Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 104
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
MTZ , ще се справи детето.
   Наборът иска да ходи,защото не се чувства подготвен достатъчно.Той си избра УНСС и там изпитът е от някакви модули, а учителката готви за тези модули.
   Аз пак един малоумен въпрос - ако АЕ му е профил , матура ще държи на ниво В1 ли? Така са им казали днес в час по АЕ.
  Снощи до 2 ч е работил, сутринта ме закара докъдето имах работа и отиде да вземе две съученчки.Ама щом ми писа какво са казали в час , значи е бил на време, имаха първи час АЕ.

# 331
  • София
Ааа, не са всички. Но на младежът няма да му трябва оценката от ДЗИ БЕЛ.

# 332
  • София
На наборката й трябва оценката от ДЗИ БЕЛ, но и тя няма да ходи на уроци. Няма кога да смести и това просто.

# 333
  • тук-там
И на моята и трябва оценката от матурите, иначе нямаше изобщо да разсъждавам. И тя няма никакво време, но азвсе още критично гледам на нейните възможности да приоритизира.

# 334
  • София
И на моята и трябва оценката от матурите, иначе нямаше изобщо да разсъждавам. И тя няма никакво време, но азвсе още критично гледам на нейните възможности да приоритизира.

НХ или ЛГ й е по БЕЛ? Не че има значение..И в двата случая подготовката по БЕЛ ще е на ниво и си е права девойката да не иска да се претоварва Simple Smile

# 335
  • тук-там
Русалка, при Джалева е. Какво мислиш?

# 336
  • София
Моят юнак смята, че няма нужда от уроци по БЕЛ. Аз не съм толкова сигурна, ама пък колкото толкова ... Мисля да го натисна да решава тестове.

# 337
  • столицата
mtz, моята дъщеря постъпи точно както твоето дете иска и всичко беше наред. Нямам преки наблюдения върху  Дж., но като цяло преподавателките по БЕЛ в НЕГ са супер и подготвят на ниво.
Марулета, първият профилиран език е на ниво В2 и това е трудността на ДЗИ.

# 338
  • София
Някой подавал ли е заявление за академична справка с predicted grades? Питам специално за тях, защото от нашето училище са казали на дъщеря ми, че директорката не подписвала такива.

# 339
  • В светлината на слънцето
И наборката е планирала уроци по БЕЛ - било за всеки случай.

# 340
  • Варна
Относно БЕЛ и подготовката, господинчо много добре си знае , че му е слабо звено, особено след трите почти години онлайн обучение и дори искаше на индивидуални уроци да ходел , да се занимавали само с неговите пропуски. Майка му обаче тоз път не се втурна да му търси учителка и ще не ще миряса на школа.
Не знам все още дали ще му “ трябва” тази матура , но той матурите ги възприема като състезания и държи да има висок резултат.Като се сетя как се вълнуваше и от 10 класните . 😭

# 341
  • София

Точно така и моят. Тяхната учителка също е много добра, не че той няма нужда от подсилка, но не ще. Ама ако реши един ден да учи право вместо математика....

# 342
  • София
bora, моля ти се, пепел ти на клавиатурата! 😂😂😂

# 343
  • София

Точно така и моят. Тяхната учителка също е много добра, не че той няма нужда от подсилка, но не ще. Ама ако реши един ден да учи право вместо математика....
Добавям още един младеж, който няма да ходи на уроци, понеже смело твърди, че "БЕЛ не му трябвал".
И аз пробвах да кажа, че то не е лошо да си подсигурен, че не се знае нататък кой, кога и за какво може да ти поиска дипломата и някаква оценка от ДЗИ, близка до "абе...минал там, не е съвсем неграмотен" може да се окаже ключова я за бъдеща работа, я за бъдещ завой в професионалната кариера. Засега е убеден, че по-скоро би му трябвал стабилен резултат по АЕ и евентуално МАТ, отколкото по който и да било друг предмет и това нямало тенденция за промяна. На всичкото отгоре вече било и осигурено (поне първото). Айде, можел да се замисли дали да не вложи усилие и във физиката, ако толкова държа да го "тормозя" с училище. Но за БЕЛ било извън всякакъв коментар. Та млъкнах и мога кротко да се надявам училищната подготовка да е на ниво, въпреки непрестанните опити на ученика да я саботира.

ПС. Перуанка, най-добре питай директно в канцеларията/дирекцията. Довечера има родителска, би трябвало ръководството да е там. Зам. директорът също може да отговори, поне е супер кооперативен със сигурност.

# 344
  • София
Мандаринке, стига деее...
Колко пъти са ти поискали дипломата за средно образование, след като си получила такава за висше?
Момичета, ще спра да чета и да пиша в тая тема! 😬
Много ни се иска да подсигурим децата на всички възможни фронтове, което е нормално, загрижени сме и ни се иска да имат избор във всеки един момент, но те (или поне една част от тях) са стабилно ориентирани и знаят какво искат. Аз даже не мога да си представя, моето да се ориентира в нещо, за което ще му трябва БЕЛ. Разбира се, изключвам недоразумения, като с медицината...
Това е все едно деца, твърдо хуманитарно ориентирани, като детето на Валето (Вале, извинявай 😀), някой да ги натиска с уроци по математика, за добър резултат на ДЗИ. Ми, това си е живо мъчение!!!

Общи условия

Активация на акаунт