Родени през Март - тема 4

• 22 004
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за подкрепата, момичета! Heart
Ели, да сладкия картоф се води запичащ. Вие до къде сте със захранването? И при нас в самото начало имаше газове и се въртеше нощем.
При нас май наистина идва края на кърменето. Първо вчера доста се бавеше слизането/потичането. Вечерта преди лягане не слезе (после като се събуди имаше). През нощта нямаше нищо освен капки, но явно се успокои просто. Сутринта слезе чак след 20 мин сукане и въртене ту от едната, ту от другата страна. В крайна сметка усетих съвсем леко пълнене. Уж се наяде или по-скоро залъга. Ще видим остатъка от деня как ще мине. Disappointed Relieved
Четох че с идването на цикъла може да се случи и после се оправяло..

# 91
  • sofia
Bubbles, съболезнования за котето и от мен! 🤗
Аз да ви питам относно приспиването - при нас все така се падат интервалите, че след кърмене е време за сън и той буквално заспива на гърда. Също и вечер - изкъпвам го, храня го и той е заспал още на гърда. При което, предполагам, асоциацията му за сън е свързана с кърменето. Чудя се как да го променя това. Вечер кога ги храните - преди (и колко преди) или след баня? Веднъж пробвах да го оставя незаспал вечерта в легълцето, на тъмно и май стана по-зле, беше много стресиран. Нощна лампа ползвате ли през нощта до легълцето, да не му е пълен мрак?

# 92
@true, аз използвам нощна лампа. Иначе и при нас е такава асоциацията за заспиване вечер. Четох, че за да изключиш асоциация можеш да въведеш друга/и: потупване по дупето, галене по нослето отгоре>надолу (кара ги да си затварят очите инстинктивно), шъшкане, пеене на песен, изобщо каквото проработи при вас. 🤗

# 93
Така... Сега аз още съм в началото на книгата, кой още я четеше освен Гиги? Пускам една снимка от нея... Дори най малката светлина която види бебето може да разбие съня му... Само и единствено червени крушки трябва, ако ви трябва някаква лампа... Някога и с баткото бях пускала някаква лампа червеникава и в книгата го има... Снощи реално малкия зяпна в лампата и това определено му повлия... Смисъл научно обяснено е... За асоциация кърмене опитайте да храните малко по рано и при заспиване на бебето гледайте да го раздвижите... Мъка е първите дни но е мнооого мнооого полезно за бебето да се научи да заспива само... Като наглася режима ще се заема, защото сега (пак е голям прогрес де) спи сам в кошарата, но влизам да успокоявам ако се наложи, има биба, понякога бял шум за да изолира другите шумове(баткото, куче лае...) Редно е да е пълен мрак с червени отенъци(то и в корема на майката май е така)
Цикъла променя вкуса на кърмата за кратко може да се дърпа бебето или да намалее, но би трябвало да се оправи... 💞💞💞
Олее докато напиша мина времето ииии Йеееес успях да удължа първия сън, 3 дни доприспивах и ето днес сам направи 1 час сън... Продължаваме натам..

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 11:08 от Eli Zdravkova 615285

# 94
  • sofia
Ели, благодаря! Revolving Hearts Ще почвам да променям асоциацията с гърда лека полека значи.

Друго се сетих да питам - моят много се върти нощем - на всички страни и по корем. Не го завивам с нищо по тази причина. Но пък дали не му е студено? Спи с пижамка с къс ръкав и дълго долнище, бос. Ако му сложа тъничък спален чувал, ще може ли да се върти безпрепятствено? Че ако не - ще се изнерви много и няма смисъл.

# 95
Относно светлината - до такава степен съм се филмирала на тази тема, че организираме да си слагаме ролетни щори, че да ѝ е тъмно на беба да спи повече.

А иначе за асоциацията - заспиване на гърда, трябва да вкарате някаква активност между хапването и спането. Eat - Activity - Sleep, както е по метода на Трейси Хог. И докато сме на темата за това, препоръчвам горещо книгата ѝ - "Ръковоство за недоспали родители".

# 96
Ели, аз също взех книгата скоро и съм там със светлината. Аз това го знаех и от преди (лекарско семейство) и общо взето не светкам лампите в спалнята. Завесвам и светвам на терасата, така влиза много малко светлина и е приглужена. Всички лампи са ни топла светлина (защото мен винаги ме са ме дразнели белите или тези които се водят дневна светлина). В спалнята имаме и скрито осветление с лед ленти, отново много,много топла светлина. И въпреки това има кризи, в които откача и не иска да заспива. Той не плаче, а си играе, повтарям се... Както и да е, сигурно има още много фактори, но не съм стигнала още до там.

