МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 870
  • 845
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
От близо 6 месеца с приятеля ми правим опити за бебе ,но не се получава. Аз отидох на гинеколог и се оказа,че всичко е наред. За да бъдем сигурни, че и при него е така, той си направи спермограма в клиника Д-р Щерев.  Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни. Притеснена съм, защото мислчя, че не е добра, а часове при д-р Кацаров има чак след месец. За първи път правим и не съм особено наясно с разчитането, моля за мнения!

Дни полово въздържание - 4 дни(3-5)
Консумация на алкохол - Не
Лечение с антибиотици, антиалергени - Не
Материалът едаден -  на място
Материалът е получен чрез - мастурбация
Време за втечняванедо 10 минути
Втечняване - пълно
Цвят - слонова кост
pH - 7.2 - 8.0(7.2 - 8.0)
Мирис - нормален
Вискозитет- 0
Бактерии - Не
Желатинови конгломерати- Не
Аглутинати - Не
Кръгли клетки - 1 - 3

Количествени параметри:
Обем (мл) - 2(
Обща концентрация на сперматозоиди (млн / 1мл) - 31.37(≥ 20.10^6/ml)
Нормокинетични сперматозоиди (А + В) - 9 %(≥ 50%)
А - с бързи линеарни постъпателни движения (%)- 6 %
В - с бавни линеарни постъпателни движения (%) - 3 %
Хипокинетични сперматозоиди (%)- 16 %
Акинетични сперматозоиди (%)- 75 %
Концентрация на нормокинетични сперматозоиди (А+В)/1мл - 2.82
Общ брой нормокинетични сперматозоиди в обема- 5.65(≥ 20.10^6)
Заключение: Asthenozoospermia

Здравей!
7 дни са много, хубаво е да са между 3 и 5. По-добре я повторете според мен. Аз за Щерев съм чувала лоши неща и бих я направила в Геника или Надежда.
Иначе и нашите също не се движат, но имаме и лоша морфология. При вас не виждам нищо за морфологията като резултат, а е доста важно.
При Кацаров се вижте за варикоцеле.
Иначе сега пие ММ чай за подобряване на спермограмата - https://myherbs.bg/product/majki-faktor-za-podobryavane-na-sperm … lkova-smes-250-gr
Знам, че е помогнал на хора, които не са имали движещи се сперматозоиди..
Не се отчайвай, много от нещата са поправими! 🤗

През ум дори не ми е минавало, че може да се сблъскаме с това......  Обадихме се в Щерев и просто запазихме час за спермограма, именно тези 6 месеца неупсешни опити ни накраха да я направим, а то се оказа,че е имало и то голям проблем, доколкото разбирам от спермограмата и това, което съм изчела в интернет.   Морфология не е правена, тепърва ще прави, надявам се там поне всичко да бъде добре!
Много благодаря и за съвета! Ще пробва и с този чай, поне докато чака час за лекар! Simple Smile

# 661
s.a.s, не знаеш дали имаш проблем или нямаш.
Вие не сте спазили изискванията за изследването, следователно резултатите ви не са надеждни и от тях не може да се правят изводи.
Направете си спермограмата каквато и както трябва и тогава го мислете.

# 662
А Вие някакви иследвания имате ли? Преглед при АГ не е достатъчно, за да се каже, че всичко е наред. Най-малкото полови хормони пуснаха ли Ви?

Здравейте!
От близо 6 месеца с приятеля ми правим опити за бебе ,но не се получава. Аз отидох на гинеколог и се оказа,че всичко е наред. За да бъдем сигурни, че и при него е така, той си направи спермограма в клиника Д-р Щерев.  Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни. Притеснена съм, защото мислчя, че не е добра, а часове при д-р Кацаров има чак след месец. За първи път правим и не съм особено наясно с разчитането, моля за мнения!

Материалът едаден -  на място
Втечняване - пълно
Цвят - слонова кост
Мирис - нормален
Вискозитет- 0
Бактерии - Не
Аглутинати - Не
Кръгли клетки - 1 - 3

Количествени параметри:
Обем (мл) - 2(

# 663
  • София
3 спермограми при спазени препоръки и се разбира. Правят се в една и съща лаборатория. В общия случай въздаржанието е 3 до 5 дни, тъй като при по-голямо е вече със влошено качество.
Поне 2 седмици без алкохол, лекарства и подобни.

А цветна снимка дали е правена, хормоните как са, овулация има ли? Надявам се не е било само един преглед при АГ.

# 664
  • София
Бих препоръчала точно обратното, да се направят в различни лаборатории, но всичките да се даде материала на място в клиниките. При нас в едната излизаше всичко наред, в други три резултатите са еднакви. В клиниката, в която излизаше всичко наред така нямахме право на фонд ин витро и искаха да си плащаме целите суми. Добре, че ме посъветваха да пуснем контроли, защото вече имахме една лоша и ми беше чудно как изведнъж рязко се подобриха резултатите с цели 40%. Резултатите са ни приблизително  еднакви в Афродита, Малинов и Щерев, разбира се, с малки отклонения.

# 665
3 спермограми при спазени препоръки и се разбира. Правят се в една и съща лаборатория. В общия случай въздаржанието е 3 до 5 дни, тъй като при по-голямо е вече със влошено качество.

А цветна снимка дали е правена, хормоните как са, овулация има ли? Надявам се не е било само един преглед при АГ.

