Родени през Март - тема 4

• 22 004
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
@Eli, за кафе и т.н. съм чувала да се изчакат 2 часа преди кърмене. Търсих из Гугъл за лекарства:
"Try not to breastfeed for 1 to 2 hours after taking the dose to minimise the amount in your breastmilk." но го пишат за болкоуспокояващи предимно.  Не съм запозната със специфики за Тирозол. Консултантите по кърмене може би имат такава информация. 🤔

# 106
Здравейте мами, не съм писала от няколко дни, на за първи път бебка пътува със самолет и беше много добре. Бях се подготвила да плаче много, но тя опроверга очакванията ми ( за моя радост).
 Четох че мислите за група във вайбър и аз сам за, но мисля да пиша и тук, като цяло нямам претенции.

# 107
Деди направихме фейбук група, ако искаш пиши ми на ЛС да те добавя.
Ели, за тирозол не знам, но ЛЛ ми беше казал че за 4 часа обикновено повечето медикаменти се обработват. Това беше по повод упойка.

# 108
Благодаря ви, значи проблемът е в нашето столче и това не е нормално да става така ☹ Ще търся някакво решение, няма да можем да пътуваме на дълго разстояние така - аз сега сядам отзад и му подпирам главичката като заспи…

Не е проблема в столчето, а в наклона на автомобилната седалка, в предишната ни кола беше така, в сегашната е по-добре. Тогава бяхме с едно дете и сядах отзад и му поспирах главата като клюмне  Сега сме с две и няма как са седна между двете столчета. Сложила съм огледало, за да мога да виждам бебка отзад. Като цяло не й клюмва сега толкова главата като изключим че 1-2 пъти се пънеше нещо да става от стола и главата й беше напред съвсем съзнателно, че не иска да се облегнв, но тя ако не иска да си я облегне, аз няма как да й я залепя Grinning Като цяло, докато са още в кошница е по-добре, истинския проблем с клюмането идва после при по-големите столчета, но решение не знам да има.

# 109
Благодаря, аз изобщо се чудя толкова бързо усвоява ли се от моя организъм, че да отиде в кърмата... Ама явно... Ще проуча още... Мале ние си ползваме кошницата още... Тя му е много удобна, даже още под гръбчето държа една мемори възглавничка, ако я махна още поне 1 месец ще си е в нея... Опитахме следващото столче, но въпреки легналия режим ми се струваше много седнал и отложихме смяната. То се води още време, че може в кошница, тя дори не е малка, но от другия месец ще го сменим

# 110
  • София
Мами, малко пак да сверя часовника, със следните питанки:

- по колко време на ден седят по корем бебоците ви?

- с кои играчки най-много се забавляват?

- вдигат ли си крачетата до устата?

Иии вече малко по-скучни въпроси:

1. от къде си купувате мокрите кърпички?
2. и памперсите?
3. за тези на АМ, по колко мл хапват бебоците на ден?

Много сте активни, не мога да смогна да прочета. 😁 Малчо буквално “живее” на пода. Будува минимум 2.5ч и седи поне 1час на килимчето, след това на спалнята малко и през по-голямата част е по корем.
Най-много се забавлява с едно говорещо и пеещо кученце: https://www.hippoland.net/fisher-price-umnoto-plyusheno-kuchents … ndlearn-new-fpn96
И на една книжка с дрънкалка: https://bambukifamily.com/produkt/veseli-igri-s-prijateli-dobri/
Кученцето му е фаворит, направо се смее с глас и е образователно. Беше ни подарък.
Вдига си крачетата до устата и понякога ги лапа. Понякога го прави и докато яде пюре. 😂
Памперси и мокри кърпички поръчвам от: https://ukstoki.com/
Имат безплатна доставка за София над 40лв май беше. Яде по 200мл мляко (180мл вода+6л ам).
Детето е супер активно от самото начало, пълзи вече повече от месец и станал много бърз. Изправя се на 4 крака и пружинира с кръста и така тренира още повече и заяква с всеки изминал ден. Аз много работя с него също за неговото физическо развитие, лежа по килимчето, лазя покрай него, стимулирам го с интересни играчки или го викам с ръчички: “ела при мама”. Знам, че за да учат нови неща трябва ежедневно да им се показва и повтаря.
Ходихме на ортопед при Д-р Фурлакис във вторник и каза, че е много добре развит за възрастта и рядко виждал такива деца. Даде зелена светлина да го слагаме да седи на дупе като каза в количката на предпоследна позиция преди седналата (и ние на нея го държим) когато се движи и може в последната когато е в покой или в столчето за хранене. Разреши сядане в столче тип Икеа. Ние сме с Пег перего и го изправих още малко.
Отново прегледа беше супер полезен, защото даде насоки за упражнения на ахилеса. Трябва да ги правим, за не ходи на пръсти след това. Според доктора ходенето на пръсти е затова, а не от проходилките и има логика, защото бебетата все си държат крачетата в шпиц и не са раздвижени там. Препоръча ни и как да избираме обувки като проходи и да отидем на следващ преглед когато това се случи. Фурлакис каза, че за да лази бебето, трябва да лази и майката. 😁 и то ниско долу при него да имат очен контакт. 🙂
Мони утре става на 6м., а майка му се офлякнкваше и още не му е поръчала торта. Ще направя поръчка сега преди обяд и дано ми я изпълнят за утре. 🤞
Аз групата във Фейсбук не я открих. Как да се включа и там? 🙂