Тру, може да вземеш чувалче с крачоли? Аз мисля есента и зимата такъв да взема.

# 97
Леле, момичета, много сте писали, но успях да наваксам. Имам нужда от помощ със захранването. На 2.09 става на 6 месеца. За сега съм заместила едно хранене със зеленчуково пюре, като хапва по 150 гр. а след това давам за десерт по няколко лъжички плодово пюре. Въвела съм 4 плода вече. Искам да започна с кашите и месото. Моля ви дайте някаква схема как става с тях, защото много се обърках.
1. Плана ми е в кашата да слагам плодовото пюре, но колко?

2. Как се въвеждат кашите?

3. Кога да почна с месото и да взимам от готовите с месо в тях ли или със заготовки?

4. Какво правя ако се случи да въведа и месо и плод в един ден? Няма ли да ми отнеме много време да въвеждам първо всички плодове, после каши, месо, жълтък?

# 98
Кашите се въвеждат като ново нещо. Тоест правиш кашата и даваш 2-3 лъжички днес, утре 5-6 и т.н. Така ще направя аз.
Според мен специално жълтъка и плодове от сорта на кайсия, праскова и т.н. ги въведи само тях за няколко дни. Дори и да се забавиш. Те са силни алергени и трябва да знаеш кое е дало реакция, а не после да си правиш експерименти. Храни, към които не се очаква реакция, според мен може да се дават по смело. Не е задължително първо само плодове, после само каши, само меса. Аз сега имам няколко зеленчука, от вчера давам слива, други ден ще дам оризова каша, после мисля батат и т.н.
За месото не знам, аз ще дам първо от заготовка или ако имам домашно. После евентуално ще ползвам пюрета.
Количеството плод в кашата според мен е на вкус.

# 99
Бебчетата, които пътуваха на море и други места, клюмваха ли им напред главичките в кошчето за кола като заспят? Много се притеснявам, че ни предстои дълго пътуване, а когато бебо заспи в колата и главичката му клюмва силно напред. Уж сме със сайбекс кошче и изофикс монтаж, но някакси е наклонено напред тъй като самата седалка на колата има наклон. Не знам какво да правя, притеснява ме позицията на бебето като заспи в коша в колата.

# 100
@Europa, не мога да си представя, това което питаш 😅 То вярно, че съм руса де...
На нашето дете позата бих я описала като полу-седнала.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 22:21 от « Benedetta »

# 101
Бебчетата, които пътуваха на море и други места, клюмваха ли им напред главичките в кошчето за кола като заспят? Много се притеснявам, че ни предстои дълго пътуване, а когато бебо заспи в колата и главичката му клюмва силно напред. Уж сме със сайбекс кошче и изофикс монтаж, но някакси е наклонено напред тъй като самата седалка на колата има наклон. Не знам какво да правя, притеснява ме позицията на бебето като заспи в коша в колата.
Май те разбрах, при нас не, нашето е по обикновенно и е по полегнало, не клюмва нито напред, нито настрани

# 102
  • sofia
Europa, при нас се случи веднъж в града като карах, та веднага спрях и го оправих. Наклоних го леко по-назад. И нашето столче в Сайбекс.

# 103
Благодаря ви, значи проблемът е в нашето столче и това не е нормално да става така ☹ Ще търся някакво решение, няма да можем да пътуваме на дълго разстояние така - аз сега сядам отзад и му подпирам главичката като заспи…

# 104
Благодаря ви, значи проблемът е в нашето столче и това не е нормално да става така ☹ Ще търся някакво решение, няма да можем да пътуваме на дълго разстояние така - аз сега сядам отзад и му подпирам главичката като заспи…
Ооо не в никакъв случай не е ок, натиснете столчето да легне още.
Имам въпрос, ще пия тирозол сутрин и вечер. Вечер е ясно, след последното кърмене пия хапчето. Сутрин кърмя и пия хапчето, следващото кърмене ще го замествам с АМ вече успешно, (а и мобе да въведа каша другата седмица мислех, да е за следобедното хранене, но ще е преди обедното) ... Както и да е.. Въпроса е като изпия хапчето и пропусна кърменето според вас за следващото кърмене  дали ще има остатък от лекарствата в кърмата или ще трябва когато заменя кърменето с АМ да изцедя част от кърмата, в която евентуално има следи от лекарства? Мале как го написах... По скоро за колко време изобщо ще стигне лекарството до кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт