Колко пари месечно давате за храна?

• 28 569
  • 235
  •   1
Отговори
# 165
Аз кашкавали и сирена, масло, маслини, варива, когато мога купувам от Турция. Козе сирене си взех миналата седмица за 13лв/кг. Маслото не помня колко беше, но не повече от 15лв/кг, тук най-компромисното е 25. Много е скъпо всичко, направо не е за вярване. Турция не за всеки е опция, но на мен ми е удобно, аз съм в Пловдив. Пет пакета различни макарони съм взела, всеки за около 1лв, детето много ги яде, тахан за 6лв/600гр. Тук гледам да пазарувам плодове, зеленчуци и меса предимно. С яйца и картофи ни снабдяват от село.

Иначе да се върна на моя ориз, че видях коментар по-назад. 300гр. суров ориз си е над 900гр.сготвен, като му сложа акцент - зеленчуци, месо, си става количество.

# 166
С пет служителя и управител може да се върти и едър бизнес, но няма какво да ти казвам.
Да, да. 20к месечно е огромно вложение , което, по-важно, супер трудно се избива. Ако това е едър бизнес - наистина не казвай повече. Разбрах те още първия път.

# 167
  • София
Не, преиначаваш думите ми на прост пример.
Казах подробно мога да говоря за нещо, което ти познаваш проформа, а аз отвътре.
Дългосрочно.

Дано сега разбереш.

# 168
Съпругът ми работи в сферата на бързооборотните стоки - никъде по магазините няма надценка по-малка от 30% в областта, в която живеем. Търговците се опитват да компенсират с надценката свитото потребление, но се получава обратен ефект.

# 169
Гордж, изобщо не ти преиначавам думите. Казвам ти съвсем ясно, че нарочно спестяваш инфо и че си противоречиш. Само че с дадените данни мога веднага да ти кажа колко е максималният месечният оборот на предприятието, че със сигурност не е среден размер и че по никакъв начин не можеш да аргументираш цена от 5 лв на пакет кори. Сайонара и на тебе.

# 170
  • София
Кат завъртиш тия обороти ела се похвали. До тогаз - забавлявай се с наличното в ексел.
Сполай ти и на теб.

# 171
Мхм... и всеки месец в някой подфорум се пуска поредната тема как всичко е скъпо.

# 172
  • Mediterraneo
Всеки ден се потрисам от цените в магазините. Днес взех захар за 1,35, преди месец, когато съм вземала за последно, е била на евро... Прясното мляко стигна евро за литър, в началото на годината нямаше и 50 цента. И въпреки всичко, храната тук е по- евтина от Бг. Купувам си немско саламурено сирене за 9 евро, корите за баница по руските магазини наоколо са 2 евро все още за 500 г.

# 173
Всеки ден се потрисам от цените в магазините. Днес взех захар за 1,35, преди месец, когато съм вземала за последно, е била на евро... Прясното мляко стигна евро за литър, в началото на годината нямаше и 50 цента. И въпреки всичко, храната тук е по- евтина от Бг. Купувам си немско саламурено сирене за 9 евро, корите за баница по руските магазини наоколо са 2 евро все още за 500 г.
По поносими са цените от тук (разликата в заплащането няма да я коментираме) скоро купих отново 1кг.масло ами вече е на 26лв доставна цена. Преди година беше 19лв, дано има изход от тази спирала...

# 174
  • Варна
Млякото вече гони 5 лева в някои магазини... И като знам, че ще използвам една чаша за някоя рецепта и останалото ще вкисне и ще се хвърли, изобщо не купувам и подминавам такива рецепти.

# 175
  • here and now
Останалото мляко можеш да замразиш и ползваш, когато имаш нужда.

# 176
Прясното мляко стигна евро за литър, в началото на годината нямаше и 50 цента. И въпреки всичко, храната тук е по- евтина от Бг.
Вярно. 3-3.30 лв. е литър прясно мляко, ако не е на промоция. На промоция може да се намери за 2.60-2.70 лв.
Това със замразяването може да го пробвам.

# 177
Има прясно мляко по 500 мл. В бутилка или кофичка като кисело мляко.
Вкъщи на седмица отиват по 3-4л. Синът го пие като вода от хладилника, аз пия мляко с кафе.

# 178
  • Варна
Нямам място във фризера, а и не обичам да плащам за пресни продукти, които да консумирам размразени…
Знам, че има малки опаковки, но те излизат още по-неизгодно.
Иначе и аз много обичам и преди си го пиех като вода, направо от шишето, но вече не ми понася. Кафето също го пия чисто от години.

# 179
Тези по 500 мл. излизат още по-скъпо, около 4 лв. излиза литъра. Иначе са удобни, ако наистина не ви трябва повече и ще го хвърлите иначе. Във всеки друг случай е неизгодно.

Общи условия

Активация на акаунт