Родени през Март - тема 4

• 22 105
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • sofia
Момичета, как успяхте да съберете урина за изследването? Simple Smile

# 331
Сутринта като се събудихме, свалих памперса и зачаках. Като започна да пишка сложих контейнера.

# 332
Нашия час за консултация беше за 11:15 , след това да я водя за кръв и урина.Бях питала-не е задължително да е първата сутрешна. И трябва да не престоява повече от 2ч.Та преди да я сложа да спи за първа дрямка я измих хубаво,изчаках да изсъхне без да я бърша отдолу с хавлия и после залепих колекторчето . Спа около час и 10:30 се събуди и го напълни, внимателно прехвърлих през самия отвор в контейнерче и готово. Всичко беше Ок с резултатите. С баткото директно в контейнерче, но с момиче ми се вижда невъзможна мисия за мен.

# 333
Една приятелка, на която не й се получаваше няколко пъти с този колектор за момиче накрая й писна и сложи парче памук в памперса и просто го изцеди в контейнерче после. Не е много ок така, но пък не показа някакви отклонения урината, така че явно става като компромисен вариант, то зависи и колко е пишкало де...

# 334
  • sofia
Благодаря ви! Надявам се, че ще ни се получи и на нас лесно.

# 335
Здравейте!
Някоя мама от вас въвела ли е вече ориз в менюто на бебето? Аз не съм и искам да попитам тези, които сами готвят пюретата, какъв ориз използвате?
До сега за следобедни каши съм давала круша, банан, пъпеш, синя слива. Мисля да дам утре ябълка, понеже имам много домашни от село. От кашите съм дала - оризова, елда, бананова.

# 336
Днес дадох за първи път ориз, но много малко като част от пюрето. Преди това съм давала само оризова каша.
Взех био ориз от ДМ. Обикновено го кисна, но сега дадох наистина много малко и нямаше смисъл да кисна. Измих хубаво и го сварих заедно с останалите съставки. Днес бяха тиквичка, морков, пил.месо. Пасирах с водата от варенето. Хареса се.

# 337
  • sofia
А месото кога го въвеждате? Ние сме на 6+ и сме само на зеленчуци на обяд и оризова каша + плод за следобедна.

# 338
Ние понеже почнахме по от рано захранването- беше на 4++, та месото го дадох на 5++. Кашите също на 5++. Днес бяхме на ваксина и попитах за това. Казаха ми ,че не съм сбъркала с ранното захранване. И на 4 и на 6 ако има да показва реакция ще я покаже. Идмериха го 8300кг и 71см. За сега реакции нама от ваксината, освен че спа 2 часа и де събуди усмихнат Wink Питах за жълтък и риба? Казаха ми след 7 ...8..месец. Аз действам  според големия ми син и за сега вървим добре.

# 339
Аз смятам на 7 м да започна с глутена, жълтъка и месото, а и аз за момента имам само едно хранене, та по моето темпо ми е ок Simple Smile

# 340
Аз месото въведох около 20 дена след като започнах захранването, но зеленчуци бях въвела доста (по 2 дни и нов) Започнах на 5+,а на консултацията за 6м док. каза да давам и жълтък по 1/4 в деня, когато няма месо.
С глутена не знам как ще процедирам.
Един ден докато обядвах аз и я държах на краката си и тя ми хвана филията и веднага към устата.Успя да откъсне парченце и го замляска, не го извадих 😃 Сега счита ли се ,че е опитала и няма реакция?🤔

# 341
Хаххаха...и моя син така направи, но с по-лошо...с баница Wink
Та масло, мая, сирене, че и не знам какво счита ли се Wink хахахаха

# 342
  • София
Всеки дава различно. Аз въведох зеленчуци-каша-плод-жълтък (1/4 и след месец 1/2)-бели меса-глутен-бели риби-телешко.
Сега заместих трето хранене. Пробвах с попара с вода, сирене, масло и сухар. Беше много гадна - вода с хляб. 🤢 Малчо я отказа. Сложих вътре малко плодово пюре и яде. Втори ден - качамак от царевична каша, масло и сирене. Отново не се хареса. Пак сложих плодово пюре да може да я дояде. Толкова не му хареса, че щеше да повърне - хем гладен отваря устата, хем му се повдига. Трети ден, днес. Направих паста на Plasmon с масло и сирене. Беше най-добре от трите опита, но пак не беше много очарован. Зеленчуковите пюрета и кашите ги яде с голям апетит, но закуската не. Повече безвкусни неща няма да давам, особено след физиономиите на качамака. 🫣

# 343
Направи му течна пържола Wink

# 344
  • София
Направи му течна пържола Wink

Хахаха не би отказал по принцип, най-много хареса телешкото от месата. По-скоро мислех в пастата да слагам зеленчуково пюре да става като сосче или киноа (днес я въведох) с ам, да пробвам попарата с чай. Такива неща да имат вкус на нещо, а не вода с хляб.

Общи условия

Активация на акаунт