# 111
@gigi, много полезно мнение, записах си някои неща! От сайта, който си споделила много ми хвалеха гранулките за зъби на teetha.
Би ли споделила упражненията за ахилеса?

# 112
  • София
Ами хващаш стъпалото на детето и го натискаш нагоре надолу. Все едно изпъваш в шпиц и натискаш нагоре да стане на 90 градуса. Това по 10 пъти на ден на краче.
А обувките се избират като се огъва подметката, но не както всички огъваме през средата, а по дължина да бъде еластична. 🙂 Като примерните обувки в кабинета му бяха Nike, той каза, че няма значение марката, а подметката.
Забравих да допълня, че трябва да са боси на килимчето. Нашия по принцип седи бос, но и той го спомена да не се пързалят чорапките.

# 113
Благодаря! 🤗И нашето дете лази босичко, сега поръчах и наколенки да пробва и с тях. Относно съветите за активността - потвърждавам! Важно е да се занимаваме с децата, защото това за тях е много добър стимул. Аз също с радостен тон и казвам "Браво", "Ела при Мама" и тн., тя се ореантира по интонацията и винаги започва да се радва и да се смее. Личи си колко се "надъхва" щом вижда, че предизвиква у нас възторжени реакции.😄Откакто взехме подложки-пъзел на нея още повече и се занимаваше по пода, като вече си лази навсякъде и извън подложки, гимнастики и тн.
Въпрос към групата: с какви препарати почиствате дома?
Аз в момента използвам на Фрош и на Бочко.

# 114
Благодаря ви, значи проблемът е в нашето столче и това не е нормално да става така ☹ Ще търся някакво решение, няма да можем да пътуваме на дълго разстояние така - аз сега сядам отзад и му подпирам главичката като заспи…

Стигнах до тук и прочетох това!!! Ние сме така винаги!!! Бяхме два пъти на море и двата пъти по 6/7 часа така пътувах държайки й главата!! Нашият стол е Maxi Cosi  и колкото и да го оправяме все така стой детето. Ужас, ще трябва друго да се търси, но много добре те разбирам... Бях останала без ръце да я подпирам.

Сега онзи ден бяхме на разходка из града с колата и забелязах, че вече не й е така напред и не клюмва, може защото преди беше по-малка, нз..

# 115
Almond, Mira, благодаря че споделихте, вече си мислех че правя нещо тотално погрешно с това кошче. В някакви по стари дискусии прочетох, че наистина проблема е в наклона на седалката на колата, а и като ползвам кошчето като количка (комплект е с адаптори към шасито) няма този проблем. С изофикса няма шанс да променя наклона, просто той е фиксиран, няма мърдане, ще пробвам да го махна и с коланите само да вържа столчето към седалката, като преди това подложа нещо за да поизравня наклона.

