Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT

• 33 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Да, нещата са малко като "аз само да попитам"

Допълвам за епизода. Не разбрах защо Ренира се ядоса на своята приятелка. С едната лейди е съгласна, с другата - не. Дано при Ренира видим някакво израстване на образа, а не и като момиче, и като жена да действа необмислено и прибързано

# 301
И Морската змия и Ренис се опитаха да конфронтират Ренира и Висерис.

Абсолютно - за тях е важно баща и дъщеря да не се разбират добре! Нито един крал няма да е доволен, ако някой твърде много държи да го наследи и по тази причина оспорва решенията му - дори това да е собствената му дъщеря. Лена обаче е дете и нищо чудно Ренира да не я приеме толкова зле в началото или поне да е безразлична - за това родителите й се погрижиха да я напрегнат и настроят подобаващо.

Срещу Алисант тя сама се настрои, защото разбра, че губи единствената си приятелка - колкото и благородна и добронамерена да е Алисант, когато вече е майка - без значение на син или на дъщеря - тя вече е конкуренция и заплаха. Отделно на нея й стана ясно, че Алисант не чува за първи път тази възможност - значи вече задкулисната игра е започнала.

Изобщо и не съм запомнила, че се е порязал Визерис? А защо не зарастват раните? Диабет ли има - какво?

Иначе в него не ми харесват жълтите петна в косите - като недобре изрусена коса седят - дори изглежда някак нечистоплътно!

# 302
  • Варна
Според някой източници на тази снимка трябва да е на 37! Визерис.

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 17:42 от Веско-Варна

# 303
Седя и си размишлявам, че като постонно му говорят на краля, че само той може да прави каквото си иска. Така и той както не искаше да се жени, реши да го направи на своя глава за неподходящата мома. Само щото всички му казват, че може да прави каквото си иска. Валерион бяха логичния избор. Ама не, като ще ме карате да се женя, ще е за когото си искам Simple Smile

# 304
  • Варна
Това с големия спойлер от Троновете беше гадно. Не може просто така питайки си да разкриеш толкова основно за сериала още повече в неделя-понеделник, когато в спойлери се слага инфо за самия епизод. Човек си мисли, че е нещо за серията и ... бум. Жалко, че още доста хора ще го отворят, мислейки и, че ще прочетат нещо за епизод 2, а то...
Не бързайте с изводите. Всички герои така или иначе са умрели /ще умрат/ по един или друг начин,, не се знае докъде ще стигнат през този сезон, така, че това не е спойлер за края на сериала.
Скрит текст:
И да кажа, че в края на Танца, трябва да се съжаляват оцелелите, не умрелите. Sad

# 305
  • Вестерос
Факт, Хексе!

Мисля, че за Визерис имаше описано, че има и жълтеникаво в косите, за Ренира съм сигурна, че така пишеше. Все пак майка ѝ е Тарга, ама от Арин, не е чиста.

# 306
Избра да се жени за Шехерезада, да му разправя приказки Rolling Eyes А трябваше да си направи един женски турнир, да навлекат железарията, конете, копията и която оцелее Trollface

# 307
Това с големия спойлер от Троновете беше гадно. Не може просто така питайки си да разкриеш толкова основно за сериала още повече в неделя-понеделник, когато в спойлери се слага инфо за самия епизод. Човек си мисли, че е нещо за серията и ... бум. Жалко, че още доста хора ще го отворят, мислейки и, че ще прочетат нещо за епизод 2, а то...
Не бързайте с изводите. Всички герои така или иначе са умрели /ще умрат/ по един или друг начин,, не се знае докъде ще стигнат през този сезон, така, че това не е спойлер за края на сериала.
Скрит текст:
И да кажа, че в края на Танца, трябва да се съжаляват оцелелите, не умрелите. Sad

Защо трябва ?

# 308
Емма Арин, ако не се лъжа беше с баща Арин и майка Таргериен, нали?

Ренира се ядоса като разбра коя ще е булката, защото е едно татко и да се ожени за някаква знатна мома, която не познава особено и съвсем друго - за близка нейна приятелка. Сега Алисънт ще и мащеха и може да роди деца, които ще и бъдат конкуренти за Трона. Гадничко си е за нея.

Всичко в епизода ми хареса, само не схванах защо в крайна сметка Визерис избра Алисънт? Влюби ли се в нея? Някаква друга причина ли има? Доколкото помня Хайтаурите са много богати, но Ото не е наследника, а втори син. (Поправете ме, ако греша.😀) Или просто от инат реши, че няма да се ожени за тази, която всички му казват, ами ще си избере друга.
Butterfly:3, беше питала нещо по-назад, отговарям в скрит текст, защото е спойлер за сериала:
Скрит текст:
ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР
Скрит текст:
Всеки Таргериън се свързва с определен дракон/дракони и му става ездач. Един дракон намерили си веднъж ездач му остава верен, докато човека е жив и не позволява на други да го яздят или командват, дори и да имат Таргериънска кръв. Затова Ренира няма какво да направи срещу дракона на брат и. Той слуша само него и никой друг.

