Родени през Март - тема 4

• 22 015
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
От кога можем на обратно да носим бебетата в слинг и ерго раница , от 6 месец ли или изобщо не беше препоръчително? То ние никак не сме се носели, взаимно не ни беше удобно

# 121
Момичета, имам нужда от мнението ви... За следната ситуация, понеже много ме жегна. Нещо явно ме удари хормона 🤣
Днес излезнахме с малчо по задачи. Свърших всичко, но той още не беше заспал, а му беше тъкмо времето. Реших да ида в парка, да дремне и да се приберем. Ок - заспа и се запътих към една пейка. Тъкмо седнах и заваля. Преместих се на беседката отсреща. Тук е мястото да вметна, че парка е сравнително малък. Разделен е на две части - тиха алея за майки с бебета и голяма площадка. Има няколко беседки из парка (само една в тихата част), има и барче с огромна капела. По принцип не се спазва много това с тихата част, но както и да е... Та седнах аз, Мишо е тъкмо заспал. И се зададоха две жени с дечица. Едното около 2 годишно, другото към 9-10-11 м. Чувам ги как започнаха да говорят на децата, че отиват при едно бебенце, което спи и трябва да пазят тишина. Тоест към нас. Не очаквам децата да разберат, особено бебето.. то пък хептен. 😃 С влизането под беседката то изпищя и стресна Мишо. При което майка му пак - тихо мамо, ще събудиш бебето...😐 При което аз станах и казах "няма проблем, ние тръгваме" .. И някоя от тях каза с нахален тон "Ми извиняваме се". Много се ядосах направо ми завря вътрешно, но Мишо не успя да се събуди и реших да не споря. Сложих дъждобрана и се запътих към вкъщи. Беше страшен задух и не исках да го слагам, за това и не тръгнах по-рано, а реших да остана под беседката.
Другите беседки бяха с по 1 човек, под шапката на бара също нямаше много хора, но пък има музика... можеше там да идат, а дойдоха при "спящото бебе". Знам че и те търсят сушинка, но за тях имаше варианти. Докато за спящото бебе няма особени. 😶
Правилно ли е че се ядосах? Вие как бихте реагирали?

И друг въпрос. Поръчвах разни неща от ремедиум и видях, че имат промоция на пюрета бебивита. Поръчах и днес като ги получих ми се струват някак със странна консистенция. Като че ли на буци. Случвало ли ви се е? Дали са развалени?

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 21:37 от Bubbless

# 122
И аз бих се ядосала, но не много. Мен като цяло ме дразнят несъобразителни майчета дето си мислят, че само те са майки и са супер прости и не и опитват да се информират за някои неща, майчинството хич не им действа добре на всичкото отгоре са и паразити на мъжете им... Отпеснах се... То ми личи, че не ги харесвам, за това и те не ме харесват, мислят си, че се мисля за повече от тях...
Бейбивита май са си такива аз поръчах 30 пюрета от няколко марки та и аз забелязах...

# 123
Bubbles, и аз бих се жегнала. Като цяло не харесвам несъобразителни, прости и/ли нагли хора. Въобще не ме интересува какво биха си помислили, не бих толерирала отношението им, ако ще и да се обидят. 😜
@Ели, по твоя въпрос: четох, че не било препоръчително да се носи наобратно, но по спомен ми казаха, че след 1-та годинка може да се носи с лице напред.

# 124
Ели, на моята раница - Ergobaby embrace, пише че може след 5-ти месец. Аз вече носих веднъж околл час, бебето си беше супер, но много се измори и после направи 4-та дрямка 🙈

# 125
Моето се води хибрид между раница и слинг, по принцип знам от ортопеда на тази възраст още, че трябва да съм към нас. Баткото само към мен обърнат съм гушкала, но това шимпанзе все напред иска да го нося, та като изобщо не го ползвах слинга да знам поне напред ще мога ли. На някои места ми е доста неудобно с количката, въпреки, че не си се представям и със слинг

# 126
Според мен изобщо не им е минало през ума, че има още беседки и просто са се засилили към първата беседка, която са видяли. Като цяло забелязвам, че майките са несъобразителни по принцип, сигурно е от периода на майчинството, което малко или много води до затъпяване Grinning Вероятно и аз понякога съм несъобразителна без да го осъзнавам, не знам, никой не ми го е казал досега Grinning На мен ми се е случвало жена да види, че съм се запътила към единствената свободна пейка, да изтича пред мен и да седне и после да си подкани отрочето Joy, ами здраве да е, ама и детето като порасне едва ли ще му е по-различно поведението.

Бейбивита са си с гадна консистенция по принцип, аз не ги харесвам. Все пак, ако ги опитате и не изглежда нещо развалено да им има, са си ок за ползване.

