МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 894
  • 845
  •   1
Отговори
# 600

Здравейте момичета бихте ли ми казали как ви се виждат резултатите
Имаме час за преглед другата седмица но не съм много от търпеливите и ако някоя от вас е наясно с този вид изследвания много ще съм благодарна да ми обясните 😇

# 601

Здравейте момичета бихте ли ми казали как ви се виждат резултатите
Имаме час за преглед другата седмица но не съм много от търпеливите и ако някоя от вас е наясно с този вид изследвания много ще съм благодарна да ми обясните 😇

Ами, доста добре Simple Smile Ако прегледате темите ще видите колко всъщност влошени има, както и повече мнения за сходни на Вашата.
Според мен лично изглежда добре ❤
Успех!

# 602
Момичета, искам да подаря тази кутия на някоя двойка, която прави опити за естествено забременяване. Кутията е закупена предния месец и са използвани само 2 дозички. Има още 6 дозички вътре, като количеството лубрикант е предостатъчно за един акт.
Ако някоя има интерес нека ми пише, от Бургас съм.

# 603
Момичета, искам да подаря тази кутия на някоя двойка, която прави опити за естествено забременяване. Кутията е закупена предния месец и са използвани само 2 дозички. Има още 6 дозички вътре, като количеството лубрикант е предостатъчно за един акт.

При вас подейства ли?

# 604

При вас подейства ли?
Ами ние пробвахме само 1 месец и на ММ хич не му допадна. Каза да не слагам повече.
Резултат незнам дали има, ще разбера след 10 дни 😄

# 605
Здравейте. Назначиха на мъжа ми тези изследвания, но бионаличен тестостерон намерих като изследване само в Геника.
Скрит текст:
Някои знае ли друга лаборатория, в която да се предлага?

# 606
На мен ми стана интересно терминът бионаличен тестостерон, който на много места виждам, че го равняват на свободен тестостерон или free testosterone, но към това понятие включват освен free testosterone и тестостеронът, който е прикрепен към албумин (albumin-bound testosterone). Обаче честно казано след като разгледах няколко лаборатории не видях да имат точно този. По-скоро повечето имат общ и свободен тестостерон. Но може да пробвате да звъннете в няколко лаборатории утре да попитате дали случайно не го работят, защото видях в стара брошура на лаборатория Лина, че са го предлагали преди 2 години като част от промоционален пакет.

# 607
Здравейте,
Някой пил ли е добавките за мъже на д-р Стаменов от болница Надежда? Имат ли ефект? Предписаха ги на мъжа ми.Цената е 198лв за месец.

# 608
Здравейте,
Някой пил ли е добавките за мъже на д-р Стаменов от болница Надежда? Имат ли ефект? Предписаха ги на мъжа ми.Цената е 198лв за месец.
ММ ми ги пиеше ефект никакъв(на при него от никакви нямаше ефект освен от тези на Кацаров) ,но но няма и да навредят ,а и всеки се влияе по различен начин

# 609
Здравейте,

Зависи каква е причината да започне да ги пие. ММ ги пи и нямаха никакъв ефект, но това е защото има варикоцеле. Ако при ТМ има установено варикоцеле например никакви добавки няма да помогнат (ако е по-тежка степен), защото самото затопляне в тестисите ги убива и уврежда ДНК-то им. Ако причината за лошата спермограма е просто лош начин на живот, нездравословно хранене, диабет или нещо друго, доста вероятно е да помогнат.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 21:31 от S.G.C.

# 610
Здравейте, ММ  е с Варикоцеле 3-та степен според Кацаров, SDI DFI25% HDS13%, бързоподвижни 9%, норм.морфология 3%. На мен ми се стори много зле положението,  а коментара на Кацаров беше уклончив за операция, ако иска…сега се чудим дали да се оперира…Благодаря за коментарите!

# 611
Sunny, и ММ е с варикоцеле 3-та степен. Предложението за операция зависи от много фактори, включително възрастта на мъжа, дали има предишни деца или не, колко зле му е спермограмата и т.н. По принцип Кацаров няма как да ни задължи с операция и на нас ни даде избор, дали да не пробваме с добавки, но при всички положения, при нас той каза, че когато ДНК фрагментацията е висока операцията просто е наложителна, защото инвитрото много трудно дори почти невъзможно е да я компенсира (ние имаме 2 неуспешни вече). Даже ни каза, че преди да я смъкнем до около или под 15, няма смисъл да опитваме инвитро. Иначе броят и другите неща не са чак такъв проблем според него. Аз не мога да ви дам конкретна препоръка, защото не знам цялата ви клинична история, но ето тази статия на нас много ни помогна да се ориентираме дали да се оперира или не. Даже мисля да я преведа някой ден и да се публикува тук:
https://www.maleinfertilityguide.com/varicoceles

За тези които не разбират АЕ, набързо само ще напиша, че идеята на статията е да изложи факторите при които се смята за разумно да се оперира мъжът, както и подобрението което се очаква след операция спрямо степента на варикоцеле. Колкото по-тежко е варикоцелето, толкова по-голям шанс за подобрение дават.

Обикновено препоръката да се оперира варикоцеле е при наличието на минимум три изисквания:
1. Варикоцелето да е от по-тежките степени, т.е. 2 или 3 степен, или вените да са по големи от 3.5мм при ултразвук;
2. Спермограмата да е с влошени параметри.
3. Наличие на нормална фертилност на жената, и да няма необратими проблеми с фертилността.

Освен тези минимални изисквания, операцията се препоръчва когато жената е по-млада и когато двойката има намерение да има повече деца в бъдеще, но това не са изисквания разбира се, просто се смята, че в тези случаи е по-обоснована. Статията също набляга на ДНК фрагментацията, общо взето се казва, че дори всички други параметри да са нормални, ако ДНК фрагментацията е висока - трябва операция. Има и други неща, но който иска може да си прочете допълнително. Отделно от това при мъже на по-висока възраст мисля, че операцията не се препоръчва, защото по-рядко дава желаните резултати.

# 612
Благодаря SGC! MM е на 43год. Аз също и правим опити на естествен цикъл, но досега 4 мисед … иначе уж всичко друго ни е наред. Фрагментация 25% не е ли висока, нищо че нормата е до 30% 🤔 в Надежда е правена.

# 613
Sunny, какво оплождане избирате? Нали е поне Икси?

# 614
Не, досега само естествено сме пробвали, всички казват няма нужда от инвитро, ти си забременяваш…но на мен вече време не ми остана и се чудя какво да правим…

Общи условия

Активация на акаунт