за постигане на душевен мир или са само израз на неумението ти да комуникираш, да обсъждаш мнения, различни от твоето и да намираш логични аргументи?

# 121
Вяра, а защо само майките на синове? Част от проблема идва оттам, че на дъщерите, като се омъжат или се изнесат да живеят с мъж, се гледа сякаш вече са в чуждо семейство и липсата им в дома се приема за нещо нормално и далеч не толкова драматично. Затова конфликтите с тъстовете са по-редки. А на синовете се гледа като на непрежалими и вечно наши си, и затова е голяма мъка, ако са самостоятелни. Българи от старо време…

# 122
  • Бургас
Значи убийте ме, но нямам никакво желание да се меся на чужди къщи и да гледам бебета отново. Грам.
Двамата си ги гледаме децата сами. И финансово и физически. Имаме някаква помощ, ако се налага, за да отидем на работа и т.н. Но никога не съм оставяла дете в Петък, за да си го взема в Неделя. Никой не ми ги е гледал лятото и т.н. Никой не ни дава пари и т.н. Неспирен купон е. Вече 18 години и ще продължи поне още 12. (Децата са с голяма разлика). Това ще са 30 години.
Искам като станат големи да си хванат пътя и да се приключва с гледането на деца.
Не ми се дават акъли как да се подреди къща, как да се бърше бебешки дупарник, как нам кво си там. Просто не искам. Или пък някой от тях двамата(децата) да ми държи сметка аз какво правя, ще правя и т.н.
Всяко дете, независимо от пола си е хубаво да излезе от дома на родителите си много преди да реши да създава семейство. Дали ще или няма да създава семейство си е негова/нейна работа. Те стават индивидуални бойни единици и имат право да живеят както и с когото намерят за добре. Ние можем да помагаме, ако те пожелаят и ние сме съгласни.
С една дума и за крокодили да се оженят, техти са си. Само да не се налага аз да се занимавам с крокодилите повече от прилично допустимото. И момичета да ми бяха децата, пак същото щях да напиша.

***от сега усещам как ще съм оная дет по цял ден нищо не прави и не си гледа и внуците. Ако се падна на снаха гледана от баба си.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 13:10 от MeMyselfI

# 123
Прочетох горния пост 5-6 пъти, защото до такава степен се припокрива с моето мнение, че чак се зачудих да не би да съм го писала аз.

# 124
  • София
Сложете ме и мен там, че ме мързи да пиша.

Обобщено - и малката чума и царчето знаят, че техният дом е мой дом.

# 125
Каквото и да пишете,отношенията се променят.Дори при най-добрата снаха и най-добрата свекърва.А повечето случай не са такива.Синът неминуемо ще държи повече на семейството си и така трябва,снахата ще гледа да го отдели ,за да не му губят време и ресурси родителите.

# 126
Тънка работа е това, не е за всеки. Който възпитава свободолюбиви и самостоятелни синове, ще усети и сладкото, и горчивото.
Вяра, а кое е горчивото?
На мен ми се струва идеално: свободолюбив, самостоятелен и знае, че може да разчита на майка си, само дано не се налага.

# 127
Каквото и да пишете,отношенията се променят.Дори при най-добрата снаха и най-добрата свекърва.А повечето случай не са такива.Синът неминуемо ще държи повече на семейството си и така трябва,снахата ще гледа да го отдели ,за да не му губят време и ресурси родителите.
Но това е съвсем нормално. А човешките отношения не са константа. Те еволюират и това също е съвсем нормално.

# 128
  • София
Синът следва да си държи повече на неговото семейство, дет си е свил, не на моето, което съм си свила аз.
Кви са тия борби за надмощие?!

# 129
На неуверени хора без грам самочувствие.

# 130
  • волно калдъръмче
Аз нито съм твърдяла, че съм идеална, нито че нищо не може да бутне душевния ми мир. Аз споделям моя опит и мнение по темата.

Пасивната агресия и личните квалификации помагат ли ти за постигане на душевен мир или са само израз на неумението ти да комуникираш, да обсъждаш мнения, различни от твоето и да намираш логични аргументи?
Да получиш комплимент и да се усъмниш в добронамереността, е напълно естествено. Животът е многолик и всеки има някакъв опит, достоен за уважение.

# 131
  • София
Даже снахата да е животно, това е животното, което синът си е избрал. Маман не би трябвало да взима думата по въпроса.

Същото важи и за родителите му - снахата си е избрала сина на тези родители, той е техен продукт, така че няма “не ги харесвам”. Вземаш целия комплект. Simple Smile

# 132
  • София
Харесването не е задължително, но пък възпитанието - да. Двустранно.

# 133

Същото важи и за родителите му - снахата си е избрала сина на тези родители, той е техен продукт, така че няма “не ги харесвам”. Вземаш целия комплект. Simple Smile
Нали казват, че човек не си избира роднините. Още повече важи за рода, с която се сдобиваш поради чужд избор. Може да се случи да не си допаднете, а може и съвсем да не си допаднете, но тогава се стремиш да ограничаваш щетите.
От гледна точка на майката на момче, както е поставена темата, би трябвало щастието на сина да е на първо място. Но както той го разбира, а не както майка му го разбира.

# 134
  • София
Когато не си допаднете бракът е в риск. Това е тлеещ конфликт, студена война, която ще се превърне в гореща в един момент. Затова не вярвам особено в приказките как е важно да се разбираш с човека, когото си избрал и родителите нямат значение. Родителите имат значение и връзки, които са благословени от родителите на младите имат много по-големи шансове да просъществуват в сравнение с тези, при които едните родители не се разбират със снахата или зетя. Колкото и да се прикрива чувството на неприязън с добро възпитание, животът поставя хората в някакви ситуации, в които всичко гръмва - младите раждат деца, тези деца ще общуват с бабите и дядовците, които пък имат своето виждане за отношенията си с внуците, има и материални неща, които се намесват.

Общи условия

Активация на акаунт