# 127
Според мен изобщо не им е минало през ума, че има още беседки и просто са се засилили към първата беседка, която са видяли. Като цяло забелязвам, че майките са несъобразителни по принцип, сигурно е от периода на майчинството, което малко или много води до затъпяване Grinning Вероятно и аз понякога съм несъобразителна без да го осъзнавам, не знам, никой не ми го е казал досега Grinning

На на абсолютно същото мнение съм и аз ☺️
А най-несъобразителни са станали майките с по-големи дечица.Казвам го понеже при нас нали е голяма разлика и повечето ни познати са вече с тийнове или на по 7-8-9г.Та тези жени все едно бебета не са гледали, то вярно че се забравя ама 🤷‍♀️ В началото като се роди Вики и ми се обаждаха да ни чуят все преди обяд, че нали после от обяд нататък бебето спи 😁🙉🙊  

Benedetta , този Дискорд съм го чувала от сина ми само като име.Въобще нямам представа какво представлява,сигурно съм изостанала. Мислих,че децата го използват 😬🙈

Редактирам се:Върнах назад ,но е изчезнало това предложение за група в Дискорд. Да не се чудят останалите за какво иде реч, аз докато се наканя да отговаря пак 😃

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 23:14 от Red*rose

# 128
И според мен са много несъобразителни хората и на мен би ми станало неприято. Аз и генерално не обичам да се завират много в мен. Пък точно "тихо да не събудиш бебето" ми е най-любимото, защото не съм го видяла някога да работи.
За носенето напред съм чувала, че не се препоръчва много, особено за по-дълго време.
И аз имам един въпрос, какво ви е мнението за пюренцата на Хип? Днес дадох едно уж био-морков и ябълка, на вкус беше добре, обаче имаше някакви малки черни парченца в пюрето, дето не съм сигурна, че им е там мястото?

# 129
Леле, момичета колко сте писали… Явно съм много изостанала…

Bubbles, съжалявам за загубата та ти. Знам какво е да се разделиш с член на семейството. Цял живот съм с животинки около мен и все още страдам по тези, които са ни напуснали… Cry Cry
За ситуацията и аз бих се напрегнала… Даже скоро се виждах с моя позната и Беболина тъкмо заспа и като звънна телефона на въпросната дама, и се почна едно хилене, едно врещене … а бе ужас Triumph И както се казва в коментарите не е като да не е имала бебе…

По другите въпроси…
При нас Беболина от около 10 дни започна да заспива по корем. По принцип въобще не ѝ харесваше да стои така, но с правилната стимулация леко леко и започна да се радва на позата.
Краката си ги откри също преди около 10на дни и постоянно си ги държи, "опипва" с тях и от няколко дни са  предпочитана залъгалка Joy все са ѝ в устата
Не иска да лази все още, но вдига дупето, докато ѝ е забита муцунката в пода . Опитвам се да я стимулирам, но отказва. Добре ѝ се отразява Киндиру и ходим на ваничка в Щерев. Обожава да е около други бебета и да ги гледа, а понякога и да ги пипа. Най-много ѝ харесва в раницата и да върти глава, и да гледа
При Беболина играчките не са на почит. Нито им се радва, нито ги гледа. Даже като ме види, че вървя към нея с поредната играчка, започва да плаче Joy
Другото при нас е че все още не сме започнали захранването. Мисля от др месец да започнем.
Също така последните 2 дни тотално се обърка режимът ѝ. Много неспокойно спи. Скъсява си дневните дремки или направо ги пропуска. Преди се успокояваше в колата и като правеше дълги интервали на бодърстване я качвам и я возя час-два да поспи (ММ вика с тези цени на горивото, по-добре наеми детегледачка Joy ). Сега - няма и няма, Рев и пак рев - и у дома и в колата, и с биба, и без биба, и на легло, и в кошара… Страшна работа ви казвам Scream
При нас яденето е след сън, а вечер след къпането си заспива и аз след около 20на минути я взимам да я накърмя докато е сънена.

И аз бих искала да се включа в ФБ групата. Как става?

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 23:34 от Novache21

# 130
Новаче пиши ми със ФБ профил ще те добавя.

Аз пиша по рядко 2 дни ама , сме на море и бяхме при свеки за 1 ден.
При нас съня през деня е много труден... и вече е с рев,  1 седмица беше на ръце,  сега и на ръце реве... само преуморена на цица заспива понякога.

# 131
Bubbless, и аз действам като теб в такива ситуации - отдалечавам се от източника на шум и не влизам в излишни дискусии, няма смисъл. Бяхме на гости в Добрич преди дни и бебо спеше в количката на уединено място с две пейки, отдалечени от другите. Една пенсионерка дойде и тихо седна на другата пейка - ок, няма проблем. След нея обаче друга пенсионерка дойде и седна също - но тя беше шумна, говореше по тел. Дойде и трета - приятелката й и се започна едно бърборене на висок глас. Е, на толкова несъобразителни хора не бях попадала 😄 Станах и си тръгнах 😄

Бебоците, които сами се обръщат и спят по корем, завъртате ли ги по гръб като заспят или ги оставяте? Аз сякаш съм малко неспокойна като спи по корем, уж главичката е на една страна де.

# 132
Europa, аз вечер като заспи по-дълбоко я взимам да хапва и после си я обръщам. Не смея да я оставя така, а и може да повърне така след ядене. През деня я оставям по корем само ако съм в стаята, иначе пак така я обръщам,

# 133
Аз я обръщам ако е неспокойна иначе я оставатям, защото тя веднага се врътка пак. Не я храня докато спим. А реално се врътка чак след поне 2 час от ядене. Ама я проверявам де диша ли добре ли е. Най сладкара и дрямка и дълга е по корем. Днес заспа 20 и 30ч към 3 видях че е по корем и чак 5 и 30 се събуди да суче и тамън я накърмих.

# 134
И аз бих се ядосала на тази ситуация, но истината е че много бързо се забравя какво е да имаш бебе. От личен опит го казвам 😁

В Овко пюретата имаше някакви черни неща. И аз се чудех какво може да е. Засега в други не съм намирала.

Новаче, може ли да споделиш, какво представлява ваничката в Щерев? До каква възраст наа бебето се препоръчва?

Общи условия

Активация на акаунт