Дванайсетокласници - последен първи учебен ден - Тема 1

• 49 100
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Много интересни нещата пишете, темата ще е страшно полезна за всички, особено за тези, които все още не са се ориентирали.

Наборката се завърна от куеста Мултиталант в Американския университет. Много и е харесало всичко, забавлявала се е, общувала е със студенти от университета, с бъдещи такива. Попила е поне мъничко от атмосферата там за малкото време от три дни.
 Първото място и пълна стипендия за обучение е спечелила една госпожица от Първа Немска гимназия. ❤️

# 286
Белинда , споко, има време!
  И при нас е така, само че аз не изпадам в драма . И да не го приемат ще пропусне една година, ако не е ориентиран. При нас висшето изобщо не е самоцел и на всяка цена.
   Макар че , предвид динамичният ни живот, информираността на децата, и разни други фактори, все си мисля, че на 18 г вече трябва да имат наченки на някаква визия за бъдещето. Ако искат да учат, в каква сфера да е това , ако не искат - да работят, какво им се работи, или да се женят и да родят деца. Наборът  знае ,че иска да учи нещо свързано с икономика, мениджмънт ,транспорт. Не се колебае между ядрена физика, молекулярна биология и НАТФИЗ, например. Все пак става дума за интелигентни деца, нека не ги подценяваме толкова.
      Вале , радвам се за Мими и по това, което чета все повече си мисля, че тя си е избрала местенцето вече.
  Беше отпуска, както знаете, и аз много се притеснявах, че ще пътува с приятели с колата , но слава на Бога ,всичко е наред.  Изкарали са супер, много красиви гледки е снимал, много хубави емоции е натрупал. Не  се вълнува от училище, освен това че ще му е последен първи учебен ден, наблягаме на думата "последен."

# 287
  • София
Моите две деца учеха английски в ИЧС. Наборът миналото лято взе сертификат за ниво В2, което както виждам е достатъчно за СУ. Това лято изкара курс за подготовка за сертификат САЕ, защото нямаше курс през лятото за ниво С1. Сега се пазарим да се запише за изпита, защото вече го домързя. Аз лично съм много доволна от цена / качество на обучението в ИЧС по английски и го препоръчвам.
По отношение на ДЗИ по математика - въпреки мнението на учителите по математика, пишещи тук, за лаиците (като мен) изпитът е изключително и ненужно труден. За това децата отиват на матури по езиците. Надявам се, юнакът да прояви здрав разум и  да направи така. За кандидат студентската кампания мисля да запише курса във ФМИ за подготовка, въпреки че сигурно няма да кандидатства там.

# 288
  • Варна
По кое време се избира втората матура?

# 289
Подаване на заявления за допускане до ДЗИ/ЗДИППК, регистриране на заявленията в единната
информационна система за изпити и прием (ЕИСИП) и издаване на служебни бележки
06.02.2023 г.–21.02.2023 г.

# 290
Изпуснала съм ви, по отношение на фирмите консултанти- според мен могат да се ползват за подпомагане на процеса   както и за придобиване на представа за държавата,  обучението и настаняването. Биха могли да направят сравнителна оценка между различните университети,  финансиране, настаняване,  транспорт,  но не бих се доверила, да водят изцяло избора (имат навика да препоръчат определени университети с които са в партньорство).

# 291
  • Варна
Подаване на заявления за допускане до ДЗИ/ЗДИППК, регистриране на заявленията в единната
информационна система за изпити и прием (ЕИСИП) и издаване на служебни бележки
06.02.2023 г.–21.02.2023 г.
Дидева, благодаря!

# 292
Аз в четвъртък ще имам първокласничка така че кандидатстудентските неволи изобщо не са ми на дневен ред 😁

# 293
Ицоо, ти ще си вечно млад!
  Само чакай да дойде ноември - декември,знаеш ли как ще се давиш в бЕло/вино/ ?! Няма само ние да се мъчим.
   Снощи наборът с ентусиазъм заяви,че ще отиде утре с кеф на училище , щото му е за последно.Нямал търпение да е приет и да има общежитие и да му е спокойно. Хахахахах, само не разбрах в университета на курорт ли ще е.
   Аз ще си имам и студентка -магистърска степен. Щеркинса записа Валутен,данъчен и митнически контрол  , а баба ще помага с гледането на детето.
   Днес подразбрах,че от утре почва уроците по математика, а от понеделник български.
  Излишно е да мрънкам,че в школото ни още стоят в 11А клас, програма няма , официално на сайта нищо няма.Е , измрънках де.

# 294
Аз днес съм на родителска среща-присъствена. Да видим ще ми се изясни ли нещо от предстоящото обучение или само ще подписвам декларации. Пак много нови учители по програмиране имат, и ще да видя какво ще я научат тази година.

# 295
  • Варна
Успешна последна учебна година на всички наборчета! Simple Smile
Вчера го бъзиках , че ще отида утре да рИва и да го снимам , а той “ само да си посмяла” 😅
Родителска среща ли ? , какво беше това , не помня от кой клас не са ни привиквали , но аз и в Школото влизах последните три години веднъж дваж на година. Бях се уволнила дет се вика!
За мое съжаление това ми дете иска твърдо да учи навън , в масовата Холандия . Специалност избра, един университет избра , но предвид това , че сигурно ще е с ограничен прием ( ще стане ясно началото на октомври)  , ще трябва да избере поне още един университет . Ще ползваме услугите на Юнифай. Ще започва лека полека с документите тези дни, академична справка и превода и поне може да изкара .Сертификата по АЕ го взе миналия декември , държа Айелтс .
Иначе е захапал шофьорския курс в момента, от 1 октомври школа по БеЛ и неговите си занимания лични .
Да са здрави , всичко друго ще постигнат ! 🍀

# 296
  • София
Вчера го бъзиках , че ще отида утре да рИва и да го снимам , а той “ само да си посмяла” 😅
Велико! Довечера ще го обявя с тържествен тон, дано не се разхиля ненавреме.

Ицо, бе мислете ги тез' работи като правите деца, бе! Може ли 1 и 12 клас едновременно! По 24 май ще има да те мисля къде по-напред ще огрееш и какво по-напред ще има да плащаш Joy

# 297
  • София
Ние се завърнахме от Вечния град вчера и още се аклиматизираме. На децата много им хареса, баткото добре ни навигира с маршрути, място на настаняване, транспорт из града и до летището по нощите, оляхме се от пици, пасти, сладоледи, музеи и църкви. Не прояви желание обаче да учи в Италия. Хареса си новите фиатчета, да не взема пример обаче от италианските шофьори, които така хвърчат и минават на червено. Направо 15 септември ми бледнее. Аз утре ще ида на щерката в училище, то е същото като на набора, и така ще отзнаменувам тайно последната му учебна година там. Взел е само една математика на Просвета и нищо друго. Всичко е много лежерно и ще ни дойде рязко от утре/упс вдругиден новият дневен ред.

# 298
И от мен - успех на всички деца тази учебна година и да постигнат това, което да си наумили. За мен това ще последна година в сблъсък със системата на средното образование - след четири деца направо ми иде да изиграя танца на радостта. Като си помисля колко неща се смениха...
Моето започва понеделник с уроците по български, пък да да видим как ще е.
Гледам, че вероятно ще имаме нови попълнения в холандската тема - чакаме ви.

# 299
Идваме, идваме.
Моля и преговарям с набора да се снима утре И да ми прати снимката, дори в гръб да е.

Общи условия

Активация на акаунт