МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 18

• 56 898
  • 845
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!

Може ли  да препоръчате добър андролог в София!Приятеля ми прави спермограма в Клиника"Афродита" и не е много добра,препоръчаха ни след един месец да направи пак но на друго място!Казаха ни за инвитро че има материал,но за нормално зачеване ще е трудно!
Кацаров

# 586
Здравейте!

Може ли  да препоръчате добър андролог в София!Приятеля ми прави спермограма в Клиника"Афродита" и не е много добра,препоръчаха ни след един месец да направи пак но на друго място!Казаха ни за инвитро че има материал,но за нормално зачеване ще е трудно!

Ние ходихме първо при Милушев в Токуда, а след това при Кацаров. И двамата са много добри!

# 587
Здравейте! ММ беше на преглед има 2г варикоцеле в левия тестис. Спермограмата е олиго-астено-тетразоосрермия като морфологията е най-зле 1% ДНК фрагментацията е добре 11%. Имаме 2 неуспешни опита инвитро и сега ни предстои 3- ти. На ММ му изписаха ортомол фертил плюс за три месеца по 4т. на ден. Казаха ни, че вероятноста да се подобри е към 20%.Та въпроса ми е някой който има наблюдения върху това лекарство да изкаже мнение..

Здравей!
Ние сме с 3г варикоцеле и Кацаров каза операция и има шанс за подобрение. Иначе морфологията е 5%, днк фрагментацията 21%, а диагнозата Астенотератозооспермия. Казаха ни, че има опция за лекарства, но с малък шанс за подобрение.
Вие след операция ли сте?
Не сме правили операция. На нас Кацаров ни каза, че има шанс за подобрение около 30-40% ако се направи операция, а с добавките 20%. Ние решихме първо с добавките да пробваме, защото и без това отново ще се подлагаме на инвитро пък да се надяваме да има подобрение.

# 588
Здравейте, понеже с ММ сме преминали през операция за всрикоцеле. Моят съвет е, чувала съм и знам, че ако има варикоцеле без да е опериран и пие лекарства / витамини за подобрение, шанса морфологията да се подобри е мн минимален и дори невъзможен и се дават пари на вятъра. След като се направи операция и започне прием на витамини, то тогава шанса за подобрение е много по-голям. С моя мъж минахме през операция в началото на тази година, възстановяването е 1 месец , всичко му беше здравна каса , плати само около 100лв. за тест за ковид. Доволни сме и вече имаме положителен резултат. Успех и на всички вас!

# 589
Зд
Здравейте!

[/quote]

Ние ходихме първо при Милушев в Токуда, а след това при Кацаров. И двамата са много добри!
[/quote]
Здравей те!А кой "Кацаров"
Др.Милен Кацаров ли?

# 590
Зд
Здравейте!

Може ли  да препоръчате добър андролог в София!Приятеля ми прави спермограма в Клиника"Афродита" и не е много добра,препоръчаха ни след един месец да направи пак но на друго място!Казаха ни за инвитро че има материал,но за нормално зачеване ще е трудно!

[/quote]
Здравей те!А кой "Кацаров"
Др.Милен Кацаров ли?
[/quote]

Да, доктор Милен Кацаров. Кабинета му се намира в центъра, близо до Петте кьошета.

# 591
Здравейте, понеже с ММ сме преминали през операция за всрикоцеле. Моят съвет е, чувала съм и знам, че ако има варикоцеле без да е опериран и пие лекарства / витамини за подобрение, шанса морфологията да се подобри е мн минимален и дори невъзможен и се дават пари на вятъра. След като се направи операция и започне прием на витамини, то тогава шанса за подобрение е много по-голям. С моя мъж минахме през операция в началото на тази година, възстановяването е 1 месец , всичко му беше здравна каса , плати само около 100лв. за тест за ковид. Доволни сме и вече имаме положителен резултат. Успех и на всички вас!

Бихте ли споделили малко повече за вашия случай. И ММ скоро разбра, че има варикоцеле 3 степен, но се чудим дали добавките изобщо ще помогнат. Вашият случай каква степен на варикоцеле беше, какви бяха параметрите преди операцията, имахте ли висока Днк фрагментация и съответно след операцията как се подобри спермограмата. При кой лекар се оперирахте, че ние сме при Кацаров и пишеше 900 лв. по здравна каса. С инвитро ли имахте успех или естествено? Може и на лично, ако ви е по-удобно. Благодаря.

# 592

Бихте ли споделили малко повече за вашия случай. И ММ скоро разбра, че има варикоцеле 3 степен, но се чудим дали добавките изобщо ще помогнат. Вашият случай каква степен на варикоцеле беше, какви бяха параметрите преди операцията, имахте ли висока Днк фрагментация и съответно след операцията как се подобри спермограмата. При кой лекар се оперирахте, че ние сме при Кацаров и пишеше 900 лв. по здравна каса. С инвитро ли имахте успех или естествено? Може и на лично, ако ви е по-удобно. Благодаря.

Здравейте. Включвам се и аз, тъй като и за мен е много важно някой да сподели нещо по темата. Sad
Ние сме с варикоцеле 3г също и ще правим операция. Доста изчетох и пише, че това е най-разумния вариант и ще даде най-голям ефект.
Имаме две спермограми - втората е по-лоша. 5% морфолоция, 8% бързо прогресивна подвижност (а), прогресираща подвижност 25%(а+б) и подвижност 37%.
Днк фрагментацията е 21%, като 6% от тях са с много тежка форма.
Надеждата ни е операцията, а сега сме на витамин ц, хубава храна и чайове с билки.
Всякаква информация ще е полезна и за нас.