Прегледа ми беше профилактичен, преди два месеца,отново в Клиника Щерев, включваше ултразвуков ехограф, като веднага след прегледа ме увери, че всичко което е видяла е наред, и ми изписа единствено фолиева киселина, тъй като казах, че с приятеля ми правим опити за бебе. След няколко дни излезе и онкоцитонамазката, както и микробиологията. Обадих се, за да обсъдим резултатите и ми казаха отново, че нямат забележка към микробиологията, ОЦН - РАР 1. Увериха ме, че няма нужда да приемам лекарства и да правя други изследвания и вероятността за бременност е голяма и много скоро ще се случи.
 И така докато не решихме да направим спермограма , за да се уверим, че и при него всичко е наред, но видяхме описаните по- горе резултати…
  Със сигурност и аз ще направя още един преглед, но на друго място ! Ще изчакаме да мине поне месец за нова спермограма със спазване на всички правила преди нея. Simple Smile

# 666

Прегледа ми беше профилактичен, преди два месеца,отново в Клиника Щерев, включваше ултразвуков ехограф, като веднага след прегледа ме увери, че всичко което е видяла е наред, и ми изписа единствено фолиева киселина, тъй като казах, че с приятеля ми правим опити за бебе. След няколко дни излезе и онкоцитонамазката, както и микробиологията. Обадих се, за да обсъдим резултатите и ми казаха отново, че нямат забележка към микробиологията, ОЦН - РАР 1. Увериха ме, че няма нужда да приемам лекарства и да правя други изследвания и вероятността за бременност е голяма и много скоро ще се случи.
 И така докато не решихме да направим спермограма , за да се уверим, че и при него всичко е наред, но видяхме описаните по- горе резултати…
  Със сигурност и аз ще направя още един преглед, но на друго място ! Ще изчакаме да мине поне месец за нова спермограма със спазване на всички правила преди нея. Simple Smile
Ако не сте правили цветна снимка на тръбите при вас, задължително направете.
Спермограмата нека да включва и тест за днк фрагментация на сперматозоидите.
Успех ви пожелавам 💐

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 20:00 от T q

# 667
Здравейте, след 1 доста лоша спермограма в Щерев и последвали 3 с доста прилични параметри( клиниката на Владимиров, Афродита и Вита), последната която направихме като контролна във Вита излезе с Normozoospermia, но с 10% аглутинати от смесен тип. Някой сблъсквал ли се е с това нещо? И нормално ли е при положение, че никъде до сега не са излизали?

# 668
Аз на спермограмите на Вита им нямам доверие. Във Вита резултатът беше нормоозоспермия, в три други клиники-олигоастенотератозооспермия.

# 669
Аз на спермограмите на Вита им нямам доверие. Във Вита резултатът беше нормоозоспермия, в три други клиники-олигоастенотератозооспермия.
Може ли да споделите кои са клиниките Simple Smile

# 670
Може ли да споделите кои са клиниките Simple Smile

Същото, когато се замисля там и на нас ни бяха най-добрите резултати, тъй че насочете се към специализирани.
Ние направихме в Малинов, Токуда и хм, не помня третата коя беше Simple Smile

# 671
Здравейте!
От близо 6 месеца с приятеля ми правим опити за бебе ,но не се получава. Аз отидох на гинеколог и се оказа,че всичко е наред. За да бъдем сигурни, че и при него е така, той си направи спермограма в клиника Д-р Щерев.  Важно е да уточня, че половото въздържане е 7 дни. Притеснена съм, защото мислчя, че не е добра, а часове при д-р Кацаров има чак след месец. За първи път правим и не съм особено наясно с разчитането, моля за мнения!

Материалът едаден -  на място
Втечняване - пълно
Цвят - слонова кост
Мирис - нормален
Вискозитет- 0
Бактерии - Не
Аглутинати - Не
Кръгли клетки - 1 - 3

Количествени параметри:
Обем (мл) - 2(

И при мен бяха така нещата. Февруари тази година имах 3% А, 3% В, 0% С и 96% D (неподвижни), което е доста зле. Генеколога на жена ми, ми даде някакви добавки - Elevit за мъже. След което април си бяхме в БГ, за да се оженим, понеже щяхме да правим инвитро, а касата поема три опита инвитро само при женени. В БГ ходих в Надежда и показателите ми бяха вече по-добри: А 12%, В 15%, С 13%, D 60%. След което обратно в Германия май месец А+В бяха вече 46,5%. И към днешна дата жена ми е бременна, като нещата се случиха докато чакахме за инвитро в клиниката в Хайделберг. Така че не се стресирайте излишно, от първоначални лоши резултати. Нека мъжа ти да си подобри хранителния режим да яде повече плодове, зеленчуци, ориз, леща, ядки ей такива неща и разбира се да не пуши и пие аклохол.

# 672
Здравейте, искам да поръчам за мъжа ми Ubiquinol от 200 или 400 мг. Успях да намеря само от 100 и 200 мг, но на много високи цени. Някой може ли да препоръча нещо на сносна цена?

# 673
Здравейте, моля за помощ при разчитане на тази спермограма. За пръв път правим подобно изследване, мисля, че нещата не изглеждат добре

# 674
Здравейте, искам да поръчам за мъжа ми Ubiquinol от 200 или 400 мг. Успях да намеря само от 100 и 200 мг, но на много високи цени. Някой може ли да препоръча нещо на сносна цена?

Ubiquinol е скъп. Поръчай си го от iherb за да е на по сносна цена.

Общи условия

Активация на акаунт