Родени през Март - тема 4

• 22 018
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Аз попринцип никога не съм се асоциирала с други майки, камо ли пък тези, които си мислят, че едва ли не тяхното дете е най-важно или само те имат дете и са супер несъобразителни спрямо останалите хора. Дори сега след като съм родила мъжа ми винаги гледа да стоим далече в парка от спящи бебета, защото моята креслива беба може да ги събуди; или пък ми прави забележка на мен да говоря по-тихо когато минаваме покрай количка и т.н. Така би трябвало да бъде ама колко хора го практикуват е друг въпрос.
Аз със сигурност щях много да се ядосам в ситуацията, защото съм с бебе, което трудно заспива и се буди игла да падне. В парка нон стоп хвърлям лоши погледи на хората...

Не знам дали сте чували за бейби спа, но за дамите от София и Варна - вижте White Lagoon и респективно Blue Lagoon. Водихме беба вече два пъти. Спи като къпана след това, супер нехарактерно за нея.

Иии последно - на ерго раницата, на която съм метнала поглед, но още се дърпаме и не сме купили, пише че може бебока да гледа напред след 5-ти месец.

# 136
Аз попринцип никога не съм се асоциирала с други майки, камо ли пък тези, които си мислят, че едва ли не тяхното дете е най-важно или само те имат дете и са супер несъобразителни спрямо останалите хора. Дори сега след като съм родила мъжа ми винаги гледа да стоим далече в парка от спящи бебета, защото моята креслива беба може да ги събуди; или пък ми прави забележка на мен да говоря по-тихо когато минаваме покрай количка и т.н. Така би трябвало да бъде ама колко хора го практикуват е друг въпрос.
Аз със сигурност щях много да се ядосам в ситуацията, защото съм с бебе, което трудно заспива и се буди игла да падне. В парка нон стоп хвърлям лоши погледи на хората...

Не знам дали сте чували за бейби спа, но за дамите от София и Варна - вижте White Lagoon и респективно Blue Lagoon. Водихме беба вече два пъти. Спи като къпана след това, супер нехарактерно за нея.

Иии последно - на ерго раницата, на която съм метнала поглед, но още се дърпаме и не сме купили, пише че може бебока да гледа напред след 5-ти месец.

Оо ние със Sim сме водили Боги и Кари на бейби спа в White Lagoon. Супер им е3-4 пъти сме били сега от есента мисля и на бебешко плуване да я водя вече с мен.
Аз също бих се издразнила не обичам да ми се навират в количката, моята спи дълбоко и не се стрядка в къщи... ама на вън е друго.

Ели аз съм с ергобейби и там пише 5м ама в слинготека препоръчват 6+ когато може да сяда вече, защого предното носене е различна опората за гърба, както и препоръката е не повече от 1ч напред, защото се превъзбуждат много от гледането напред. Аз все още я нося към мен, даже на гръб не смея още да я слагам, ама вече ми тежи и по рядко я нося, ще питам на 8.09 ортопеда мога ли да я нося на гръб и напред.

# 137
Благодаря за коментарите! Беше ми полезно да прочета и други мнения. Значи все пак с право се ядосах. Може би отдадох прекалено значение на случилото се, но все пак заради тях трябваше да ходя в дъжда. Добре че не беше силен. Иначе да, и те са търсили подслон, но идваха с ясното съзнание че има бебенце, което спи. Едното им детенце беше само с няколко месеца по-голямо съмнявам се толкова бързо да е забравила. 😅

Бебешкото спа наистина е много готино. Ние го водихме веднъж, но съвпадна с времето му за сън и малко гледаше като гръмнат. После заспа малко по-трудно. Не е буйствал, а просто лежеше и гледаше в точка. 😀

Да се оплача става 3ти ден без да е акал... последно помня сряда сутринта 😶 а му дадох слива. Преди това тиквичка. Какво разхлабващо да дам? Или пък да взема клизмичка? Яд ме е че не се обадих вчера на док, но имах надежди до последно.

# 138
И ние сме я водили и я водим в ВabySpa White Lagoon, но там е повече плаване и релакс, има си и масаж ... а бе СПА си е Blush Много ни харесва и там.
В Щерев е малко по-различно. Ваната там е обикновена и по-дълга. През цялото време я придържат, като пояс слагат като се измори, в началото е без. Към края я гмуркат, но ако не искам се съобразяват. За ваничката до 7-7.5 кг. В Щерев я водя повече за раздвижване, че Беболина си предпочита едната страна и ѝ се стягат някакви връзки на вратлето .

# 139

Да се оплача става 3ти ден без да е акал... последно помня сряда сутринта 😶 а му дадох слива. Преди това тиквичка. Какво разхлабващо да дам? Или пък да взема клизмичка? Яд ме е че не се обадих вчера на док, но имах надежди до последно.

Ако не си твърдо против АМ - препоръчвам комфортна формула против запек - ние купуваме ХИП Комфорт, и откакто сме започнали да го даваме (беше на около месец и половина) забравихме какво е запек.