# 116
Benedetta пода почиствам с пара, мебелите с какъвто препарат имам на няколко дни и редовно с вода..Ние сме с куче та.. Сме свикнали и сме калени🤣🤣🤣Чистичко ни е, но според мен с куче няма как да е кий знае колко чисто...
Europa Ако на бебчето не му пречи да е наклонена главата, едва ли се налага да местиш кой знае колко столчето... Баткото някога все изкривен спеше, не знам защото

# 117
Не Ви бях чела цяла седмица. Едвам наваксах. Малко отгоре оргоре, но мисля, че същественето го разбрах.
Като цяло пиле все погрядко, защото каката целият месец е ваканция и у дома е лудница. А и Вие доста подробно и пълно описвате всичко и няма кой знае колко различно да напиша и аз.
Бебка е на 6м х1 седмица. Тежи 7800гр,69 см. За сравнение каката на 1г беше 7200гр 71 см. Така, че няма страшно, ако бебчетата са по-малки. Важното е да са здрави. Та моите са все момичета, зимни бебета и си мислех, че няма да имам нужда нищо да купувам. Обаче малката дърпа доста и есента сигурно ще купувам. А ако иска да расте и директно от единия гардероб да прехвърлям в другия ще е още по-лесно за мен.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Столчетата за кола за съжаление не са много удобни за дечковците. Бях купила лента за подпиране на главата, но не даде особени резултати

Това, което при нас помага (ние сме със столче 0 до 25 кг)  е да направим столчето да е в максимално легнало положение. Това даде най-добри резултати.
Захраних на 4м 20 дни. Вече има въведени 27 храни: зеленчуци, каши, плодове, меса, жълтък, масло. Има 2 замеатени хранения. Яде по 180/200 гр пюре. Ам пие по 180мл,вечер по 210мл. За съжаление каши без плодове не харесва. Пробвах всякакви варианти. Да видим като въведа сиренето и с масълце дали ще са й по-приятни. Утре сме на ваксина. За това след седмица ще пробвам със сиренето и после с глутена. Водя се по инстинкт и малко от предишен опит. Има няколко случая всеки ден въвеждам нова храна. Аз приготвям всичко. Поне за сега не възнамерявам да купувам. Донашни са само заека, тиквичките, зелените чушки и доматите. Другото го купувам. В крайна сметка, ако не сега след 4,5 месеца ще запопне да яде купени зеленчуци от пазара. По-добре да свиква от сега. Имам приятелка, което беше захранила с домашни моркови. Обаче след годинката даде купешки и детето се обрина. Ама нали се сещате, че не са били само морковите в яденето. Голям зор до като разберат от какво е алегичната реакция. След 3 месеца пак го пробва и нищо му нямаше.
Нон стоп е по корем. Изправя се на колене и клати дупе. Каката така се подготвяше за пълзене. Иначе се влачи като червеи много. Особено назад. За диван и легло вече дума не става. Само на земята. Много е бърза и доста разстояние изминава. По гръб изобщо не трае. Иска или орава или седнала (подпряна). Краката си ги лапа.
Предпочита меки и леки играчки. Не ги сменям. Слагам й всички на земята и тя си избира и взима, което пожелае.
Bubbles, съжалявам за котето. Имаме персийка на 15г и при най-малкото й улижаване изтръпвам.
Аз предпопитам разговорите тук. С групата на каката затихнаха към годинката и от както децата станаха на 2 г вече никои не е писал.
От какъо стана на 6м бебка запопна да проявява характер и инат. Кака й ако й вземе играчката и запопва да пиши на каране чак до зачервяване. Направо не ми се мисли каква лудница ще е другата година. Започва да манипулира околните с плач за внимание. Станала е и малко по-кисела. Зъбче все още няма. Венеца не е подут.

# 118
Europe, и ние сме със Cybex sirona и още от началото ми правеше впечатление, че не е достатъчно легнало. Загледах се и наистина седалките на колата ни са с доста голям наклон и заради него и столчето стои по-изправено. В началото в килвала главата напред, вече не. Само като спи я килва много настрани и го подпирам, че си представям аз ако спя така как ще се чувствам после Grinning

# 119
Bubless, писах ти за да ме довабиш в групата.
Ели, по пронцип хапчетата за щитовиднста са с натрупване и не съм сигурна колко точно ще се изчисти и няма да има в кърмата. Те трябва да се батеупат в организма за да помогнат на жлезата.
Мети, според мен ( и не само) тези колани за главата са изключително опасни и не мога да си представя как изобщо се продават. Като нищо при удар може да се смъкнат на гушата и да задушат детето.
Ние днес ми ахче консултации на 5+ и 7 кг. Сложихме двете ваксини и почвам захранване в понеделник.
Вчера падна от спалнята, добре,че имаме много дебел мокер и се разминахме само с уплаха.

Общи условия

Активация на акаунт