МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 861
  • 845
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ви, момичета Simple Smile вдъхвате ми надежда в борбата Simple Smile успех на всички и да се радваме скоро на пухкави бебчета Simple Smile

# 691
При нас също морфологията беше 1%, аз забременях два месеца след като ми направиха цветна снимка. Стигна се до мисед, но това е друга тема. Както са ви посъветвали, проверете проходимостта на тръбите. Може това да се окаже разковничето.

Успех!!

# 692
Здравейте, моля за помощ при разчитане на тази спермограма. За пръв път правим подобно изследване, мисля, че нещата не изглеждат добре

Здравей!
Поискай среща с доктор Мартинов. Много добър биолог е, и страхотен човек! Той ще ти даде насоки .

# 693
Аз съм в София. Най- добра цена беше  преди месец, 200мг, намерих в ремедиум

Здравейте, искам да поръчам за мъжа ми Ubiquinol от 200 или 400 мг. Успях да намеря само от 100 и 200 мг, но на много високи цени. Някой може ли да препоръча нещо на сносна цена?

# 694
Gery666_, при нас също имаше забременяване юли месец, но с ранен спонтанен ( в 6г.с). ММ е с 2% морфология. При последната спермограма от юни месец 54% бяха прогресивно подвижните от 320млн, което казаха че е много добре.Останалите показатели също са добре, както и хормоните. Няма варикоцеле, не сме изследвали за сега ДНК фрагментации. Добавките вероятно помагат ( андрозитол и вит. Е). Но тук из форумите четох, че дори и след неуспешна бременност, има много забременели момичета, които си раждат здрави деца след това. Желая ви успех! И ние имаме зелена светлина да подновим опитите септември 🥰

# 695
някоя от вас да се е сблъсквала със синдром на Сертоли и има ли лечение, доктори, специалисти, успели мами сред вас ?

# 696
@Nanmch надявам се всичко лошо да е зад гърба Ви и скоро да се радвате на бебче Wink

# 697
някоя от вас да се е сблъсквала със синдром на Сертоли и има ли лечение, доктори, специалисти, успели мами сред вас ?

Пишете ми ако искате, с тази диагноза сме и ние.

# 698
Момичета, може ли мнение и разчитане на  тази спермограма. Според мъжа ми е доста трагичен резултата. Всъщност с кого трябва да говорим за разчитане на спермограма тук в Бг?

# 699
  • София
Редакция: Ох, сега видях, че имате и морфология, но няма да си трия разясненията, защото тези инструкции са за всички как се прави спермограма, за да покаже истински резултати. Тази къде е правена?
Ако правилно се ориентирам, е с астенотератозооспермия. Пуснете още една с приятели поръчките отдолу, понякога имат разминаване. С такава диагноза много двойки сме с инвитро, но една спермограма не решаваща, трябва да го засечете поне още веднъж.

На андролог се ходи, но ако ви е за бременност, да си направи нова по правилата, за да не плаща два пъти преглед.

Спермограма се прави в клиника за репродултивни проблеми, материал се дава намясто, въздържание между 3 и 5 дни и без алкохол. Прави се изследване по Крюгер или разширена спермограма - задължително трябва да има и морфология, която показва колко процента са с правилна форма - глава с опашка.

След такова изследване, отивате на андролог. Ако не ви е за бременност и това ще свърши работа, ще го огледа за варикоцеле и ще му каже здравословен живот. За бременност вече може витамини, още изследвания и тн.

Последна редакция: сб, 26 авг 2023, 11:46 от Niya-

# 700
Здравейте, може ли мнение за тази спермограма .

# 701
Belive123, задължително направете консултация и обсъдете спермограмата с андролог, за да се потърси причина за ниската морфология( варикоцеле, инфекции и т.н). От тук прочетеното разбирам, че е проблем когато резултатът за ДНК фрагментации е висок, но при вас е супер!
На ММ спермограмата е подобна ( морфологията е 2%) изписаха добавки и казаха, че въпреки резултата, шансът за забременяване по естествен път е голям. Друг е въпросът, че имахме такова, но приключи бързо. Дори и с добавки все пак е нужно време (2-3месеца), за да окажат влияние. Предполагам и някой друг ще сподели мнение, но все пак не сме специалисти.
Желая успех и скорошно забременяване! 🍀

# 702
  • София
С един фактор се правят опити по естествен път, ако не става дълго време и не се намира друга причина, вече може да се пристъпи към асистирана. При нас е същият процент, инвитро, приключи в ранна седмица и казаха, че най-вероятно е мъжкият фактор, неправилно делене. По-чести прегледи и това е. А за самата морфология, има добавки, спиране на цигари и алкохол, движение, сваляне на излишни килограми, ако има, преглед за варикоцеле.

# 703
Здравейте, може ли мнение за тази спермограма .

Задължително направете преглед при специалист, нека да направят преглед за варикоцеле. Ако има варикоцеле, моят съвет е да се направи операция и след това да се започне прием на витамини/добавки, понеже ако има варикоцеле и не се оперира полза от пиенето на витамини няма да има, пари на вятъра. При нас с ММ така действахме. Успех!

# 704
Здравейте,
Много моля препоръчайте, клиника за мъжко здраве конткретно, /София/ където може да се направи пълен преглед + всички нужни изследвания. Не да се ходи на 2-3 места?
С добри андролози и специалисти.

Нямам идея къде са им най-добри лабораториите?

Благодарим, предварително!

Общи условия

Активация на акаунт