Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 109
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Колко пъти са ти поискали дипломата за средно образование, след като си получила такава за висше?

На първото ми интервю за работа след като видяха дипломата от Езикова гимназия директно избутаха тези от висшето Joy

Наборката все още не е решила какво ще кандидатства.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 14:10 от rummi_pl

# 346
И моята девойка няма да ходи на уроци по БЕЛ.

# 347
  • София
Наборката също се е записала на уроци по БЕЛ. Макар че първото ѝ желание е Американския , а там никой не ѝ иска оценки от матурите, се подсигурява, ако не я приемат и се наложи да кандидатства в СУ или НБУ. А никак не ѝ се ходи на тези уроци, ама никак. Но тя постоянно повтаря,  че 12 клас е загуба на време, до гуша ми дойде от това изречение.
Излязоха и резултатите и е одобрена за JC, което баща ѝ нарича Младши командир😁, за Лидерска Академия Глоу другото лято. С което пак ви подсещам, ако имате момичета на възраст до 17г, лагерът е много забавен и  полезен. Наборката мисля, че ще пази спомените си от него дълги години.

# 348
  • Sofiа
Аз приветствам препоръки за добър учител/школа по МАТ за подготовка за ДЗИ/Изпита на ТУ.
Той ще бъде със задължителна матура БЕЛ, за която в училище ще го подготвят и Държ изпит/дипломна по програмиране.
Тъй като най-накрая измъдри да кандидатства в  ТУ, ще му трябва оценката от ДЗИ Мат, на която ще може да се яви, като 3та матура.
Принципно съм му заръчала да се заеме и организирането на подготовката по МАТ,но приветствам препоръки, ако имате.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 16:08 от Valery

# 349
  • София
Оф, Слънце, права си, много си права. Ама като чета тук какви амбициозни и ориентирани деца има, проучават университети, специалности, записват курсове, уроци, а аз чувам само "споко, има време" и ми става едно тягостно-тъжно-нетърпеливо... Ето, зор беше да продължи онзи курс по програмния език, схеми черта, кога бил изпита, кога класните, айде, кандисах. Записа го. И онзи ден пропуснал първото занятие - забравил, че почва. Ми...no comment.

И да знаете, пишете, пишете, много се радвам, от сърце се радвам на амбициозни деца с високи изисквания към себе си. Heart
Валери, МАТ като трета матура върху ПП или ООП ще бъде? Предполагам има значение при търсенето на учител (не мога да помогна с това, но обръщам внимание, че са различни като трудност и съдържание двата типа матури).

# 350
  • София
Младежът е в професионална гимназия, така че ще бъде върху ООП /освен ако не направят нормативна промяна, но идеята за това май затихна/.

# 351
  • Sofiа
Точно, както Снака написа, по ООП, защото е в професионална гимнагия и ПП му е програмирането.

# 352
Валери и моята е по този начин с ДЗИ по програмиране, но не знаех, че искат матурата и по БЕЛ. Само да не се издънят на изпита, че си е доста нов като формат. И тя ще пише дипломна работа и ще се явява на практика. Чудя се , кое е по- добре за ДЗИ- изпит или дипломна работа.   
Моята на уроци по Бел , няма да ходи. Каза, че госпожата им е супер и ги е подготвила добре. Аз се чудя, дали да не я зазпиша в една школа онлайн по математика

# 353
Вторият изпит за зрелостниците в професионални гимназии не е ДЗИ, а ЗДИППК ( задължителен държавен изпит за придобиване на професионална квалификация). Те нямат профилирана подготовка.
Тази година проблемите бяха свързани основно с начина на оценяване, тъй като скалата се различаваше от тази за ДЗИ.

# 354
Аз приветствам препоръки за добър учител/школа по МАТ за подготовка за ДЗИ/Изпита на ТУ.
Той ще бъде със задължителна матура БЕЛ, за която в училище ще го подготвят и Държ изпит/дипломна по програмиране.
Тъй като най-накрая измъдри да кандидатства в  ТУ, ще му трябва оценката от ДЗИ Мат, на която ще може да се яви, като 3та матура.
Принципно съм му заръчала да се заеме и организирането на подготовката по МАТ,но приветствам препоръки, ако имате.
И аз търся препоръки за такъв учител за София за зрелостник в ЕГ с профил математика. Засега идеята е само да се подготвя за ДЗИ. ТУ ще ни е резервен вариант.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 21:50 от tanitkata

# 355
  • София
Миналата година е имало кандидатстуденски курсове в ТУ https://priem.tu-sofia.bg/university/306, има и във ФМИ такива. Има школа "Олимпийци" в София, която има и кандидатстудентски курсове, мисля че са ориентирани към изпита във ФМИ. Иначе Регалия и Междучасие имат за 12 клас математика за матурите.
Имам спомен, че миналата година някой беше пуснал учебника на Веди по математика за профилираните, в електронен вариант или ПДФ, дали и сега някъде го има? Тепърва ще търси и поръчва учебниците набора.

Допълвам се, сега погледнах в Регалия, всъщност нямат по математика. Но пък школата дето ходеше щерката по БЕЛ има курсове по математика за 12 клас - Литера.
Може би и Веди имат (имат https://www.vedi.bg/page/12-klas ), разни други школи също, познати от 7 класните саги...
Информацията ми обаче е обща, нямам преки впечатления от нито едно от горните, ще разчитаме на училище. Но за наборите от езикови с математически уклон може би ganis би могла да даде насока за подготовка. Аз си мисля, че подготвителните курсове към университетите са добър вариант. За ДЗИ вече не знам.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 20:29 от bora

# 356
  • столицата
Някой ако търси сборника по мат за кандидат-студенти на Чакърян и др. на Веди, по който водят курса в СУ, може да ми пише. Нашият така и си остана нов, защото детето пое в друга посока на реализация. А аз положих усилия да го открия, че не е преиздаван.С отстъпка го продаваме.

# 357
В първия учебен ден нашите писали 5 цели за годината.
Наборът писал:
1. Да се наспивам.
2.Да изкарам 40 точки на ib(за инфо максимумът е 45, добър резултат е 35, средният 30-32).
3. Да се наспивам.
Другото не го помни 😂.
С тези игри в мрежа просто не знам как ще му се получи.
А като се сетя аз как побърквах моите родители последната учебна година, мога само да си сипя.

Нагоре някой пита за кандидастване с предиктив. Сигурно ще пробваме, ама нямаме опит. Той по бг диплома завърши 11 клас с пълно 6, а ib-то му не е толкоз добро.

# 358
И моята днес новата учителка по програмиране  питала всеки един от класа 'Какво е вашето любимо занимание?" . Нейният отговорът  бил "Да си почивам"

# 359
Извинявай,но това е занимание,което изисква доста времеви ресурс.
  Честит празник , софиянки!Ако има именници и на тях!
   Вале, за мое съжаление нямам такова дете, на което да препоръчам това занимание , а бих искала.
  Слънце, а ти що ще спреш да пишеш? Щото си юркаме децата да ходят на уроци? Я си сипи едно бЕло и дишай.
   Мандарин, моят има закъснение първия час на 16.09. Кажи ми това на какво прилича?!?! А излязохме заедно от вкъщи и ме остави до училище НА ВРЕМЕ.
   Оммммм, наливам си......

Общи условия

Активация на акаунт