Промяна на отношенията между син и майка при поява на снаха

• 21 402
  • 442
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Защото така се получават нещата, когато има конфликт или непоносимост, особено ако има двама доминиращи - единият е партньорът, а другият е някой от родителите. Партньорът иска той да доминира и съответно иска да отстрани родителя, но не сам, а да накара партньора си да каже суз на родителя си. Така победата е пълна, ръцете са чисти (той сам така реши, аз не съм го карал/а), а като бонус има и леко удоволствие от собствените умения.

Или партньорът иска нормални, здравословни, равноправни отношения с половинката, и не желае да попадне под доминацията на родителя. Аз в такива случаи казвам суз на кандидат-партньора, защото нямам намерение тепърва да го уча на здравословни отношения, междувременно ставайки част от неговите нездравословни. Много обаче решават да се "борят" да наместят нещата, което често си е упражнение по безсмислие и в крайна сметка им докарва единствено тормоз, че и накрая излизат те лошите и доминиращите. Не че ми пука каква ще изляза, но съм пас за такива борби.

# 151
  • София
А, защо родител иска да доминира в чужди отношения? Защо, с какво, не разбирам?!

# 152
Тя си го каза - защото върви в комплект със синчето.

# 153
  • София
Целият комплект не е само майката. Важи и за жената - мъжът й трябва да приеме също целия комплект, който върви с нея. Тук са родители, братя, сестри. Никога не е "аз и ти сме целия свят, други не ни трябват".  Всеки влиза в една връзка със собствената си семейна история и трябва по някакъв начин да се справя и със семейната история на партньора си. Иначе не става. Получи ли се разрив с родителите, нещата не вървят на добре.

Докато има доминиращи натури, ще има и игра на доминиране. Дори най-големите смотаняци имат амбиции да доминират, просто го правят по различен начин от откровено доминиращите.

# 154
Тези сто години никога не са свършвали. Винаги важат тези неща, освен ако човек не е кръгъл сирак. Дори само тук да отгърнеш повечето теми, винаги в един момент става въпрос за проблеми между снахи и свекърви, тъщи и зетьове и подобни конфигурации. Хората не се променят, дори да живеят на хиляди километри един от друг, семейните връзки тежат, дори когато са хлабави или са прекъснати или не съществуват - дори с липсата на връзки между млади и стари пак става проблем именно заради липсата, тя влачи други последици в двойката. Драмите са едни и същи , защото човешката природа си е все същата.
Да, бе...аз да не съм честната булка, навряна в къщата на свекъра и той да ме храни с неговата благословия и аз да целувам ръка ?

# 155
  • волно калдъръмче
Всяка млада булка има право да си мисли, че семейството се почва от нея.

# 156
  • София
Семейството се почва от нея, разбира се.
Жените не са кръпка към мъжовото налично семейство, стегнете се.

# 157
  • София
Разбира се, че нейното семейство започва от нея и мъжа й. Тя/той са излезли от семействата на родителите си и са създали собствено.

# 158
Всяка млада булка има право да си мисли, че семейството се почва от нея.
И е добре да го запомни че да го знае когато синът или щерката и се заженят.

# 159
  • София
Семейството започва с мъжа и жената. А не жената да чака мъжка рожба та да прави двойка със сина си. Прекалено много жени изживяват неосъществените си интимни отношения със съпрузите си чрез синовете си.

# 160
Ако някой е способен да каже на родителите си "суз", значи не става. А ако партньор иска другият да каже на родителите си "суз", значи той не става.
Всеки си решава за собствените родители, но с възрастта хората стават все по-малко склонни да ги отрязват, защото започват да осъзнават страничните ефекти за самите тях. Интересно, че досега точно хора, които са били много активни други хора да отрязват родителите си, самите те не смеят да отрежат своите и дори ги пазят зорко.  Малко на манипулация намирисва - запазвам своето, ти се отказваш от твоето и аз командвам. Изолиране на партньора от близките му роднини, за да няма "кой да му дава акъл и да ми мъти водата".
Не ти ли писна да обобщаваш на килограм? Може би имаш конкретни примери за хора, които са били активни други да отрязват родителите си, но пазят зорко своите? Или по навик говориш наизуст?

# 161
Дори във форума си личи кои са властните майки, които си отглеждат покорни момченца. Сакън ''лошите снахи'' да не им отнемат прелестните мамини златни момчета. Дами, стегнете се и оставете децата си да си създадат собствени семейства и да бъдат независими. Че с тази мания за контрол и все да става на вашето, четем все повече теми за разлигавени 30-40-годишни пикльовци, които не могат да се пуснат от полата на мама и си разбиват собствените семейства (ако изобщо успеят на първо време да заблудят някоя да ги вземе). Ако пък на тази възраст дори не са се отракали до такава степен, че да прилъжат девойките, може да сметнете това за ваша грешка във възпитанието им. Аман от мамини синчета и ненормалните им майки.

# 162
Дори във форума си личи кои са властните майки, които си отглеждат покорни момченца.
Не бих казала, че са властни. По-скоро са жени без собствена идентичност, които се реализират само чрез децата си. Достатъчно е да има донор на сперма и пари, който да ги остави на спокойствие да кудкудякат около яйцата си. Грешка, не им е достатъчно. Иска им се и останалите жени да са като тях.

# 163
  • София
То е лесно разрешаването на ситуациите с 30-40-годишните пикльовци - зарязваш и продължаваш. Не се оплакваш, че били такива. Като не ти харесва приключваш. За какво ти е мамино синче? Но интересно, че първо се хващаш с това мамино синче, а после се чудиш, че нещата не вървят. Чия е грешката - негова или твоя? Твоя, че си се хванала с човек, когото си очаквала да промениш или да доминираш, но нещата не са се получили.

# 164
Аз за радост си нямам такъв индивид. С такъв по никакъв начин не мога да се разбера, камо ли да съжителствам. Ненавиждам такива индивиди. Но ми прави впечатление, че сякаш в днешно време масово са такива. И да - наистина не са баш властни майките им, а по-скоро комплексирани, без собствен живот и собствени интереси и не знам - сякаш виждат в синовете си съпрузи ли, нещо друго ли, но не им влияят добре. Такива отношения за мен са крайно объркани и за това са виновни и двете страни - майките, че така възпитават момчетата си, и синовете, които и след пълнолетие продължават по своя воля да играят ролята на послушните мамини дечица.

Общи условия

Активация на акаунт