Каква е точката на пречупване, когато решавате да развалите семейството си?

• 10 674
  • 274
  •   1
Отговори
# 195
  • Далечният изток
А защо да бяга с 200?! Имало ли е причина? Явно не щом толкова години са заедно...

# 196
Човек ако търси, винаги ще намери.

Някак станахме прекалено разглезени, чувствителни, все нещо ни е накриво. Търпението вече не е ценност.

# 197
Ако някой седи в едно семейство, само за това, че в перспектива ще има кой да го гледа, значи нещо е тотално сбъркано...

# 198
  • Далечният изток
Човек ако търси, винаги ще намери.

Някак станахме прекалено разглезени, чувствителни, все нещо ни е накриво. Търпението вече не е ценност.
Ами не знам защо обобщаваш за всички.
Аз не съм такава.

# 199
Ако някой седи в едно семейство, само за това, че в перспектива ще има кой да го гледа, значи нещо е тотално сбъркано...
Не разбира се, но пък само за себе си да живееш и единствено от собствените си нужди и чувства да се вълнуваш ми също толкова сбъркано. Така или иначе няма гаранция за нищо в живота. Отдавна отношенията не са това, което са били. Нали все се повтаря, че никой не ни е длъжен, дори в семейните отношения. И в семейството си можеш да си изоставен в труден момент, зависи само от човека до теб и неговата ценностна система.

# 200
  • София
Не трябва да се бърка търпението с търпенето. Прекалено много хора все още търпят всякакви издевателства, въпреки че имат изход. За качествения материал търпеливи винаги ще се намерят, там няма страшно.

# 201
Аида, сега се сещам, майка ми беше в точка на пречупване преди две години заради казанчето на тоалетната чиния.

Баща ми е голяма скатавка за т.нар мъжка работа. Има ли нещо дребно за оправяне вкъщи, почва да се прави на 6 без 10, отлага, накрая на майка и писва и или го оправя тя, или се вика майстор.

Тогава баща ми е щял да ходи на село да постои при леля и вечерта преди да тръгне се разваля казанчето. Майка го праща да го оправи, нашият го разкача, казва, че не може, да си поливали с вода със шишета или кофа, като се върнел след 10 дни щял да викне майстор. И на майка и паднало пердето. Казала му, че ако замине за село и ги остави с неработещо казанче, да не се прибира изобщо, а ако се върне, да знае, че ще намери патрона на входната врата сменен. Мислил, мислил бащата, накрая го оправил. Та се разминал разводът ...

Тогава доста се смях и тя даже ми се обиди. Казвам, добре, 40 години си е такъв, не е нещо ново, на стари години ще ставате за резил. Ама после се замислих ако на мен ми ходи някой така по нервите толкова време, дали и на мен няма да ми прелее казанчето...

Та всеки цирк с неговата си програма.

# 202
  • Далечният изток
Развод заради тоалетно казанче.... Нова поанта. Добре... Тук вече е преляла кофата, разбирам...

# 203
Питаше дали е имало причина. Ами тогава така и се е видяло на майка ми, ако баща ми беше решил да мери инат, наистина щеше да се сблъска с развод на стари години...

# 204
Понякога дребен битовизъм може да прелее чашата. С напредване на възрастта и връзката ставаме по - нетърпими към недостатъците на половинките или обратното, свикваме с тях и се  примиряваме. Забелязала съм, че една от възрастовите особености на хората е да се засилват с годините лошите черти в характера. Не, че няма и обратното, но в пъти по-малко.

# 205
Не разбира се, но пък само за себе си да живееш и единствено от собствените си нужди и чувства да се вълнуваш ми също толкова сбъркано. Така или иначе няма гаранция за нищо в живота. Отдавна отношенията не са това, което са били. Нали все се повтаря, че никой не ни е длъжен, дори в семейните отношения. И в семейството си можеш да си изоставен в труден момент, зависи само от човека до теб и неговата ценностна система.
Пишеш същото като мен. Същият човек, вълнуващ се от собствените си чувства и нужди е склонен да крепи едно семейство, само за да има кой "да му донесе чаша вода на старини", както е изразът. Точно тези мислещи за собствените си нужди влачат разрушени от години бракове, само защото хората..., децата... и т. н. причини, пък истинската причина е, че не могат да се разделят със сигурното и се страхуват дали няма да е по-лошо.

# 206
Wiwala, неслучайно има изведени кризисни години в брака, прословутите разводи на 1ва, 3та, 7ма и т.н години.

# 207
  • Столичанин ама не в повече :D
А когато някой собственоръчно унищожи уважението и доверието, другият трябва сам да си го съчини, и да си представи, че съществува ли?
Както за да има връзка са нужни двама, така и за унищожаването на уважението и доверието също са нужни двама, да единия може в по-голяма степен да е по-отговорен/на за това, но никога не е само той/тя. Simple Smile
Джерами използва прекалено много думи да каже, че е разочарован, че жените не го търпят какъвто е, а мъжете трябва да положат някакви усилия да си запазят браковете Joy

Един брак не е успешен, когато хората са останали в него, било то и на сила, а когато искат да продължат да са заедно. Нито преди, нито сега, това е масовият случай, сега просто имат избор да прекратят агонията.
Не тигрице изобщо не казвам това, а са просто твои предположения целящи да ме уязвят, напротив след събития случили се тая година осъзнах че струвам много повече отколкото предполагах, защото притежавам интелигентност, разбиране и уважение. Ама разбира се ти си продължавай с предположенията. Hug
Кобилчо ми напомня на ония мъже с позиция как кавалерство?! Че нали после ще иска и да ù платя вечерята и се чудят що стоят на сухо.
За да попадаш все на такива мъже госпожице може би е добре да почнеш да търсиш причината в себе си, но след като ти е толкова интересна моята персона и аз от кои съм, ще ти разкажа че с последната с която излизах (онази с детето), ме закара в един мол (нямах си никаква идея къде ще ме заведе) и въпреки че по средата на срещата вече бях решил, че втора няма да има платих всичко и то като се има предвид, че си нямах никаква идея какви са цените там, та добре че единствената книжна банкнота успя да покрие всичко, че останалото в портмонето ми бяха няколко левчета на стотинки. Laughing Иначе ти за моята сухота изобщо не се притеснявай.  Кажи само кога ще дойдеш да ми пееш лайк ъ върджин облечена като някоя от ония в клипчето. Kissing Smiling Eyes Но все пак ми се струва, че за съжаление ме бъркаш с някаква твоя бивша любов. No Mouth
Не трябва да се бърка търпението с търпенето. Прекалено много хора все още търпят всякакви издевателства, въпреки че имат изход. За качествения материал търпеливи винаги ще се намерят, там няма страшно.
Тоест искаш да кажеш, че тея дето търпят издевателства не са качествен материал? Thinking Е тука ще поспоря, момичето което познавах жертва на физическо насилие беше наистина много красива и добричка. И да с нея много съм се карал, да го напусне, но това няма нищо общо със всякакви други причини, които се обозначават като издевателства, а са от сорта на казанчето по-горе. Simple Smile

# 208
  • София
Сети се, колко не го диша, та едно казанче ще ги разведе.

# 209
Това е като легендата за двойката, дето се развели, щото стискали по различен начин пастата за зъби Joy
Стигне ли се дотам такива тъпотии да те вбесяват, нещата са заминали.
А в конкретната история мен ме оставя безмълвна липсата на всякаква грижа у мъжа, за когото не е проблем да я зареже 10 дни с неработещо казанче и успешния начин за решение на проблема - със заплахи за развод Grinning

Общи условия

Активация на акаунт