# 309
  • На топло
Бих искала да попитам,  сезона щесе състои от 10 епизода или не се знае още?
Да, от 10 епизода ще е сезона.
В Игра на тронове сезон 5, епизод 9 Шайрин разказва на баща си за танца на драконите.
Преди това има още няколко епизода, където се споменават събитията от самото завладяване на Вестерос от Егон. Вчера спорихме с брат ми, та рових из епизодите. Но този за Джофри с Марджъри съм пропуснала.
Може ли, с няколко думи за танца на драконите в скрит текст.
Уж съм гледала Гот, но нямам никакъв спомен.

# 310
  • Вестерос
Бащата на Емма е Родрик Арин, майка й е Дела Таргариен,  която е дъщеря на Джахерис 1 Таргариен, оня със съвет в началото.

Ренис пък е с майка Баратеон.

Отто е по-малък брат, да

Скрит текст:
Ser Otto Hightower was a knight from House Hightower who served as Hand of the King to three kings, although two of the kings removed him from office at various times.[4] He was the younger brother of Lord Hightower,[1] and the uncle of Lord Ormund Hightower of Oldtown.[5] His children included Alicent Hightower, the second queen of King Viserys I Targaryen, and Ser Gwayne Hightower, second in command of the gold cloaks.[6] Otto is remembered as a warning that knowledge is not everything.[7]

# 311
Потребителката беше писала за ГоТ книгите, не за сериала ГоТ, нито за втора серия 🙄🙄
да, само дето разкрива много важна информация за сериала много по-напред! Меко казано е гадно и нередно спрямо доста хора, защото един човек не се е съобразил с останалите........

# 312

Мисля, че за Визерис имаше описано, че има и жълтеникаво в косите, за Ренира съм сигурна, че така пишеше.

Възможно е - аз не съм чела книгите - значи е достоверен образа, но това е нещото, което го прави несимпатичен за мен! Smile

Визерис не знам дали се е влюбил, може би привлечен, даже по-скоро търси утеха и разбиране и реши, че Алисант може да му ги даде. Отделно може да си е направил сметката, че Несбъдната кралица не заслужава толкова голямо влияние и че ще се постави в неизгодна позиция. Той ми изглежда най-наивния и сговорчив там, но едва ли пък никога не му минава през главата и някаква стратегия.

# 313
  • Варна
Избора на Визерис на булка показва, че наистина трябваше да пита - Малкия съвет, дъщеря си, носача на кралското гърне, ако трябва, а не да мисли, с извинение, с оная си работа.
Не мисля, че прави напук на Валерион, просто Лена е на 12. Не може да консумира брака. Не се предвиждат наследници скоро. И явно си пада по Алисан. Както се казва - няма по-голям глупак от стария глупак.

Ренира щеше да приеме Лена според мен. Първо е по-малка от нея, братовчедка й е, пък и има политическа мисъл в главата й, ясно й е, че Валирион им трябват. А по същата причина с възрастта, която не  устройва Визерис, я прави по-спокойна - евентуални братя ще са в по-далечно бъдеще.

Според мен не се ядоса на Алисан, а по-скоро на баща си.

# 314
Емма Арин, ако не се лъжа беше с баща Арин и майка Таргериен, нали?

Ренира се ядоса като разбра коя ще е булката, защото е едно татко и да се ожени за някаква знатна мома, която не познава особено и съвсем друго - за близка нейна приятелка. Сега Алисънт ще и мащеха и може да роди деца, които ще и бъдат конкуренти за Трона. Гадничко си е за нея.

Всичко в епизода ми хареса, само не схванах защо в крайна сметка Визерис избра Алисънт? Влюби ли се в нея? Някаква друга причина ли има? Доколкото помня Хайтаурите са много богати, но Ото не е наследника, а втори син. (Поправете ме, ако греша.😀) Или просто от инат реши, че няма да се ожени за тази, която всички му казват, ами ще си избере друга.
Butterfly:3, беше питала нещо по-назад, отговарям в скрит текст, защото е спойлер за сериала:
Скрит текст:
ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР
Скрит текст:
Всеки Таргериън се свързва с определен дракон/дракони и му става ездач. Един дракон намерили си веднъж ездач му остава верен, докато човека е жив и не позволява на други да го яздят или командват, дори и да имат Таргериънска кръв. Затова Ренира няма какво да направи срещу дракона на брат и. Той слуша само него и никой друг.

Ще задам пак въпрос, но няма да е в спойлер, защото не смятам, че е нещо ,което издава , а просто любопитство и не знание !

Драконшие не се ли бият помежду си , за да защитят собствениците си ? Не би трябвало току така да стои и да гледа настрани . Просто все още ми е много ново това с драконите,  тепърва ще ги опознаване като поведение !

И пак казвам, това ,че питам, не означава , че непременно е спойлер и че ще се случи в сериала !

Общи условия

Активация на акаунт