# 593
[/quote]

Здравейте. Включвам се и аз, тъй като и за мен е много важно някой да сподели нещо по темата. Sad
Ние сме с варикоцеле 3г също и ще правим операция. Доста изчетох и пише, че това е най-разумния вариант и ще даде най-голям ефект.
Имаме две спермограми - втората е по-лоша. 5% морфолоция, 8% бързо прогресивна подвижност (а), прогресираща подвижност 25%(а+б) и подвижност 37%.
Днк фрагментацията е 21%, като 6% от тях са с много тежка форма.
Надеждата ни е операцията, а сега сме на витамин ц, хубава храна и чайове с билки.
Всякаква информация ще е полезна и за нас.
[/quote]

Ще ви разкажа накратко за нашия случай..

Ние правихме опити за бебе около година, но без резултат аз бях минала изследвания и не съм имала оплаквания да имам проблеми. Записах час за Уролог на моя мъж, за да направим всичко необходимо да лекуваме ако има нещо, ние сме от Пловдив и се лекуваше в Пловдив при д-р Богдана Попова. В началото по нейна препоръка пускахме спермограма, която излезе с лош резултат на морфология 2% , направиха му преглед и се установи, че има варикоцеле на левия тестис, много бях изчела по темата и бях чела от други, че ако се пият лекарства , а няма операция , няма и ефект, а пари се дават на вятъра. За това решихме да действаме веднага и направихме операцията, в интерес на истината не знам от коя степен е било Варикоцелето му. След като направихме операцията , която беше направена от същата докторка, която си го и лекуваше, започна да приема скъпи витамини (Полукс форте + Трибестан ) , операцията му беше по здравна каса, както казах и по горе , само около 100лв за тест за ковид му направиха. Малко след операцията и като се повъзстанови малко, започнахме отново да си правим опити, с разрешение и на докторката разбира се. И след 3м. чудото ни се случи и забременях естествено , след което не сметнахме за нужно да даваме пари за тест и не сме направили, за да видим дали е имало подобрение в морфологията, но при всички положения е имало дори и минимален да е бил.

За ДНК фрагментация в момента не си спомням в резултатите му да е имало нещо друго стряскащо освен морфологията, за това не мога да кажа в момента , колко му е била висока.

# 594
  • София
Здравейте,
Моля за помощ при разчитането на следната спермограма, както и за съвет как да процедираме от тук за напред и да ни препоръчате специалист от София. Поради операция, която претърпях, не сме имали полови контакти над месец с ММ, дали отклонението от изследването може да се дължи на това? Надявам се въпросът ми да не прозвучи смешно, но за пръв път правим подобно изследване и нямам много информация за мъжките неща от живота Simple Smile

# 595
tremble87, спазихте ли условията при предаване на материала? Вие може да не сте имали контакти, но е добре като дава за спермограма, мъжът да има само около 2-3 дни въздържание. Това е оптималното време. Ако неговото е било над месец напълно възможно е това да дава отклонения в резултата. По-добре повторете като спазите условието само за 2-3 въздържание за него.

Edit: Като цяло това, което успях да прегледам изглежда окей по принцип като резултат.

# 596
tremble87, според мен е даже доста добре резултата. Би трябвало да има коментар от лаборант?

# 597
tremble87, ти сигурна ли си че мъжът ти има въздържание месец. Вие може секс да не сте правили месец, но поне той не е ли свършвал скоро? Препоръките при правене на спермограма са между 3 и 5 дни въздържание. Иначе ако се абстрахираме от въздържанието, спермограмата си е чудесна, даже трябва да забранят публикуването на такива хубави в тази тема (това в кръга на шегата разбира се). Пожелавам ви късмет. Simple Smile

Редактирам се да добавя, че вчера гледах едно видео и проучване как мъже правят поредица от спермограми в рамиките на няколко месеца. Като цяло стойностите на един мъж са долу горе еднакви, но винаги има една -две много лоши и една две много добри, които се отклоняват от всички други и ако човек случи точно на тях ще е с изцяло грешно впечатление за  състоянието си. Така че съветът беше винаги когато една двойка иска да знае дали МФ е проблем да направят поне две спермограми с отстояние от месец-два.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 14:56 от S.G.C.

# 598
  • София
tremble87, ти сигурна ли си че мъжът ти има въздържание месец. Вие може секс да не сте правили месец, но поне той не е ли свършвал скоро? Препоръките при правене на спермограма са между 3 и 5 дни въздържание. Иначе ако се абстрахираме от въздържанието, спермограмата си е чудесна, даже трябва да забранят публикуването на такива хубави в тази тема (това в кръга на шегата разбира се). Пожелавам ви късмет. Simple Smile

Редактирам се да добавя, че вчера гледах едно видео и проучване как мъже правят поредица от спермограми в рамиките на няколко месеца. Като цяло стойностите на един мъж са долу горе еднакви, но винаги има една -две много лоши и една две много добри, които се отклоняват от всички други и ако човек случи точно на тях ще е с изцяло грешно впечатление за  състоянието си. Така че съветът беше винаги когато една двойка иска да знае дали МФ е проблем да направят поне две спермограми с отстояние от месец-два.
Много благодаря за бързите отговори. Много ме успокоихте, а последния коментар успя да ме разсмее положително Grinning ще трябва да питам ММ дали се е въздържал Grinning

# 599
Здравейте , подарявам тези витамини
 .  Бяха изписани на мъжа ми с цял подобряване на морфологията  , 40 са останали в опаковката . Ако на някой са му полезни подарявам , само доставката си поема . В срок на годност са .

Последна редакция: ср, 26 юли 2023, 16:54 от Nia84

Общи условия

Активация на акаунт