# 140
Опитай масажи по продължителни, преди няколко дни Микаел се запече от преминаване на АМ от кърма плюд захранване, не че е минал изцяло на АМ де... Много ни помагат масажи, по корем, колело с крачетата и био гая той нали разхлабва алед няколко часа се изходи

# 141
  • София
И според мен в White lagoon е за малки бебета. Ние заведохме нашия тюфлек преди две седмици като беше поне 8600-8700гр, 72см и като се изправи на пръсти стигаше дъното. След плуването какичката искаше да му прави масаж, той постоянно искаше да се обръща по корем или я риташе в корема и само успя да го намаже с олио за 2мин и това му беше масажа. 😂
Сега търся подходящ басейн с удобно за нас време, защото близо до вкъщи има Inergy fitness с басейн, но бебешкото плуване е само в сряда от 11ч, когато спи. 😒
Ние тези дни само имаме гости баби - майка ми, след нея леля ми, сега майката на мм. 😁 Всички баби обаче са като “на гости” и искат само да се закачат с детето, а не да се опитат да помогнат нещо и на мен. 😁 Не, че съм искала или очаквала нещо де, но не бих се разсърдила ако някоя беше направила една закуска примерно като е станала преди нас. 😁

# 142
Бълълс са изходането дай още малко сливка, масаж и колело както каза Ели, ако видимо е спокоен и не се пъне недей да го тормозиш с клизма.

Гиги как добре те разбирам Simple Smile за това съм с мама на море, не държа да ми гледа детето, ама ми купува баничка Simple Smile

# 143
Ние сме сами на море, няма кой да помага Simple Smile Ама справяме се де, изтощително, но изтощението идва от баткото, не от бебето. Бебка я слагам в раницата и на плаж, до басейна с количка и така. Вечер си я храня, разхождаме се, ядем навън, спи навън, ако трябва пак я кърмя навън. Като се приберем се разбужда малко, но я доприспивам в кошарата. Къпането в надуваема ваничка и със слушалката на душа. Вкарах и някое друго пюре. Храненето в кошницата за кола, опакована с непромокаеми подложки за повиване Joy За море и басейн, не я топвам, защото не ми е комфортно, така го чувствам, догодина. Но си я водим с нас, на плажа спи безотказно, предполагам от вълните, разположихме се близко до морето. Поне няколко семейства ни се чудят кан сме с бебе на море, ами така. Не ми е проблема бебето. За сметка на това баткото спретва мини цирк всеки ден. Рева затова, че в басейна го плискали децата, ами басейн е, мрънка че става рано, мрънка за ядене, иска да го носи баща му, тръшка се по улицата, загуби си слънчевите очила, пак рев и въобще си е едно постоянно мрънкало. И ми е любимо някой като каже, че се израствало, ами аз чакам 4 години да се израсте, то по-зле става. И като кажа че такъв си му е характера и пак съм лоша, че от нас зависело, ами не зависи, сори, има си деца с тежки характери.

# 144
Бадемче, ох колко ми е познато това с баткото...На 3г години беше ,когато ме гледаше в очите и казваше:Аз какво да направя, такъв съм се родил-Лош!Не съм виновен аз,а зодията ми!!! (Скорпионче 🙉)
Много е устатен и до ден днешен много черти от характера му яко ме дразнят, но  не мога да го променя...

Ей тука точно ни разказа играта в Бургас.На 2г. и половина е.

Скрит текст:

# 145
И на нас напрежението на морето, като, че ли ни идваше най много от баткото (5г) и кучето.... Но иначе, като цяло май ми е любима възраст от както е на 4 и сега хем може да се разбереш с него, хем още е гушлив, но като го хване някаква фаза точно като пубертет....
А пък за това с бебе на море, ние като бяхме беше пълно с бебета, новородени, по големи всякакви..

# 146
Оо то реално и ние сами се оправяме, не искам да развалям на никой почивката.
Да и при нас е пълно с бебета ама ние от 10-11 до 17 сме в стаята и двете дремки си ги прави тук. Приспивам я в 20ч пускаме телефона да я гледа и слизаме в ресторанта на станцията да ядем, просто не спи в количката и не искам да я превъзбуждам. Има една мама дето бяхме заедно в болницата 1 ден им е разликата, каза че са на плаж от 10-11 до 17и 30ч... а това си е бая жега за мен за 6м бебе... аз преграх в 11, а какво остава за нея... ще пробвам по близо до морето,  ама тя и в стаята слуша морето, то ни е на 1м
  гледката от стаята.

# 147
Almond, RedRose,

Мога ли да ви попитам как се навихте на второ дете?

На мен моята змейка ми е първо дете, но мисълта, че след 4 години още ще е такова мрънкало ... побелява ми косата!

# 148
Момичета, към тези от вас които имаха диастаза - оправи ли се вече? Правя редовно упражнения, но моята не се е затворила напълно още

# 149
Може ли линк към упражненията, които правите?

Общи условия

Активация на акаунт